Jabar1975, dobra dobra. Pozycze sobie Impreze jak bedzie w Markach stala :twisted:
100zł + 2pkt
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez QBAPozycze sobie Impreze jak bedzie w Markach stalanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Z punktu widzenia Policjatna... Czyli jak by postawic sie w jego sytuacji to tez byłyb przeciw przyciemnienu szyb.. Zatrzymujesz autko z ciemnymi szybkami... podchodzisz.. BUM... lezysz bo nie zauwazyłeś że zatrzymany grzebie w schowku i wyciaga broń:/
[ Dodano: Wto 12 Cze, 07 13:24 ]
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez QBAPozycze sobie Impreze jak bedzie w Markach stala
nie cisnieniuj sie tak :szeroki_usmiech
pozdrawiam, Dresiarz z przyciemnionymi przednimi szybami kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWno prosze jaki gangsta
i ci dop..... :diabelski_usmiech
nie wiedze Cie na liscie na tor!!! :?:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975nie wiedze Cie na liscie na tor!!! :?:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Speedy83abstrahując od ostatniej polemiki - Mireczku bydzie dobrzeOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Panowie z informacji jakie posiadam a są to informację ze źródła policyjnego w Polsce nie ma firmy która zgodnie z prawem wystawia homologacje na przyciemnienie przednich szyb.Wszystkie nawet najładniej wyglądające homologacje na terenie RP są nieważne!!!Octavia Kombi 2000r. Laurin&Klement.Moje czarne cudeńko...
Komentarz
-
-
adas1981, ale to chyba wynika z tego że nie ma takiej folii po której szyba by miała 70+% przepuszczalności - przynajmniej tak mi w kilku miejscach mówiono
jakby ktoś miał folię np z 20% przyciemnieniem a ori szybę białą to nawet nie trzeba by mieć atestu chyba.... ma być 70%+ i tyle AFAIR...
Komentarz
-
-
Kaszana
-
Zamieszczone przez Maicroftadas1981, W Krakowie wiem ze jest jedna firma chyba to sie nazywalo Car-Solar i oni wydawali homologacje na takie szyby, homologacja byla podbijana przez instytut szkla (nie pamietam dokladnie teraz nazwy tego organu).
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
...osobiscie wydaje mi sie ze obojetnym jest jakie papierki mamy, jest przepis ze przednie szyby musza miec 70% przepuszczalnosci swiatla i tyle musi byc.
Nawet jak bedzie seryjna szyba zbyt porysowana i przepuszczalnosc bedzie mniejsza niz podana wartosc to mozna stracic za to dowod.
A jezeli jakas firma na to wystawila homologacje to mozna co najwyzej wytoczyc jej proces i zazadac zwrotu poniesionych kosztow.
Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Chyba jednak najlepiej kupic orginalne czarne szyby jak sie kupuje autko nowe jest taka mozliwość, kolega kupił takie w fabi .
Ja mam ich gdzieś .. Jak beda mnie łapać raz na 3 lata to lux ale jak w tym roku jeszcze 2 razy mnie przyciachają to przemyśle ... czy zjąć by nie nadwyrezać znajomościOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Może nie na temat , ale ja z ciemnych szyb wyleczyłem się po kontroli kominiarzy którzy mieli obławe w Tychach . Panowie wyskoczyli z dluga bronia , a ze przez przyciemnione szybki nie widac kto jest w aucie to mieli prawo do szybkiej reakcji. Mysle ze dlatego miski nie lubia ciemnych szybek bo boja sie o swoje zycie i chyba maja racje . Dodam , że kontrolowali wszystkie auta a ja jechalem z kumplem czarna BMW i wydala im sie podejrzana.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
a ja pomimo wszytko na pewno okleję sobie szyby i to prawdopodobnie wszystkie, głownie po to by mój dzidziuś nie męczył się w czasie jazdy. Do szału doprowadzają mnie rolety w kształcie misia czy i innego badziewia ,którymi obecnie zamykam dostęp światła.
Neck jeśli chodzi o twoją kontrole to zdecydowanie źle trafiłeś, wierz mi ,że większość gliniarzy spogląda na to łagodnym okiem.Spoko loko lusi sponton
Komentarz
-
-
lukas_78, jak masz małego dzieciaczka to przyciemnienie to super sprawa. Od kiedy dałem na tył folię, nie zdarzają się już sytuacje aby fotelik był tak nagrzany że nie było mowy o włożeniu do niego dziecka.Hołdys Królem jestttt........
----------------------------------------
Octavia 1,9 TDI/ASV/110KM Drive
CB Johny II + Presidet ML-145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas_78by mój dzidziuś nie męczył się w czasie jazdyZamieszczone przez Huboljak masz małego dzieciaczka to przyciemnienie to super sprawa
a przyciemnienie tylnych szyb jest dozwolone i nie widze gdzie jest problem, w tym temacie chodzi o przyciemnianie przedniej i bocznych przednich szyb wiec
nie robmy OT.
Zamieszczone przez lukas_78Neck jeśli chodzi o twoją kontrole to zdecydowanie źle trafiłeś, wierz mi ,że większość gliniarzy spogląda na to łagodnym okiem.
ot takie przepisy sa w calej EU.
Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolo...osobiscie wydaje mi sie ze obojetnym jest jakie papierki mamy, jest przepis ze przednie szyby musza miec 70% przepuszczalnosci swiatla i tyle musi byc.
Rozmawiałem o tym kiedyś na autokaciku z dwoma szefami warszawskiej drogówki, ówczesnym i poprzednim (który zreszta miał u siebie w SuperBie przyciemnione piecowo zanim wprowadzono mierniki, nawet wyraził sie nieparlamentarnie o firmie Technicolor jak się dowiedział o wyniku naszych "badan" bo zapewniali go że wszystko będzie w najlepszym porządku) i obaj stali na stanowisku że nieważne czym przyciemniona szyba ma mieć przepuszczalnośc conajmniej 70%, jeśli nie ma dowód papa :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryhOznaczy się piecowo przyciemnione więcej niż wolno, papierek papa i żeby odzyskać to trzeba szybki wymienić. hmmm dobrze główkuję?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz