Widzę, że koledzy w temacie. Potrzebuję pilnie oliwę motul x-cess 5w40 5literków do swojej OCTY. Jak by ktoś miał to proszę o info na PW. Pozdrawiam
MOBIL vs MOTUL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piernikkajtek99, napisz do kolegi elemenateur, on zajmuję się sprzedażą Motula, sam kupiłem od niego.
Po zmianie zauważyłem że popychacze zaworów cichną zdecydowanie szybciej po odpaleniu niż na poprzednim oleju na jakim jeździłem (Shell 5W40). Jak na razie innych różnic nie stwierdziłem.Piotr
Kto pierwszy ten lepszy, ale...to druga myszka bierze serek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtassMOTUL 8100 X-CLEAN
SPECYFIKACJA: ACEA C3/A3/B4, API SM/CF
BMW LL-04, MB 229.31, Porsche, VW 502.00-505.00
W 100% SYNTETYCZNY, OLEJ SILNIKOWY DO SILNIKÓW BENZYNOWYCH I DIESLA, SPEŁNIEJĄCYCH NORMY EMISJI SPALIN EURO IV, Z FILTREM CZĄSTEK STAŁYCH LUB BEZ, WYMAGAJĄCYCH OLEJÓW TYPU "MID SAPS", O NISKIEJ LEPKOŚCI HTHS.
Zamieszczone przez wojtassMotul 8100 x-cess
API: SL/CF
ACEA: A3/B4/B4
SPECYFIKACJE: VW 500 00/502 00/505 00;MB 229.3; BMW LL-98;GM LL-B-025
SYNTETYCZNY OLEJ SILNIKOWY SPECJALNIE SAPROJEKTOWANY DO MOCNYCH WSPÓŁCZESNYCH SILNIKÓW BENZYNOWYCH I DIESLA- DO KAŻDEGO RADZAJU PALIWA (RÓWNIEŻ LPG)O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Mierzycie temperature oleju? Ok, a skad pewnosc, ze nizsza jego temperatura swiadczy o tym, ze olej jest lepszy? Czy nie jest odwrotnie?
Przeciez olej pelni w tym przypadku role medium, ktore transportuje cieplo od czesci metalowych do miski olejowej. Sam z siebie nie jest chłodziwem wiec nie spowoduje, ze silnik bedzie oddawal mniej ciepla podczas pracy.
Komentarz
-
-
no racja jest chłodziwem ale jak to jest z tymi temperaturami?
[ Dodano: Pią 07 Lis, 08 15:00 ]
Chodzi mi o to, ze olej z temperaturą i tak musi "coś" zrobić, znaczy przekazać dalej do otoczenia. W jakim punkcie mierzycie temperature?
[ Dodano: Pią 07 Lis, 08 15:02 ]
Dobra, byla juz o tym mowa w tym wątku doczytam i w razie wątpliwości się odezwę
Komentarz
-
-
Poprzedni właściciel mojej O1 lał Mobil1 5W50, ja ostatnio wymieniłem też na ten sam olej. Octa nie brała oleju ani poprzedniemu właścicielowi (nigdy nie dolewał, zawsze było pięknie) ani mi (ja zrobiłem bardzo mało km wiec nie ma co się odzywać).
O poziomie głośności i dźwięku silnika to piszecie ogólnie, czy konkretnie np. o dieslach? Moim zdaniem u mnie jest cichutko i milutko... Czasem tylko jak mocniej wdepnę słychać tą diabelska moc... :diabelski_usmiech Ale może się nie znam i gdybym zalał inny olej usłyszałbym różnice...
Podsumowanie:
O1 RS silnik AUQ - Mobil1 5W50 - pieknie pracuje, nie hałasuje i nie bierze oleju. Ja tam polecam.
Komentarz
-
-
Ja uzywalem dotad Mobila 1,teraz wlalem Motula.
Mialo byc ciszej,lepiej takie tam...pi,pa,po..rewela,miod,cud.
A co sie zmienilo...oczywiscie nic.
Jedyny plus,to cena na korzysc Motula,a cala reszta to moim zdaniem ''placebo''.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekJa uzywalem dotad Mobila 1,teraz wlalem Motula.
Mialo byc ciszej,lepiej takie tam...pi,pa,po..rewela,miod,cud.
A co sie zmienilo...oczywiscie nic.
Jedyny plus,to cena na korzysc Motula,a cala reszta to moim zdaniem ''placebo''.
pozdrawiamOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz