tempomat chciałem dołożyć, auto jest dokładnie z 2004 ale modelowo 2005 wersja ambiente. Czy masz może jakieś zdjęcia o co chodzi z tymi pinami i gdzie szukać "kabelka"?
Poza tym gdybyś zadzwonił do mnie to wiedziałbyś szybciej.
Numer poniżej.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Wielkie podziękowania dla:
Ducker - za licznik MD już w wersji PL
Koleś - za manetkę z tempo, ze sterowaniem tylne wycieraczki i obsługą MFA
Spacewalker - za mistrzowskie podejście do tematu. Dla tego gościa nie ma rzeczy niemożliwych.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Witam.
Przeszukalem ten temat jednak nie znalazlem nikogo kto mialby taki modul: 1K0 953 549 CN
Czy do tego modulu wystarcza same manetki z tempomatem+kodowanie?
Czy takie manetki z tej aukcji beda odpowiednie?
he.pa, wg rosstecha Twój moduł to midland więc obsługuje tempo, a co do manetki to jakiś zamiennik. Poszukaj oryginału, używka w dobrym stanie będzie i tańsza i lepsza.
he.pa, Ta manetka z aukcji nie ma takiego numeru bo to zamiennik. Powinno tam być napisane, że wygląda jak 1K0 953 513 G
Na PW masz ofertę na oryginał
he.pa, Ta manetka z aukcji nie ma takiego numeru bo to zamiennik. Powinno tam być napisane, że wygląda jak 5K0 953 513 G
5K0 to manetki zespolone
1K0 to manetki dzielone ... i aukcja jest ok
OK. Mój błąd w numerze.
Witam! Mam pytanie mam Octavię II fl z 2010 r. w wersji ambiente i dostałem manetkę 1K0 953 513 G czy ktoś by mógł mi sprawdzić po nr vin czy ona bedzie pasować?
Witam! Mam pytanie mam Octavię II fl z 2010 r. w wersji ambiente i dostałem manetkę 1K0 953 513 G czy ktoś by mógł mi sprawdzić po nr vin czy ona bedzie pasować?
Nie będzie pasować ta manetka. W FL są manetki zespolone 5K0953521.
Musisz sprawdzić w manetce kabelki. Czy żółte kabelki we wtyczce są zmostkowane?
[ Dodano: Pią 07 Paź, 16 08:36 ]
Zamieszczone przez Elmo_88
Nie będzie pasować ta manetka. W FL są manetki zespolone 5K0953521.
To zależy od rocznika. W roku 2010 była zmiana manetek z 1K0 na 5K0 czyli w tym roczniku mogą być manetki pojedyncze lub manetki zespolone.
Tak zwróciłem uwagę na żółte kabelki oglądając wideo poradnik na jednym z popularnych portali. U mnie sa fabrycznie podpięte pod jeden pin tak że nic nie trzeba przerabiać. Jaki klucz trzeba mieć żeby odkręcić kierownicę? Czy moge zamontować manetkę i jej nie kodować bo nie mam czym i narazie jeździc z nową manetką ale z nieaktywnym tempomatem czy coś się bedzie działo ?
Czy moge zamontować manetkę i jej nie kodować bo nie mam czym i narazie jeździc z nową manetką ale z nieaktywnym tempomatem czy coś się bedzie działo ?
Możesz. Jak nie wymieniasz modułu to możesz.
Jeśli masz czujnik skrętu w kierownicy to po rozłączeniu będziesz miał na liczniku dwie kontrolki. Zgasną same po krótkiej jeździe.
Dziękuję bardzo za odpowiedź kupię dzis po pracy nasadkę spline m12 i jutro spróbuję zmontować manetkę. Co do modułu to mam nadzieję ze nie bede musiał wymieniać ponieważ posiadam nie wiem jak sie to nazywa dokładnie ale na liczniku wyswietla mi spalanie prędkość i taki tam a przyłączam opcję w manetce wycieraczek więc z tego co wyczytałem powinien obsłużyć tempomat.
Witam.
Chciałbym dołożyć tempomat w swojej Skodzie Tour 2 - grudzień 2011 (1.6 MPI LPG).
Mam komputer (spalanie, trasa itp.) i z tego co wyczytałem na początku wątku, w takiej sytuacji nie ma potrzeby zmiany modułu. Kwestia dołożenia manetek i programowanie vcds.
Teraz pytanie o części, z tego co się dowiedziałem to pasuje mi taki zestaw manetek (i jeszcze inny podobnie numerowany):
3T0054690
Jak te manetki mają się do tych podawanych jako 5k0 i 1k0 w wątku?
I czy można montować tą np.: z aukcji superbmana:
Witam.
Chciałbym dołożyć tempomat w swojej Skodzie Tour 2 - grudzień 2011 (1.6 MPI LPG).
Mam komputer (spalanie, trasa itp.) i z tego co wyczytałem na początku wątku, w takiej sytuacji nie ma potrzeby zmiany modułu. Kwestia dołożenia manetek i programowanie vcds.
Teraz pytanie o części, z tego co się dowiedziałem to pasuje mi taki zestaw manetek (i jeszcze inny podobnie numerowany):
3T0054690
Jak te manetki mają się do tych podawanych jako 5k0 i 1k0 w wątku?
I czy można montować tą np.: z aukcji superbmana:
Czy w Poznaniu lub okolicach znajduje się ktoś kto byłby w stanie ogarnąć temat tempomatu do Octavii II FL 2012 (manetka, programowanie, montaż)?? Proszę o info na PRV.
Co do modułu to mam nadzieję ze nie bede musiał wymieniać ponieważ posiadam nie wiem jak sie to nazywa dokładnie
Nie będziesz musiał wymieniać modułu a to na liczniku to komputer pokładowy :wink:
Pamiętaj, żeby koła były na wprost i po odpięciu poduszki nie przekręcaj kluczyka.
prol, te z linku co pokazałeś to raczej nie do Twojej Octavii. Takie były w roczniku 2012.
Przyjedź do mnie to Ci zrobię tempo.
Komentarz