Szukam kogoś z okolic Katowic, kto by mi uruchomił komp. w Mincie w rozsądnych pieniądzach i nie narobił czegoś złego przy okazji . Manetka załozona, sterownik z końcówką CH tez.
Napisz do /skasowane/ na PW, to się dowiesz. Nie wiem, czy chce tu opowiadać o cenach. Kabel mam obiecany za 2 tygodnie, taki który będzie działał ze wszystkim w FL.
Też się zastanawiam nad tym kabelkiem, ale mam wątpliwości do jego możliwości a w szczególności chodzi mi o długie kodowanie (zabawy z dźwiękami alarmu, wyłączanie zdalnego uruchamiania tylnej wycieraczki, itp. ale w FLce) Mam nadzieje, że podzielisz się z nami uwagami i spostrzeżeniami co do tego zakupu
Chciałem dzisiaj zamontować tempomat w ASO i niestety
Powiedzieli mi, że potzrebuję jakąś wiązkę oprócz manetki.
Czy ktoś montował (dokladal) tempomat do OII FL ambiente i czy faktycznie potzrebna jest jakaś wiązka, czy możną ją dokupic i jaki jest jej numer katalogowy?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
Radik
... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Nie istnieje żadna 'magiczna wiązka', do O2FL Ambiente potrzebujesz włożyc manetkę o numerze 1K0953513G i programem VCDS uruchomić tempomat. To wszystko. Jeżeli ktoś opowiada Ci o jakichś dodatkowych kabelkach to nie ma pojecia o tempomacie w O2FL
Jak juz jestesmy przy mincie to w mojej skodzince na samym dole auto podczas jazdy pokazuje prędkość jazdy w mph a jak sie zatrzymam to ogolny przebieg auta... Fajna sprawa, tylko czy jest mozliwośc, aby te mph zmienić na kmh? W ksiazce napisane jest ze wzglednie moza to zrobic tylko nie jest napisane w jaki sposob....? czy ktos sie moze orientuje jak to zrobic ?? Bylbym wdzieczny
dla uściślenia - mając Minta z grudnia 2009 rozumiem, że mam w nim moduł z kompem i tempomatem. Wystarczy zmienić manetki i aktywować to wszystko i będzie banglało?
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Witam - ja mam minta z sierpnia 2009 i chciałem założyć sobie tempomat to w serwisie powiedzieli że spoko zmieniam tylko manetkę + 400 :shock: za montaż i odblokowanie to rozumiem że jak mogę założyć tempomat to mogę również ten komputerek czy jest jeszcze inna opcja
[ Dodano: Sro 13 Sty, 10 00:26 ]
- jeszcze parę pytań
- jak nazywa się programik którym mogę zrobić autoscana i gdzie można go zdobyć ( do fabi używałem polskiego vaga i kabla vag) ale tu czytam o innych urządzeniach co to jest to VCDS rodzaj kabla,czy oprogramowania.
- no i juz - ostatnie pytanie gdzie w o2 fl2009 jest wtyk serwisowy do podłączenia kabla
Witam serdecznie .mam nastepujace pytanie :czy jest opcja dolozenia komputera do minta w serwisie skody ,jesli tak to ile to kosztuje. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie.
właśnie przymierzam się do wymiany kierownicy na skórzaną z multifunkcją. komputer w mojej wersji mam (Ambient) więc teoretycznie nie powinno być kłopotu z tego co wyczytałem powyżej. z drugiej strony rozmawiałem ze znajomym (handel częściami VAG) i mówił, że bez dodatkowego modułu się nie obejdzie. dzwoniłem do serwisu w tej sprawie i do tej pory nie dostałem telefonu zwrotnego trochę zgłupiałem, więc proszę o rozjaśnienie sytuacji
Witam - ja mam minta z sierpnia 2009 i chciałem założyć sobie tempomat to w serwisie powiedzieli że spoko zmieniam tylko manetkę + 400 :shock: za montaż i odblokowanie to rozumiem że jak mogę założyć tempomat to mogę również ten komputerek czy jest jeszcze inna opcja
[ Dodano: Sro 13 Sty, 10 00:26 ]
- jeszcze parę pytań
- jak nazywa się programik którym mogę zrobić autoscana i gdzie można go zdobyć ( do fabi używałem polskiego vaga i kabla vag) ale tu czytam o innych urządzeniach co to jest to VCDS rodzaj kabla,czy oprogramowania.
- no i juz - ostatnie pytanie gdzie w o2 fl2009 jest wtyk serwisowy do podłączenia kabla
Nie wiem jak z 'komputerkiem', ale pozostałe rzeczy to:
- programik do AUTO-SCAN'a to VCDS (dawniej sie nazywał VAG-COM). VCDS to jest oprogramowanie, a kabelek (czyli inaczej "interface") można kupić na VCDS.PL
- pod kierownicą z lewej strony - niemal przy samym błotniku.
[ Dodano: Sob 16 Sty, 10 21:41 ]
Mam pytanie znalazłem sprzedającego który ma manetkę ale różni się ostatnią literką k0953513j - takie potrzebuje a on ma k0953513a - czy ktoś sie orientuje czy będzie pasować
właśnie przymierzam się do wymiany kierownicy na skórzaną z multifunkcją. komputer w mojej wersji mam (Ambient) więc teoretycznie nie powinno być kłopotu z tego co wyczytałem powyżej. z drugiej strony rozmawiałem ze znajomym (handel częściami VAG) i mówił, że bez dodatkowego modułu się nie obejdzie. dzwoniłem do serwisu w tej sprawie i do tej pory nie dostałem telefonu zwrotnego trochę zgłupiałem, więc proszę o rozjaśnienie sytuacji
Są 3 rodzaje sterowników kolumny kierownicy:
- lowline: nie obsługuje tempomatu, komputera pokładowego ani kierownicy multifunkcyjnej
- midline: obsługuje komputer pokładowy i tempomat
- highline: obsługuje komputer, tempomat i kierownicę wielofunkcyjną
W swojej wersji Ambiente masz komputer pokładowy więc sterownik jaki posiadasz to raczej wersja midline. Więc w takim przypadku Twój znajomy ma rację - trzeba wymienić sterownik kolumny kierowniczej na wersję 'highline'.
Żeby potwierdzić czy ta wymiana jest konieczna podeślij numer sterownika jaki masz teraz zainstalowany (najprościej odczytać to VCDSem/VAG-COMem).
[ Dodano: Nie 17 Sty, 10 09:31 ]
Zamieszczone przez Slawek_2005-S1
Mam pytanie znalazłem sprzedającego który ma manetkę ale różni się ostatnią literką k0953513j - takie potrzebuje a on ma k0953513a - czy ktoś sie orientuje czy będzie pasować
czyli szukać z CD, CH, CE, CF czy CK? tyle wyczytałem z tego tematu, ale nadal nie wiem który do mojej wersji auta :/
Trzeba zobaczyć w ETCE - tam znajdziesz odpowiedź. Tylko, że trzeba mieć ETKE z najnowszymi update'ami. Może w ASO jakimś cudem Ci znajdą odpowiedni sterownik (w końcu mają najnowsze etki)
Komentarz