Już pisałem, że auto jest na gwarancji i wszystkim zajmuje się serwis. Kierownicę, moduł H i manetkę bez przycisków komputera kupiłem od Superbmana. Serwis nie może sobie z tym poradzić - nie można sterować komputerem. Twierdzą, że potrzebują jakiegoś trzycyfrowego kodu. Te zrzuty z diagnostyki zrobił mi kumpel, który ma VAS - a. Enriquez prosił, abym je wkleił na forum. Liczyłem, że w ten sposób uda się zbliżyć do rozwiązania problemu.
ok ostatnie juz pytanie :szeroki_usmiech
chciałbym założyć taki zestaw : LICZNIK + KIEROWNICA I STEROWNIK sterownik gość dorzuca z końcówką AQ
będzie śmigać ?
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
wybaczcie elektromistrze :wink: mnie głupiemu ale nie rozumiem wcale co Wy do mnie gadacie - tzn wiem co to czujnik skrętu ale nie wiem czy mam czy nie :?
jak to sprawdzić ?
w logach to co poniżej :
Adres 16: Koło kierownicy Plik etykiet: 1K0-953-549-MY8.lbl
Oznaczenie elementu SW: 1K0 953 549 BM HW: 1K0 953 549 BM
Komponent: J0527 051 0101
Kodowanie: 0000002
Kod serwisu: WSC 73430 790 00000
VCID: 7EF8DD4A297745E8530
Wally, każdy ma czujnik skrętu
tylko większość ma go w kolumnie kierownicy przy sterowniku
ale są modele w których znajduje się on w maglownicy
i pod te właściwości sie dobiera sterowniki kierownicy dla retrofittingu
BM posiada czujnik skrętu (G85) w kolumnie kierownicy
i ma służyć do bawieniem się radiem i tyle :szeroki_usmiech
ale jeszcze (juz ostatnie pytanie obiecuje :wink: ) do dołożenia tempomatu ten sterownik wystarczy ? czy w ogóle mówię od czapy ? ops: i potrzeba coś innego ?
Dobrzy ludzie pomogli i kierownica działa tyle, że wobec tego, że nie mam maxi - dotu sterowanie komputerem jest z manetki. Nie jest to wielki problem, gdyż najważniejsza jest możliwość sterowania radiem z kierownicy.
Komentarz