misiek^wro, już Tobie napisałem,tylko odpowiednie kodowanie kiery
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
no właśnie miałem dziś podobnego zonka, ale po kolei.
Przyjechał do mnie kolega Lukaszz ze świeżo założoną multikierą od Superbmana z Radomia z Allegro. Zakładał fachman z ASO z Radomia. Pacjent to Mint TSI, nie wiem który model (2009, 10 czy 11). W każdym razie Łukasz twierdzi, że po zakodowaniu VASem działało przewijanie rolką po "menu" MFA (nie mylić z MAXi-DOT), co wydawało mi sie do tej pory niemożliwe. Niestety przestało to działać po odłączeniu akumulatora a nie znalazłem jak na razie sposobu na to, jak to odpalić. Zatem jak ktoś ma Minta, Ambiente bez Maxi dota ale z multikierą to teoretycznie można odpalić rolkę po prawej stronie. Ino jak? Przesiedziałem ze dwie godziny w samochodzie, ale nic nie wymyśliłem logicznego. Any ideas?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
BAP to jest to samo co LIN?
Już zgłupiałem.
Kodowanie mam takie:
-------------------------------------------------------------------------------
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY9.lbl
Part No SW: 1K0 953 549 CH HW: 1K0 953 549 CH
Component: J0527 056 0111
Coding: 0000534
Shop #: WSC 12345 123 12345
VCID: 7AD53DE34C59
Part No: 3T0 959 537
Component: E221__MFL-URO H07 0012
Coding: 00000130
Shop #: WSC 00000
No fault code found.
-------------------------------------------------------------------------------
Address 17: Instruments (J285) Labels: 5K0-920-xxx-17.clb
Part No SW: 1Z0 920 803 B HW: 1Z0 920 803 B
Component: KOMBI H20 0107
Serial number: 00000000000000
Coding: 110900
Shop #: WSC 31414 790 00001
ASAM Dataset: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09 A04040
ROD: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09_SK35.rod
VCID: 334BD0C72BB3
No fault code found.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
chyba się nie do końca rozumiemy
wczoraj dowiedziałem się, że prawa rolka nie jest bezużyteczna w przypadku braku MFD i można jej używać zamiast kupować manetkę. A z drugiej strony, skoro mam rolkę to lepiej niech coś robi a nie robi za atrapę. Jakoś w przypadku Maxi Dota większość woli używać rolki a nie manetki.
To gdzie tym BAPem mogę się pobawić?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Witam,
czytam i czytam to forum a jako laik im wiecej czytam tym mniej wiem ze wzgledu na nadmiar szczegolow technicznych...
Mam O2FL rocznik 2009, 1.4 TSI, wersja Mint. Zachciało mi się tempomatu i może jakiegoś radyjka (póki co mam badziew za 100zl zeby nie stracic szyby).
Moze mi ktos powiedziec czy w przyp. tej wersji montaz tempomatu, i ewent. kierwonicy wielofunkcyjnej jest mozliwy, a jesli tak czy ktos z Was jest w stanie sie tego podjac i jaki jest szacunkowy koszt (bez radia, to zalatwie we wlasnym zakresie)?
Z góry dzieki i pozdrawiam
Komentarz
-
-
mohicanin, wszystko w OF2L to kwestia kasy.
W przypadku tego, jesli masz w swoim autku nowego typu przelacznik to sie to komplikuje - pisalem o tym, ze nowe autka maja modul wbudowany razem z przelacznikami :twisted:
Cena takiej calosci to kolo 600-1000 pln w zaleznosci od literki na koncu :x
Jesli jednak masz starego typu modul i osobno przelaczniki to tempomat to jakies 150-200 pln, modul 150-500 pln no i kiera 600 pln.
Pierwszym krokiem jest diagnoza nr modulu kierownicy. Jesli ktos Ci to odczyta VAGiem to wtedy daj znac na forum - pomozemy. Jesli sie karniesz do Wro - ja moge to zalozyc, tak samo jak zorganizowac wszystkie czesci potrzebne do montazu jak i zamontowacByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Wow, dzięki za super szybką odpowiedz!!
Co do ceny to ten +-1000 chyba jakoś specjalnie nie przeraża biorąc pod uwagę że zawiera się w tym tempomat i wielofunkcyjna kierownica. W salonie w momencie kupna chyba pamiętam sam tempomat za 700zl... Do Wrocka w sumie 200km to któregoś weekendu pewnie nie byłby problem, jak sprawdzę co i jak z tą kierownicą to ewentualnie się zgadamy
A w salonie np. po nadwozia nie będą w stanie podać nr modułu kierownicy?
Komentarz
-
-
numer odczytasz sam po odkręceniu obudowy kiery - minutę ci to zajmie.
ale pamiętaj, nie wszystko jest takie proste, ja wkładałem komplet - tempomat, komputer i kierę no i klakson niestety nie działał, musiałem pozbyć się kiery (tzn założyłem stary kabel) do dziś zagadka dla mnie nie jest rozwiązana dlaczego nie chciało to zadziałać.
Komentarz
-
-
DANIEL1987, jesli masz zespolone manetki ze sterownikiem to moze byc troche zabawy, bo wtedy taki sterownik to circa 800-900 pln.
Do tego kiera.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
ja ostatnio montowałem kierownicę + tempomat + sterownik. Kierownica i tempomat to koszt 500 zł, za sterownik dałem 250 zł (fuksem się po kosztach udało ) przełożenie i zakodowanie 130 zł w ASO. Więc całość zamknęła się w 900 zł.
Jeśli chodzi o sterownik jaki masz teraz to zczytasz go albo vcdsem albo tak jak pisał se@l, zdejmujesz obudowę i tam powinno być. W tym temacie gdzieś widziałem rozpiskę sterowników jakie gdzie pasują - jak będziesz znał swój to dobierzesz taki sam tylko highlinerestauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
kross12
DANIEL1987, jak nie masz teraz tyle kasy to zrób jak pisze hotrain
W międzyczasie kitraj hajs i szukaj gratów w dobrej cenie, mi np. moduł udało się wyłowić za 150zł także jak się chce to można
Komentarz
-
DANIEL1987, koledzy powyżej dobrze mówią... spokojnie sobie składaj kaskę i czekaj na okazje - nie musisz już kupić sterownika od razu... napewno znajdziesz coś w fajnej cenie - tylko sprawdź dokładnie jaki pasuje do Ciebie żebyś 2 razy nie kupował :Prestauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Panowie - moze ktos madrzejszy ode mnie to juz rozkminil : na jaki modul zamienic modul AF ? Bo chcemy dolozyc MF przed FL.
Ja zglupialem :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz