Pod warunkiem, że ten licznik ma MaxiDot.
[OII FL] kierownica multifunkcyjna
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Rafit..... Osobićie mam VW i tam był jeden typ dużego fisa. Myślałem, że w skodzie jest to samo.
...
Auta po 2010 tez mają czarno/białe LCD i tak samo Liniowe i graficzne (bez MFA i z MFA)
w Skodzie o tyle dobrze ze poznasz po srebrnym elemencie nad LCD, w VW tego nie rozpoznasz jak nie podłaczysz licznika
Cos to zapraszam po licznik MaxiDot z PL menu
Komentarz
-
-
Może komuś się przyda.
Jeżeli ktoś chce założyć u siebie w O2 FL kierownicę multifunkcyjna a ma sterownik 5K0 953 549 C (na zdjęciu poniżej)
musi zakupić sterownik o oznaczeniu 5K0 953 549 B (wygląda identycznie jak ten powyżej, różnica "na oko" to literka B). Jest to sterownik w wersji Highline, który obsługuje multikierownicę oraz temopomat. Teoretycznie to wszystko powinien też obsłużyć sterownik 5K0 953 549 D (też wersja Highline) jednak założony do auta (zdjęcie poniżej) nie przyjmował kodowania tempomatu, czyli go nie obsługiwał (przynajmniej z tą wersją softu).
Na zdjęciu poniżej różnica wizualna miedzy sterownikami 5K0 953 549 (z lewej) a 5K0 953 569 (z prawej).
Podsumowując:
5K0 953 549 C - wersja Midline - obsługuje tempomat, komputer.
5K0 953 549 D - wersja Highline - obsługuje multifunkcję, komputer. Nie obsługuje tempomatu (myślę, ze jest to zależne od wersji softu).
5K0 953 549 B - wersja Highline - obsługuje multifunkcję, komputer oraz tempomat (praktycznie nie osiągalna na polskim portalu aukcyjnym). Ja swój zakupiłem u naszych skośnookich przyjaciól. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
hej, prośba dla słabych o wyjaśnienie (ja jeszcze dziecko wychowane na platformie 1K0, a nie 5K0) - jaki wpływ na TEMPOMAT (który jest w manetce przecież) ma taśma zwijaka kierownicy???
[ Dodano: Pią 26 Cze, 15 00:16 ]
Mam też drugie pytanie, może koledzy pomożecie. Co trzeba zrobić, by móc sterować Columbusem z kierownicy?
Czy uda się zmota pt:
- mając na pokładzie stare zegary
- mając na pokładzie stare manetki
- mając na pokładzie moduł CH
- mając na pokładzie columbusa
Czy wg Waszej wiedzy można byłoby wymienić sam moduł kierownicy wielofunkcyjnej z modułu przedliftowego na moduł kierownicy wielofunkcyjnej poliftowy (na przykład z Golfa 5K0 - nie ma on rolek i dałoby się, mam wrażenie, jego wnętrzności prościej ukryć w przyciskach starej wielofunkcji), tak, by zechciało działać sterowanie nowym radiem z kierownicy?
Przy wszystkich wariactwach, jakie popełniłem ostatnio w aucie, nie chce wydać 500 na kierę + 500 na poduchę tylko po to, by obsługiwać RNSa z kiery.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
a nie działa sterowanie z kiery przed FL?!
jak mam taki układ ze sterownikiem leciwym AG i Bolero śmiga z kiery->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynola nie działa sterowanie z kiery przed FL?!
jak mam taki układ ze sterownikiem leciwym AG i Bolero śmiga z kieryPozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
Trochę z innej beczki,
czy da się zakodować tak multifunkcje żeby kierownica (przyciski) działała bez włączania zapłonu ? :roll:----> ! biała MurzyNka ! <----
---->było 101km 260NM jest 136km 312NM<----
Komentarz
-
-
MurzyN91, nie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleśrobreg, a chcesz poliftową kierownicę w skórze z airbagiem za 600?
Radio Columbus + bramka CANBUS w wersji AA + sterownik kierownicy w wersji CH + kierownica O2FL + lewa manetka w wersji A, z tempomatem przerobiona na wersje MY08 pozwolily na:
- sterowanie tempomatem z manetki (na manetce bez przerobki tempomat odnotowuje blad).
- sterowanie glosnoscia radia z lewej rolki
- sterowanie poprzedni / nastepny z lewych przyciskow
- sterowanie wciskaniem prawej rolki odpowiadajace wciskaniu przycisku ok / reset na prawej manetce
- sterowanie zmiana zrodla sygnalu przyciskiem z rondemPozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
witam Skoda Octavia 2 FL 2012
Czy próbował ktoś, lub ma możliwość przymierzenia do skody 2 FL kierownicę od 3czki?? coś takiego jak w linku...http://allegro.pl/skoda-octavia-iii-...120585642.html jak myślicie da się??
Komentarz
-
-
Witam może ktoś rozwieje moje wątpliwości. autko o2 fl MY10 kwiecień ma oddzielne manetki. moduł pod kierownicą ch. czy ta kierownica będzie działać i co jeszcze potrzeba i jakie funkcje obsłuży :?: http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-l...083912127.html z góry dziękuję
Komentarz
-
Komentarz