Zdając okresowy raport z użytkowania to jest tak, że wciąż działa świetnie 8) choć przy temperaturach poniżej 0 st C zatrzymuje się - jednak sprężyny już osłabły, ale do póki otwiera się normalnie jak jest powyżej 0 st C to nic nie zmieniam - a drugi komplet już czeka jak by co ;-)
Masz może jeszcze te sprężynki, bo jestem chętny na zakup.
Jaki jest oznaczenie tych sprężyn aby można było zamówić w metalimpexie ????
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
blackrs, to tylko jak już to do kombi, liftbacku klapa jest za ciężka i wygina to zawiasy klapy więc lepiej sobie odpuść. Ps. zresztą mój kumpel w kombi też miał problem bo po jakimś czasie puściły mu siłowniki :x
No, jakies 2 tyg, od tej pory lezy i zbiera kurz w garazu.
Jak lubisz swoje auto, to sie zastanow czy warto. Ryzyko wyjechania amortyzatora z gwintu + szybsze ich zuzycie dla nikłego lansu pod marketem ... Dla mnie koszty ewentualne znacznie przewyższyły korzysci. Podobnie moj kolega w F2 zdemontowal to ustrojstwo, a mial krotsze springi, gumowe, bo all mierzylismy przed zlozeniem zamowienia.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
jak jest ciepło (na plusie) to działa, choć osłabło, zimą nie będzie pewnie działać ale to już prawie półtora roku od montażu... ale mam sprężyny na półce na podmianę i mam nadzieję, że znów będzie dobrze ;-)
już się przymierzałem do tego montażu, ale wczoraj parkując auto w garażu (parkuję zawsze tyłem, tuż przy ścianie) i mając kluczyk wraz z innymi kluczami w kieszeni - chciałem podnieść bagaż stojący na ziemi - przypadkowo został naciśnięty środkowy przycisk pilota i klapa odskoczyła na 1-2cm. Gdybym miał tego moda - klapa walnęłaby w ścianę.
Więc definitywnie wyleczyłem się z tej zmiany
Komentarz