W OII ciężko coś wykombinować, bo tam jest słaby punkt podparcia siłowaniami w pierwszej fazie wyrzutu kalpy, może te odbiojniczki by i coś dały ale wątpię.
moze i by daly...
moze daloy sie znalezc jakies mocniejsze odbojniki???
tak przy okazji to ile one kosztuja moze kupie i sprawdze bo widze ze nikt tego nie testowal...
tak przy okazji to ile one kosztuja moze kupie i sprawdze bo widze ze nikt tego nie testowal...
Kiedyś się dowiadywałem to ok. 40 zł za sztukę lub 40 za dwie już teraz nie pamiętam dokładnie, dostępne tylko w serwisie VW i na zamówienie, czeka się trochę, są dwa oznaczenia tych odbojniczków, oznaczenia są wcześniej wspomniane, podobno niczym sie nie różnią. Może w połączeniu z mocniejszymi siłownikami, by to się sprawdzało. Wie ktoś jakie są parametry tych w OII, długość, moc?
Przycisk ten ma służyć podniesieniu komfortu - aby potrzeba otwarcia samego bagażnika nie wymagała odryglowywania wszystkich zamków pojazdu i późniejszego ich ręcznego (tzn. za pomocą pilota) zamykania. Tak przynajmniej wyjaśniono mi to w ASO :diabelski_usmiech
Eidos71 - ten komfort podnosi się do tego stopnia, że przy odrobinie nieuwagi, zamykasz klapę, a kluczyk zostaje w środku ... Wtedy można się już całkiem wyluzowanym poczuć - dziękujemy Ci VW :diabelski_usmiech
No w naszych szkodnikach tak można zrobić przez nieuwagę, w droższych autach podobno jest jakaś pętla indukcyjna, która ma zapobiegać zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku, ale jak to dział to nie wiem (można nawet zatrzasnąć kluczyk w najnowszym Porsche Cayenne - sam byłem światkiem). :lol:
Ja przepraszam ale odgrzeję kotleta..
Na czym w koncu stanęło z tymi sprężynkami? działa czy nie? czytam i czytam cały temat ale jakoś nie widzę jednoznacznej opinii...
Jeśli działa to może ktoś zechce konkretnie podrzucić dane techniczne sprężyny działającej.
Oczywiście do 2FL Kombi
Witam ja w swoim autku mam takie sprężyny i spisują się bez problemu należy pamiętać że takie sprężyny nie mogą być na maxa ściskane bo tracą swoje właściwości i mogą szybko padać należy dobrze dobrać długość a jeżeli komuś słabo działają to niech zastanowi się nad mocniejszymi np. seria B niebieska ja swoje bezproblemowo zakupiłem w www.obrobkaplastyczna.pl[email protected] Firmie Jartech
Już dobrze nie pamiętam bo to już dosyć dawno temu było ale to chyba V20-051 Z tego co widziałem na innych forach niektórzy wkładają mocniejsze sprężyny z serii B lub R wiadomo to nie jest seryjne rozwiązanie i każdy testuje na swój sposób a co do długości to najlepiej samemu wymierzyć przy swoim autku. Ogólnie takie sprężyny stosowane są w przemyśle do tłoczników i nie należy przesadzać z ich ściskaniem na stronie którą podałem wyżej są podane parametry przy jakim ścisku mniej więcej ile takie sprężyny wytrzymują cykli.
Komentarz