Mistrzu :bow A to się robi tak jak mnie uczyłeś w F2 FL?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Kurka, elektryk mi to odpalił ale siłowniki centralnego w tylnych drzwiach nie działają i oświetlenie tylnych lamp też kuleje, świecą się tylko po dwie żarówki na lampę. A jest bodajże 5? Elektryk stwierdził że to jest moduł z Yeti i nie da się tego zakodowac. Ma końcówkę... 6R a powinien mieć... 7R :/
Pomocy
Kurka, elektryk mi to odpalił ale siłowniki centralnego w tylnych drzwiach nie działają i oświetlenie tylnych lamp też kuleje, świecą się tylko po dwie żarówki na lampę. A jest bodajże 5? Elektryk stwierdził że to jest moduł z Yeti i nie da się tego zakodowac. Ma końcówkę... 6R a powinien mieć... 7R :/
Pomocy
Za światła odpowiada sławetny byte 18
Spróbuj wpisać z ręki następujące kodowania w tym bajcie (próbuj po kolei i sprawdzaj jak działają światła)
33
35
37
39
Co do centralnego - poszukaj na początku tego wątku - jest podane które piny muszą być w sterowniku, aby obsługiwał centralny z tyłu. Jeżeli ten sterownik ich nie ma - to kiepsko. Pozostaje kupno innego sterownika lub dołożenie szyb el. z tyłu (wtedy sterowaniem tylnymi centralnymi zajmuje się moduł szyb)
koprolit, Jeżeli masz sterownik 1K0 937 087Q to nie jest on do minta , ma opcję PR 4R4 -Power windows with comfort operation andcircuit breaker .
W mincie nie będzie działać centralny z tyłu .
1K0 937 086 R też PR 4R4 .
ehhh jak pech to pech ..087P okazałsię uwalony, nie działał tylny lewy kierunek załamka.
Jak ktoś by miał na zbyciu lub wiedział kto ma BCMa do minta z obsługą halogenów, dziennych itd
"1K0 937 087 H
1K0 937 087 AB
1K0 937 087 P" to się polecam. Proszę pisać.
Jeżeli nie zależy Ci na serii 87 ( która otwiera możliwości do następnych modyfikacji ) to możesz się rozglądać za 86F i 86G . Są to nieliczne sterowniki z tej serii gdzie posiadają wyjścia we wtyczce A do świateł dziennych i obsługują centralny z tyłu .
Freeze Frame:
Term 15 On
Voltage: 13.95 V
ON
ON
Term 50 Off
OFF
OFF
02745 - Bulb for Daytime Running Light; Left
012 - Electrical Fault in Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01101100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Reset counter: 0
Mileage: 95555 km
Time Indication: 0
Date: 2018.14.28
Time: 17:52:60
Freeze Frame:
Term 15 On
Voltage: 12.25 V
ON
ON
Term 50 Off
OFF
OFF
02746 - Bulb for Daytime Running Light; Right
012 - Electrical Fault in Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01101100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Reset counter: 0
Mileage: 95555 km
Time Indication: 0
Date: 2018.14.28
Time: 17:53:01
Freeze Frame:
Term 15 On
Voltage: 12.25 V
ON
ON
Term 50 Off
OFF
OFF
Na szafie oprócz tego sygnalizacja przepalonej żarówki, ale same żarówki są w porządku. Dodatkowo posiadam aktywny i działający czujnik zmierzchu/deszczu oraz wyłącznik świateł z funkcją "auto". Co więcej jakimś cudem udało mi się na chwilę uruchomić dzienne, ale - barani łeb - nie zapisałem kodowania i teraz nie potrafię przywrócić tych ustawień.
Z jakich pinów masz wyjście sterownika CE na św. do jazdy dziennej?, powinno być z wtyczki C(Brązowa) piny C48 i C49, bajt 18 ustawiony na 39. Powinno działać.
Zrobię lekki odkop...
Czy ktoś ma może schemat pinów do modułu 1K0 937 087 H? bo wszystkie zdjęcia co były załączane do tematów z wymianą modułu centralnej elektryki / dołożeniem halogenów do mintówki są nieaktualne / niedostępne :|
Ogólnie numery pinó są podane, ale który to który w kostce / module?
Jak rozbierzesz wtyczki to też masz tam opisy który numer odpowiada któremu pinowi są numery, dokładnie to sprawdzaj przed wpięciem pinu bo już nie jeden się na tym sparzył , co do tego foto z linku to opis ABC powinien być odwrotnie z prawej A, jak łypniesz na sterownik to sam zobaczysz .
Witam wszystkich,
podepnę sie do tematu. Mam Octavie 2 fl z 2012 r., sterownik gateway nr 1K0 937 085 P. Czy dokupując halogeny wraz dziennymi da rade podpiąc wszystko pod włącznik, żeby działało jak ''fabryczne ''? Jaki włącznik świateł muszę kupić, o jakim numerze? Czy możliwe będzie uruchomienie doświetlania zakrętów ? Co oprócz halogenów i włącznika będzie potrzebne?
Dziękuję za wszystkie sugestie,
pozdrawiam
Z serii 86 to tylko G i F ,a seria 87 ( rozwojowa) H , P , AB , E , AG , K
ja właśnie zamówiłem z końcówką K
86G i F może nie obsługiwać doświetlenia zakrętów po migaczu więc lepiej szukać z seri 87
A wogóle poszukaj tuorial montaż halogenów do O2FL mint/clasic
A przy moim gatewayu da rade coś wykminić czy obsłuży halogeny i dzienne czy muszę zmienić ?.
Bo na krótko bezpośrednio pod przełacznik nie da sie podpiąć halogenów
Komentarz