Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• asusek
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś się orientuje dlaczego po rozłączeniu telefonu z radiem przez bluetooth , nie chce się ponownie połączyć z automatu. Muszę to robić ręcznie. Wygląda to tak jakby się w radiu sam wyłączał się bluetooth.

Zostaw komentarz:

• fanatyk1982
    odpowiedział(a)
    W tym radyjku z tyłu na obudowie jest wejście i nad nim napis SIM.
    Czy wystarczy wsadzić kartę SIM i będzie internet ? Czy jednak trzeba po USB jakiś modem.
    Tanie: Isudar Samochodowy odtwarzacz Multimedialny Android 8.0 GPS 2 Din System Stereo Dla Volkswagen/VW/POLO/PASSAT/Golf/Skoda Octavia//Seat Leon DSP, kup wysokiej jakości Car Multimedia Player bezpośrednio od dostawców z Chin: Isudar Samochodowy odtwarzacz Multimedialny Android 8.0 GPS 2 Din System Stereo Dla Volkswagen/VW/POLO/PASSAT/Golf/Skoda Octavia//Seat Leon DSP

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    furman możesz jeszcze zapolować na taki z matrycą IPS

Zostaw komentarz:

• furman
    odpowiedział(a)
    Dziękuje, idę za twoją radą i uzbrajam się w cierpliwość. Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Ja zakupiłem od nich ten droższy z dsp https://pl.aliexpress.com/store/prod...feb667bahaeYa9 wysyłka z niemiec, i innego bym nie brał, pilnuj co kilka dni udostępniają go z niemiec wtedy 3 dni i masz go w domu bez vat i cła, wysyłają ze słubic

Zostaw komentarz:

• furman
    odpowiedział(a)
    Ok. dzięki. rozważam jeszcze zakup niższego modelu https://pl.aliexpress.com/item/Andro....13339.90158.0
    Różnica w cenie nieznaczna, ale niższy model można zamówić z DSP pytanie tylko czy ten system daje wyraźnie lepszą jakość dźwięku przy zwykłych głośnikach, a wyższy model daje wyraźnie lepszą płynność funkcjonowania całego ustrojstwa. Skoro nie można mieć wszystkiego, coś trzeba wybrać. Pytanie, co jest mniej istotne?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Radio będzie ok pod Twoje auto

Zostaw komentarz:

• furman
    odpowiedział(a)
    witam, jestem zielony w temacie, a chciałem zamówić to radio z alli popularne na tym forum https://pl.aliexpress.com/store/prod...feb667bahaeYa9
    Posiadam Octavie 2 z 2009 po lifcie, bez multifunkcyjnej kierownicy i w ogóle z absolutnym brakiem czegokolwiek.
    PYTANIE o czym pisać z Chińczykami aby radio było pod moją Octavie?

Zostaw komentarz:

• j4r3k
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez DaannD Zobacz wpis
    Panowie, mam problem z odpaleniem dongla 3g w radiu. Modem to Hawei E3131, generalnie działa, radio je wykrywa, pokazuje zasięg, ale za groma nie może się połączyć z internetem. Sprawdziłem na kompie, wszystko śmiga, a w radiu bida

I jeszcze, póki co jak wbijam wsteczny, to nic się nie dzieje, ale jak czujki cofania coś wykryją to na ekranie pojawia się ikonka czujek. Czy to może być spowodowane tym że w VCDS mam odznaczoną opcję, że jest kamera?

I kolejne, w wersjach przedliftowych udało się Wam jakoś zmusić to radio żeby cokolwiek wyświetlało na LCD w liczniku? Póki co u mnie zniknęła pozycja RADIO i nic nie pokazuje...
    Właśnie przerabiam to samo, mam radio Bonroad 2GB/16GB Android 7.1 (Allwinner T3) oraz modem E3131.
    Próbowałem już wszystkiego łącznie z komendami AT^SETPORT. Radio widzi kartę, widzi sieć Play ale za nic w świecie nie chce połączyć się z data connection.
    Karta SIM włożona do telefonu działa bez problemu, na komputerze również.
    Oczywiście brak blokady PIN, APN ustawiony poprawnie (dokładnie tak samo jak w telefonie).

Gdyby ktoś chciał się pobawić z ustawieniami modemu to potrzebny jest program Top Netinfo (lub Putty) i polecenia:
    Kod:
    ustawienia fabryczne:
    AT^SETPORT="A1,A2;1,16,3,2,A1,A2"

sam modem:
    AT^SETPORT="A1,A2;1,2,3"

inne które ponoć miały działać z androidem:
    AT^SETPORT="A1,A2;1,2,3,16,A1,A2"
    AT^SETPORT="A1,A2;2,16,1,3,A1,A2"
    tutaj jest dobry opis wielu poleceń http://chomikuj.pl/lesiolo/Modemy+GS...e+Huawei/E3131
    Ostatnio edytowany przez j4r3k; 46376.

Zostaw komentarz:

• asusek
    odpowiedział(a)
    Dzięki za podpowiedz widziałem tam własnie radio na skali ma 15. Szkoda że tam niema sterowania głośnością właśnie do gps .

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    W Factory settings zmniejsz głośność kanału audio 'Radio'

Zostaw komentarz:

• asusek
    odpowiedział(a)
    Witam a ktoś podpowie gdzie zwiększyć głośność automapy i google maps bo bardzo cicho słychać względem do radia.Co prawda mam radio isudar ale chyba we wszystkich jest to samo.

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    ducker
    Dzisiaj montowałem
    Witam, auto to Yeti przed FL wersja wyposarzenia elegance radio na pokładzie to Amundsen+ (RNS315). Czy ktoś dokładał kamerę cofania do swojego auta ? Jeśli

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ducker Zobacz wpis
    sebwiecz a pytałeś Chińczyka czy kamera jest dla "new" czy "old" Skoda ? bo nie ma zdjęć wtyczek (piny płaskie zamiast okrągłych i zdecydowanie szersze/szersza też wtyczka).
    Pytałem, ale wiesz jak jest, jak sam nie sprawdzisz to się nie przekonasz.
    Będę to zakładał w tym miesiącu to zobaczymy.

Z radiem się bujałem prawie dwa miesiące, bo żaden dziad nie chciał mi skonfigurować tak jak bym chciał.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kluczus Zobacz wpis
    Dzięki! Długo czekałeś ma przesyłkę ?
    2 tygodnie

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    sebwiecz a pytałeś Chińczyka czy kamera jest dla "new" czy "old" Skoda ? bo nie ma zdjęć wtyczek (piny płaskie zamiast okrągłych i zdecydowanie szersze/szersza też wtyczka).

Zostaw komentarz:

• kluczus
    odpowiedział(a)
    Dzięki! Długo czekałeś ma przesyłkę ?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Ja kupiłem stąd

Zostaw komentarz:

• kluczus
    odpowiedział(a)
    Panowie mam prośbę. Kupiłem sobie takie radyjkohttps://www.aliexpress.com/item/Android-6-0-1-Two-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-VW-Volkswagen-POLO-PASSAT/32790167327.html?aff_platform=aaf&cpt=152597257251 1&sk=2v37IQv&aff_trace_key=119be31b8f7b4d23b20618e 80e3a629f-1525972572511-08451-2v37IQv&terminal_id=e98e21d136314273b279dd7065fb3d 30 na wymianę za starego chińczyka z Win CE. Radio super, fajnie śmiga :-)
    Niestety ramka nie pasuje. Może mnie ktoś naprowadzić jaka będzie dobra ? Jakiś kod ?? Chodzi Octavie 2 FL.
    2018-05-10 18.30.51.jpg
    Teraz wygląda dramatycznie ;-)

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    ducker ja mam u siebie tą.

Czekam na sprzęt do którego to podłącze od myfrenda lada chwila ma przylecieć to zapodam foty, jak wygląda obraz.

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    OK poczekam

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Do mnie wlasnie plynie kamerka do preFL. Jak zamkontuje to sie pochwale

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Kupował ktoś ostatnio kamerę cofania do OII przed FL (HTB) ? Szukam jakiegoś sprawdzonego ustrojstwa - mile widziane zdjęcia jakości obrazu.

Przy okazji, gdyby ktoś u siebie miał moduł bluetooth z serii SD to istnieje sposób na ominięcie problemów z jego funkcjonowaniem Dzisiaj przetestowane na problematyczny aucie.
    Wystarczy kupić taki oto dongle na USB - CF-WU725B w factory settings zmienić bluetooth na MD725 i zrobić restart. Po ponownym uruchomieniu ponownie sparować telefon i mamy obsługę w natywnej aplikacji.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Jakby ktoś szukał rozwiązania podpięcia modemu usb bez Wi-Fi do androida to znalazłem rozwiązanie i wszystko działa jak bajka, modem to huawei E3372H z wgranym oprogramowaniem alternatywnym, po podłączeniu do usb na radiu wyskakuje ikonka sygnału i internet działa Android 8.0.0

Tu jest film a w opisie potrzebny mod do modemu
    Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Ktoś ostatnio kupił coś ciekawego u majfrendów?
    Kumpel do Passata szuka czegoś na androidzie

Zostaw komentarz:

Pracuję...