Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Z tego co wiem to nie jest w trybie hlink. Póki co używam modemu z WiFi schowanego w popielniczce. Podpięcie go po USB daje te same objawy, na szczęście Wi-Fi śmiga dobrze

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Masz go wtrybie HLink? Jak znajdziesz modem który działa daj znać
    Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpis
    Teraz mam Huawei E3372 niby radio coś widzi pojawia się ikonka sygnału u góry wyświetlacza ale internetu brak
    Też mam podobny modem, te same objawy, póki co nie znalazłem na to sposobu...

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ducker Zobacz wpis
    oolsztyniak ale przecież E3372 jest tylko modem na USB (nie routerem).
    Wiem, pytanie tyczyło się tego czy radio łączy się z Internetem po wifi

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Modem w trybie HLink/NDIS pin wyłączony
    To sprawdź czy nie musisz uruchomić przeglądarki i kliknąć połącz

Zostaje jeszcze sflashowanie na NonHiLink, bo nie pamiętam czy z poziomu panelu zarządzania modemem można się przełączać między trybami (cześć polskich operatorów blokowała to).

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ducker Zobacz wpis
    oolsztyniak ale przecież E3372 jest tylko modem na USB (nie routerem). Pytanie czy kolega Maly745 ma wersje HiLink/NDIS czy NonHiLink/Zwykły tryb modemu.

Jeszcze warto sprawdzić czy na karcie nie ma czasem ustawionego żądania PIN. Jeśli jest to najlepiej wyłączyć.
    Modem w trybie HLink/NDIS pin wyłączony

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    oolsztyniak ale przecież E3372 jest tylko modem na USB (nie routerem). Pytanie czy kolega Maly745 ma wersje HiLink/NDIS czy NonHiLink/Zwykły tryb modemu.

Jeszcze warto sprawdzić czy na karcie nie ma czasem ustawionego żądania PIN. Jeśli jest to najlepiej wyłączyć.
    Ostatnio edytowany przez ducker; 26064.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    A po wifi ?

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    APNy musisz jeszcze prawidłowo ustawić (zgodnie z wymaganiami operatora). Oczywiście włączyć w ustawieniach transmisję danych i ewentualny roaming dla danych jeśli wymaga tego Twój operator.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Teraz mam Huawei E3372 niby radio coś widzi pojawia się ikonka sygnału u góry wyświetlacza ale internetu brak

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Kilka postów wcześniej pisałem które modemy przetestowałem i które działały stabilnie.

Zostaw komentarz:

• kowaltom99
    odpowiedział(a)
    Na komputerze instaluje się program do obsługi, na radiu po podłączeniu nie ma reakcji radia zainstalowałem aplikację PPP widget3 i wykrył modem ale nie działa, jaki modem pod usb by się nadal do tego radia
    Poszukaj na stronie producenta radia. Chinole oferują swoje, dedykowane modemy USB. Inne mogą nie działać. Ewentualnie zapytaj Chińczyka na jakim chipie pracuje ich modem - może znajdziesz coś podobnego.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Na komputerze instaluje się program do obsługi, na radiu po podłączeniu nie ma reakcji radia zainstalowałem aplikację PPP widget3 i wykrył modem ale nie działa, jaki modem pod usb by się nadal do tego radia

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    ZTE MF195 jest bardzo kapryśny jeśli chodzi o androida. Możesz spróbować podłączyć najwyżej Ci go nie wykryje. (na komputerze potrzebujesz programu do jego obsługi ? czy pojawia się strona z konfiguracją połączenia ?)

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Jeszcze mam pytanie odnośnie internetu czy da się podłączyć do radia modem na usb np ZTE MF195

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Niestety pewnie implementacja CAN nie do końca jest zgodna z Twoim autem. Można próbować zmienić interpreter CAN w Factory Setting,ale to może mieć wpływ na inne rzeczy.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Jeszcze jedno zapytanie, w aplikacji pokazującej ilość paliwa itd. nie działa sygnalizacja pasów mimo że są zapięte świeci na czerwono reszta OK spotkał ktoś się z tym

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Jeśli usunąłeś z launchera to w menu masz ikonę zainstalowanej aplikacji. Jeśli odinstalowałeś to na karcie masz plik APK od myfriendów z instalką.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Dzięki logo zmienione choć jest te zielone, wszystko hula jak należy jedynie nie wyświetla temperatury
    I jeszcze powiedzcie jak włączyć tą nawigację co jest na karcie sd, ikonę chyba usunąłem
    Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Dzięki spróbuję, a czy ustawienia can też tam zmienić?

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Faktycznie po rozłączeniu tych dwóch kabelków radio wyłącza i załącza się po stacyjce, czy w związku z tym że były spięte to mogło rozładować akumulator?
    Mogło jeśli inne elementy oprócz płyty PX5 nie były usypiane.

Logo powinno być w ustawieniach -> Factory Settings -> kod: 126

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Faktycznie po rozłączeniu tych dwóch kabelków radio wyłącza i załącza się po stacyjce, czy w związku z tym że były spięte to mogło rozładować akumulator?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Może ktoś wie gdzie w android 8.0 zmienia się logo samochodu, ustawienia can i inne?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
    Masz dwa plusy jeden po stacyjcie drugi na stałe.
    ten na stałe prawdopodobnie ma dodatkową kostkę którą należy odpiac. (Rozłączyć)
    Tak tez myślałem, dziś to sprawdzę dzięki

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Masz dwa plusy jeden po stacyjcie drugi na stałe.
    ten na stałe prawdopodobnie ma dodatkową kostkę którą należy odpiac. (Rozłączyć)

Zostaw komentarz:

Pracuję...