Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Z tego co wiem to nie jest w trybie hlink. Póki co używam modemu z WiFi schowanego w popielniczce. Podpięcie go po USB daje te same objawy, na szczęście Wi-Fi śmiga dobrze
-
-
Też mam podobny modem, te same objawy, póki co nie znalazłem na to sposobu...Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisTeraz mam Huawei E3372 niby radio coś widzi pojawia się ikonka sygnału u góry wyświetlacza ale internetu brak
Zostaw komentarz:
-
-
Wiem, pytanie tyczyło się tego czy radio łączy się z Internetem po wifiZamieszczone przez ducker Zobacz wpisoolsztyniak ale przecież E3372 jest tylko modem na USB (nie routerem).
Zostaw komentarz:
-
-
To sprawdź czy nie musisz uruchomić przeglądarki i kliknąć połączZamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisModem w trybie HLink/NDIS pin wyłączony
Zostaje jeszcze sflashowanie na NonHiLink, bo nie pamiętam czy z poziomu panelu zarządzania modemem można się przełączać między trybami (cześć polskich operatorów blokowała to).
Zostaw komentarz:
-
-
Modem w trybie HLink/NDIS pin wyłączonyZamieszczone przez ducker Zobacz wpisoolsztyniak ale przecież E3372 jest tylko modem na USB (nie routerem). Pytanie czy kolega Maly745 ma wersje HiLink/NDIS czy NonHiLink/Zwykły tryb modemu.
Jeszcze warto sprawdzić czy na karcie nie ma czasem ustawionego żądania PIN. Jeśli jest to najlepiej wyłączyć.
Zostaw komentarz:
-
-
oolsztyniak ale przecież E3372 jest tylko modem na USB (nie routerem). Pytanie czy kolega Maly745 ma wersje HiLink/NDIS czy NonHiLink/Zwykły tryb modemu.
Jeszcze warto sprawdzić czy na karcie nie ma czasem ustawionego żądania PIN. Jeśli jest to najlepiej wyłączyć.Ostatnio edytowany przez ducker; 26064.
Zostaw komentarz:
-
-
APNy musisz jeszcze prawidłowo ustawić (zgodnie z wymaganiami operatora). Oczywiście włączyć w ustawieniach transmisję danych i ewentualny roaming dla danych jeśli wymaga tego Twój operator.
Zostaw komentarz:
-
-
Teraz mam Huawei E3372 niby radio coś widzi pojawia się ikonka sygnału u góry wyświetlacza ale internetu brak
Zostaw komentarz:
-
-
Kilka postów wcześniej pisałem które modemy przetestowałem
i które działały stabilnie.
Zostaw komentarz:
-
-
Poszukaj na stronie producenta radia. Chinole oferują swoje, dedykowane modemy USB. Inne mogą nie działać. Ewentualnie zapytaj Chińczyka na jakim chipie pracuje ich modem - może znajdziesz coś podobnego.Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisNa komputerze instaluje się program do obsługi, na radiu po podłączeniu nie ma reakcji radia zainstalowałem aplikację PPP widget3 i wykrył modem ale nie działa, jaki modem pod usb by się nadal do tego radia
Zostaw komentarz:
-
-
Na komputerze instaluje się program do obsługi, na radiu po podłączeniu nie ma reakcji radia zainstalowałem aplikację PPP widget3 i wykrył modem ale nie działa, jaki modem pod usb by się nadal do tego radia
Zostaw komentarz:
-
-
ZTE MF195 jest bardzo kapryśny jeśli chodzi o androida. Możesz spróbować podłączyć
najwyżej Ci go nie wykryje. (na komputerze potrzebujesz programu do jego obsługi ? czy pojawia się strona z konfiguracją połączenia ?)
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze mam pytanie odnośnie internetu czy da się podłączyć do radia modem na usb np ZTE MF195
Zostaw komentarz:
-
-
Niestety pewnie implementacja CAN nie do końca jest zgodna z Twoim autem. Można próbować zmienić interpreter CAN w Factory Setting,ale to może mieć wpływ na inne rzeczy.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze jedno zapytanie, w aplikacji pokazującej ilość paliwa itd. nie działa sygnalizacja pasów mimo że są zapięte świeci na czerwono reszta OK spotkał ktoś się z tym
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli usunąłeś z launchera to w menu masz ikonę zainstalowanej aplikacji. Jeśli odinstalowałeś to na karcie masz plik APK od myfriendów z instalką.
Zostaw komentarz:
-
-
Mogło jeśli inne elementy oprócz płyty PX5 nie były usypiane.Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisFaktycznie po rozłączeniu tych dwóch kabelków radio wyłącza i załącza się po stacyjce, czy w związku z tym że były spięte to mogło rozładować akumulator?
Logo powinno być w ustawieniach -> Factory Settings -> kod: 126
Zostaw komentarz:
-
-
Faktycznie po rozłączeniu tych dwóch kabelków radio wyłącza i załącza się po stacyjce, czy w związku z tym że były spięte to mogło rozładować akumulator?
Zostaw komentarz:
-
-
Może ktoś wie gdzie w android 8.0 zmienia się logo samochodu, ustawienia can i inne?
Zostaw komentarz:
-
-
Tak tez myślałem, dziś to sprawdzę dziękiZamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisMasz dwa plusy jeden po stacyjcie drugi na stałe.
ten na stałe prawdopodobnie ma dodatkową kostkę którą należy odpiac. (Rozłączyć)
Zostaw komentarz:
-
-
Masz dwa plusy jeden po stacyjcie drugi na stałe.
ten na stałe prawdopodobnie ma dodatkową kostkę którą należy odpiac. (Rozłączyć)
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: