Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    Pisałem do myfrendów z joying mogą wyprodukować za 409Eur https://www.youtube.com/watch?v=-ICBTRfKOqQ&t=14s niestety nie chcieli odpowiedzieć jakie tam MCU załadowali.

tu jak by ktoś dalej nie wiedział jak podłączyć kamerę cofania https://www.youtube.com/watch?v=wShXm8ScqnQ

A to ciekawostka, nawet fajna https://www.youtube.com/watch?v=tdnlvq3Gwo0

Jedyne co mnie powstrzymuje jeszcze to brak video out, ale mają za to CarPlay w standardzie, więc mam dylemat, bo prędzej czy później rom na 8 wyjdzie jakiś

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Wersja 3.1 już wgrana ... kilka nowości jest także ... stay in touch ... wyświetlacz nabrał soczystości

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    No ba. Sam jesteś przykładem

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    już zebral, bo robi kawał dobrej roboty

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    With firmware device, you need to understand all the risks. Neither I nor the website is not responsible for your actions and possibly killed devices! Please excuse me. I'm bad at spelling in english. I use the translator Google. I rarely answer...

Malaysk zbiera fundusze żeby się zająć px5 pod 8, się zacznie zabawa od nowa

Zostaw komentarz:

• elfhelm_1
    odpowiedział(a)
    ducker dziś dostałem modem Huawei e3131 (wspominałeś wcześniej że u Ciebie taki działa) - niestety nie udało mi się nawiązać połączenia.

Podpowiesz mi jak u Ciebie wygląda konfiguracja? Z góry dzięki

Zostaw komentarz:

• elfhelm_1
    odpowiedział(a)
    Po ponownym odłączeni Aku radio działa w pełni poprawnie.

Swoją droga czy ktoś zna sposób na zrobienie pełnego restartu radia?

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Ciekawa sytuacja w takim razie u mnie jest, bo po can radio gada z samochodem, multifunkcja działa, dane samochodu odczytuje, otwarte drzwi itd pokazuje, a po wbiciu wstecznego nic się nie dzieje :/

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• elfhelm_1
    odpowiedział(a)
    WItam,
    ducker - pomyliłem jedną literkę, mój modem to E1752C - co nie zmienia faktu że nie potrafię go uruchomić :/

DaannD - nie podpianałem nic dodatkowego jedynie kable od wiązki. Dziś jednak zauważyłem że po odłączeniu aku (do pomiarów zużycia) radio przy uruchomieniu wywaliło błąd aplikacji CAN i teraz nie mam wizualizacji czujników cofania oraz brak danych a aplicacji Auto (pokazywało tam podstawowe info o samochodzie: zamknięcie drzwi, przebieg, obroty silnika, itp.)

No cóż chyba muszę raz jeszcze zmierzyć prąd

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    DaannD Na obudowie radia na górze nie masz rozpisanie który przewód za co odpowiada? U mnie jest rozpiska i na jej podstawie wpiąłem się w can żeby dać zasilanie do kamery. Ale nawet i bez tego po wbicu wstecznego pojawiał się czarny ekran.

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    elfhelm_1 , a podpinales ktorys z kabelkow „luzem”? U mnie kurka tak jakby nie wykrywa radio ze wbijam wsteczny, bo ani nie probuje sie na kamere przelaczyc, ani nie wycisza radia, mimo ze mam to wlaczone

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Ja AllWinnerów nie tykam. Natomiast do PX3 20 lutego wyszedł nowy zmodowany soft - wersja 3.1. Może w tygodniu potestuję.

elfhelm_1 co to za modem Huawei E17B2C ? dobrze spisałeś model ? bo nie kojarzę takiego
    Ostatnio edytowany przez ducker; 26064.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Po co aux? Slot na kartę , USB , Bluetooth .
    nawet nie wiem czy to radio ma opcję aux

wolfar radio parametry ma spoko tylko brzydkie
    A kamerka wg mnie jest do wersji po fl - mocowanie srubami na środku a w wersji przed fl jest bliżej jednej z krawędzi.
    Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez elfhelm_1 Zobacz wpis
    2) Czy udało się komuś uruchomić fabryczne wbudowane w podłokietnik wejście AUX IN?
    jak zamiast tego zrobilem tam USB

Zostaw komentarz:

• elfhelm_1
    odpowiedział(a)
    Tak - jak wbijam wsteczny to chce załączyć się kamera (której nie mam) - a wizualizacje czujników cofania pojawiają się dopiero kiedy czujnik "zauważy" jakąś przeszkodę.

Teraz 3 dodatkowe pytania z mojej strony:

1) Mierzyłem zużycie prądu - po około 2 minutach od zamknięcia auta zużycie prądu stabilizuje się na 20 mA - tu chyba nie ma problemów?
    2) Czy udało się komuś uruchomić fabryczne wbudowane w podłokietnik wejście AUX IN?
    3) Mam modem Huawei E17B2C - i niestety wygląda na to że nie jest wykrywany przez radio. Czy dobrze myślę że modem powinien się pojawić w Ustawieniach > Ustawienia WiFi i sieć?

Pozdrawiam,

Zostaw komentarz:

• wolfar
    odpowiedział(a)
    Panowie co powiecie o następującym playerku:

i tejże kamerce

trochę późno na krytykę... bo już zamówione ale spokojnie wysłucham wszystkich uwag

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    elfhelm_1 a powiedz, jak wbijasz wsteczny to radio przelacza sie w tryb kamery cofania? Poki co moje jakos niechetnie chce z tym wspolpracowac

Zostaw komentarz:

• elfhelm_1
    odpowiedział(a)
    Mam i ja takie cudo. Wczoraj zamontowane i działa wszystko dalsze testy w weekend

Załączone pliki
    Cheap Car Multimedia Player, Buy Directly from China Suppliers:Bonroad Android 8.0 4G RAM Autoradio for Amarok Beetle Caddy CC EOS Golf Jetta Passat Polo Scirocco Tiguan For Skoda For Seat

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Tak, Allwinner, tyle ze 8 rdzeniowy. To co wyslales jest do 4 rdzeni

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    Jeśli się nie mylę to Allhwinner
    trzeba poczytać tu czy coś się znajdzie

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Moje radio

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    No to możne być to, jak masz radyjko takie samo jak chłopaki to wrzuć moda powinno pomóc.
    Wrzuć wersje MCU się okaże co tam masz.
    Ostatnio edytowany przez sebwiecz; 4195.

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebwiecz
    DaannD - wydaje mi się że to twój modem nie odpowiada Androidowi.
    Masz moda na nim?
    Miałem ciekawszy przypadek, że usb kingstona i sandisc nie przyjmowało radio myfrendów z update frimware, a na taniej no-name poszło, łot zagdaka
    Nie, nic na razie nie grzebalem w sofcie.

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    DaannD - wydaje mi się że to twój modem nie odpowiada Androidowi.
    Masz moda na nim?
    Miałem ciekawszy przypadek, że usb kingstona i sandisc nie przyjmowało radio myfrendów z update frimware, a na taniej no-name poszło, łot zagdaka

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    No i doopa. Pinu brak, w telefonie zwykłym karta śmiga, modem w kompie śmiga, w radiu zero reakcji. Wgrałem najnowszy dostępny firmware do modemu, ciągle nic

Zostaw komentarz:

Pracuję...