Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Wybór z tych dwóch, ciężko się zdecydować, pomóżcie

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Moja xperia służy już tylko jako router do internetu, do niczego innego się chyba już nie nadaje

grunt , że dogaduje się z radiem.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
    mam starą Xperie Z
    ja też mam ''starą'' Z3 i innego nie chce jest super
    Zamieszczone przez elfhelm_1 Zobacz wpis
    Bluetooth - tu mam największy problem
    ja raz sparowałem swój tel.(xperia Z3) i żony(xperia m4) i działa bez problemu.Jednak tylko 1 tel.może być połączony przez bt jednocześnie

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    musimy tylko pamiętać że karta SIM nie może być zabezpieczona PIN-em
    czyli w orange odpada bo na chwilę obecną nie mają kart bez pinowych i wyłączyć pinu się nie da
    2) Yanosik - działa spoko tylko nie wiem jak ustawić aby włączał się automatycznie przy wybudzeniu radia
    Ustawienia -> aplikacja -> Automatyczne uruchamianie
    Czy ktoś ma podobny problem?
    raz chyba łączyłem się przez BT więc nie pomogę.

Jeśli chodzi o połączenie z internetem dziwna sprawa, mam starą Xperie Z z której robię hotspota (mam kartę tylko do internetu) i radio łączy się i śmiga bez problemu.
    Na co dzień używam galaxy s8+ i jak zrobię router wifi to radio łączy się (pokazuje ikonę połączenia wifi) ale internet nie działa.
    Coś z konfiguracją/zabezpieczeniem?

Zostaw komentarz:

• elfhelm_1
    odpowiedział(a)
    Witam,
    kilka spostrzeżeń/pytań po tygodniu użytkowania:

1) Modem GSM (Huawei E3131) działa bez problemu - musimy tylko pamiętać że karta SIM nie może być zabezpieczona PIN-em
    2) Yanosik - działa spoko tylko nie wiem jak ustawić aby włączał się automatycznie przy wybudzeniu radia
    3) Radio FM - jeśli radio nie jest aktywne (w trybie pełnoekranowym) - po wyłączeniu i ponownym włączeniu radio nie zacznie automatycznie grać.
    4) Bluetooth - tu mam największy problem - telefon połączył mi się poprawnie ale po kilku wył/wł radia nie łączy się... co więcej wygląda to tak że BT w radiu nie działa (nie da się sparować nowego urządzenia a samo radio nie jest wykrywalne) - po restarcie ustawień sieciowych sytuacja naprawia się na chwilę a potem znów to samo... Czy ktoś ma podobny problem?

Pozdrawiam,

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    jakby kogoś interesowało może będę miał do sprzedania swojego kombajna-jeśli ktoś zainteresowany pisać PW napewno się dogadamy

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Miałem tak samo .

Zostaw komentarz:

• b.kamola
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ducker Zobacz wpis
    DaannD kolejny raz przypomnę wszystkim, że sam fakt że kupujesz radio od Bonroad nie oznacza, że kupujesz radio według jakiegoś standardu. Bonroad jest tylko sprzedawcą / składaczem rozwiązań od chińskich producentów. Mają znaczenie modeli i nawet w ramach modeli możesz mieć różne komponenty w środku w zależności od tego co mają pod ręką.
    Zgadzm się w 100%. Trochę zależy od szczęścia/przypadku.

Nie mam kamery cofania podłacznonej, a mimo to przy wezwaniu wstecznego radio się wycisza i włącza się czarny ekran ze znakiem z wykrzyknikiem. W ustawieniach mam włączoną opcję wyświetlania z kamery ale mimo to radio reaguje na wsteczny. Niebawem założę kamerę,więc jakoś z tym żyje.
    Ostatnio edytowany przez GS_Mati; 42386.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Ja chętny
    podoba mi się ten układ

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Dla fanów marki Skoda zrobiłem specjalną wersję aplikacji do obsługi radia coś wam przypomina ?

Zmodyfikowana wersja od Malayska. Dziaalaj dodatkowe funkcje:
    - możliwość edytowania etykiet na przyciskach stacji
    - dodatkowy panel do ręcznego wprowadzania stacji.

Chętnie przyjmę słowa krytyki i ewentualne sugestie w sprawie zmian. Jak ktoś jest chętny na testy to pisać
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    DaannD kolejny raz przypomnę wszystkim, że sam fakt że kupujesz radio od Bonroad nie oznacza, że kupujesz radio według jakiegoś standardu. Bonroad jest tylko sprzedawcą / składaczem rozwiązań od chińskich producentów. Mają znaczenie modeli i nawet w ramach modeli możesz mieć różne komponenty w środku w zależności od tego co mają pod ręką.

W sprawie twojego problemu, to sprawdź po prostu czy czasem tryb wbicia wstecznego dla kamery nie jest wykrywany dopiero po podaniu zasilania na kabel w radiu oznaczonym jako Rev / Reverse / Reverse-IN. Być może Twoja jednostka nie bierze danych z CANa, a w taki sposób że interpretuje sygnał z PDC / czujników i dlatego jest właśnie widoczna wizualizacja po wykryciu przeszkody, a zasilanie kamery aktywuje dopiero podgląd. Sprawdź czy z adaptera CAN na wiązce nie masz czasem wyprowadzonego kabla oznaczonego jako REV 12V / REV+/Reverse Out/ Back itp.

Ja na chwilę obecną nie ma podłączonych czujników, ani kamery i radio nie reaguje również na samo wbicie wstecznego (mimo, że mam ustawioną obecność kamery).
    Ostatnio edytowany przez ducker; 26064.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Moim zdaniem wina leżu po stronie radia/wiązki a nie po stronie gatewaya.
    Na fabrycznym radiu działo się coś po wrzuceniu wstecznego? tzn wizualizacja czujników na radiu?

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    GS_Mati a kodowanie rodzaju skrzyni jest w gateway'u czy gdzieś dalej? Z takiego grubszego grzebania w VCDS to tylko gateway był, jakoś głębiej nie grzebałem w kompie.

Zostaw komentarz:

• GS_Mati
    odpowiedział(a)
    Jeżeli masz dobrze zakodowany rodzaj skrzyni, to wina nie jest na pewno po stronie gatewaya.

Zostaw komentarz:

• DaannD
    odpowiedział(a)
    Panowie, mogli byscie wrzucic screeny ustawien Waszych gateway w o2 przed FL? Zastanawia mnie ciagle fakt ze nie wykrywa radio wbicia wstecznego, zaczynam podejrzewac jakis blad w ustawieniach gateway

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
    Zobacz o ile odmładza takie radio wnętrze
    o wiek....

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez b.kamola Zobacz wpis
    Za te pieniądze warto
    oczywiście, że warto. Zobacz o ile odmładza takie radio wnętrze

Zostaw komentarz:

• b.kamola
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wolfar Zobacz wpis

trochę późno na krytykę... bo już zamówione ale spokojnie wysłucham wszystkich uwag
    Będzie Pan zadowolony

Ja kupiłem od tego sprzedawcy inne radio z tym androidem i niemal identycznym zestawem kabli. Generalnie ok.; spasowane do ramki,prosty montaż, troche inaczej z anteną radia ale to nic skomplikowanego. Choć przy wczorajszych mrozach, rano nie wyświetlał ekran (wyłączyłem, przejechałem kilka km, żeby się nagrzało i po włączeniu działało). Czasem na 1-2sek. gubi radio i przy odpaleniu zmieni ustawienia dźwięku w korektorze audio. GPS mi łapie różnie- raz po kilku sekundach a czasem po kilku minutach. Korzystam z map Google i Janosika w tle.
    Za te pieniądze warto
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez b.kamola; 39016.

Zostaw komentarz:

• sebwiecz
    odpowiedział(a)
    MCU pewnie standard tylko wsad nowszy i tyle.

Oczywiście chińczyk tego nie pokazuje, ale z tego co wiem to CarPlay oni realizują przez zewnętrzny moduł podłączany do USB, a potem do niego podłączasz kabel od iPhona. No chyba, że upchnęli go do środka i zrobili dedykowane USB dla Apple. Masz jakieś info odnośnie sposobu realizacji ?

Fakt faktem, że PX5 to już konkretnie zapier... jeśli chodzi o responsywność interfejsu.
    Ten moduł jest w środku, wszystko jedno do którego usb podłączasz, z-link jest zainstalowany już.
    Jak kupujesz osobno moduł https://www.youtube.com/watch?v=svdLDWySWEw&t=9s
    wtedy z-box.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    1 gb ram dźwignie?

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Pewnie też w końcu masz PX3

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    To do mnie też się nada?

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    Ja właśnie kończę testy wersji 3.1 i obserwuję jeszcze większe przyspieszenie w stosunku do 2.1.
    Dodatkowo będzie niespodzianka dla wszystkich posiadaczy PX3 MTCD/MTCE ale jak mi starczy czasu to może wieczorem naskrobię coś więcej

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Fakt faktem, że PX5 to już konkretnie zapier... jeśli chodzi o responsywność interfejsu.

Widać na załączonym filmiku , że wszystko ładnie płynnie działa.
    No i 4 gb ram robi robotę. Tylko pytanie czy taki sprzęt potrzebny do auta jest?
    Bo to już parametry dobrego telefonu czy tabletu.

Zamieszczone przez sebwiecz Zobacz wpis
    Pisałem do myfrendów z joying mogą wyprodukować za 409Eur
    Trochę wysoka cena, za kilka miesięcy będzie za 200-250 dolców zapewne no ale tak to jest z elektroniką.

Zostaw komentarz:

• ducker
    odpowiedział(a)
    MCU pewnie standard tylko wsad nowszy i tyle.

Oczywiście chińczyk tego nie pokazuje, ale z tego co wiem to CarPlay oni realizują przez zewnętrzny moduł podłączany do USB, a potem do niego podłączasz kabel od iPhona. No chyba, że upchnęli go do środka i zrobili dedykowane USB dla Apple. Masz jakieś info odnośnie sposobu realizacji ?

Zostaw komentarz:

Pracuję...