Wybór z tych dwóch, ciężko się zdecydować, pomóżcie
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Moja xperia służy już tylko jako router do internetu, do niczego innego się chyba już nie nadaje
grunt , że dogaduje się z radiem.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpismam starą Xperie Zjest super
Zamieszczone przez elfhelm_1 Zobacz wpisBluetooth - tu mam największy problem
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez elfhelm_1 Zobacz wpismusimy tylko pamiętać że karta SIM nie może być zabezpieczona PIN-em
Zamieszczone przez elfhelm_1 Zobacz wpis2) Yanosik - działa spoko tylko nie wiem jak ustawić aby włączał się automatycznie przy wybudzeniu radia
Zamieszczone przez elfhelm_1 Zobacz wpisCzy ktoś ma podobny problem?
Jeśli chodzi o połączenie z internetem dziwna sprawa, mam starą Xperie Z z której robię hotspota (mam kartę tylko do internetu) i radio łączy się i śmiga bez problemu.
Na co dzień używam galaxy s8+ i jak zrobię router wifi to radio łączy się (pokazuje ikonę połączenia wifi) ale internet nie działa.
Coś z konfiguracją/zabezpieczeniem?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
kilka spostrzeżeń/pytań po tygodniu użytkowania:
1) Modem GSM (Huawei E3131) działa bez problemu - musimy tylko pamiętać że karta SIM nie może być zabezpieczona PIN-em
2) Yanosik - działa spoko tylko nie wiem jak ustawić aby włączał się automatycznie przy wybudzeniu radia
3) Radio FM - jeśli radio nie jest aktywne (w trybie pełnoekranowym) - po wyłączeniu i ponownym włączeniu radio nie zacznie automatycznie grać.
4) Bluetooth - tu mam największy problem - telefon połączył mi się poprawnie ale po kilku wył/wł radia nie łączy się... co więcej wygląda to tak że BT w radiu nie działa (nie da się sparować nowego urządzenia a samo radio nie jest wykrywalne) - po restarcie ustawień sieciowych sytuacja naprawia się na chwilę a potem znów to samo... Czy ktoś ma podobny problem?
Pozdrawiam,
Zostaw komentarz:
-
-
jakby kogoś interesowało może będę miał do sprzedania swojego kombajna-jeśli ktoś zainteresowany pisać PW napewno się dogadamy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisDaannD kolejny raz przypomnę wszystkim, że sam fakt że kupujesz radio od Bonroad nie oznacza, że kupujesz radio według jakiegoś standardu. Bonroad jest tylko sprzedawcą / składaczem rozwiązań od chińskich producentów. Mają znaczenie modeli i nawet w ramach modeli możesz mieć różne komponenty w środku w zależności od tego co mają pod ręką.
Nie mam kamery cofania podłacznonej, a mimo to przy wezwaniu wstecznego radio się wycisza i włącza się czarny ekran ze znakiem z wykrzyknikiem. W ustawieniach mam włączoną opcję wyświetlania z kamery ale mimo to radio reaguje na wsteczny. Niebawem założę kamerę,więc jakoś z tym żyje.Ostatnio edytowany przez GS_Mati; 42386.
Zostaw komentarz:
-
-
Dla fanów marki Skoda zrobiłem specjalną wersję aplikacji do obsługi radiacoś wam przypomina ?
Zmodyfikowana wersja od Malayska. Dziaalaj dodatkowe funkcje:
- możliwość edytowania etykiet na przyciskach stacji
- dodatkowy panel do ręcznego wprowadzania stacji.
Chętnie przyjmę słowa krytyki i ewentualne sugestie w sprawie zmian. Jak ktoś jest chętny na testy to pisaćZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
DaannD kolejny raz przypomnę wszystkim, że sam fakt że kupujesz radio od Bonroad nie oznacza, że kupujesz radio według jakiegoś standardu. Bonroad jest tylko sprzedawcą / składaczem rozwiązań od chińskich producentów. Mają znaczenie modeli i nawet w ramach modeli możesz mieć różne komponenty w środku w zależności od tego co mają pod ręką.
W sprawie twojego problemu, to sprawdź po prostu czy czasem tryb wbicia wstecznego dla kamery nie jest wykrywany dopiero po podaniu zasilania na kabel w radiu oznaczonym jako Rev / Reverse / Reverse-IN. Być może Twoja jednostka nie bierze danych z CANa, a w taki sposób że interpretuje sygnał z PDC / czujników i dlatego jest właśnie widoczna wizualizacja po wykryciu przeszkody, a zasilanie kamery aktywuje dopiero podgląd. Sprawdź czy z adaptera CAN na wiązce nie masz czasem wyprowadzonego kabla oznaczonego jako REV 12V / REV+/Reverse Out/ Back itp.
Ja na chwilę obecną nie ma podłączonych czujników, ani kamery i radio nie reaguje również na samo wbicie wstecznego (mimo, że mam ustawioną obecność kamery).Ostatnio edytowany przez ducker; 26064.
Zostaw komentarz:
-
-
Moim zdaniem wina leżu po stronie radia/wiązki a nie po stronie gatewaya.
Na fabrycznym radiu działo się coś po wrzuceniu wstecznego? tzn wizualizacja czujników na radiu?
Zostaw komentarz:
-
-
Jeżeli masz dobrze zakodowany rodzaj skrzyni, to wina nie jest na pewno po stronie gatewaya.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, mogli byscie wrzucic screeny ustawien Waszych gateway w o2 przed FL? Zastanawia mnie ciagle fakt ze nie wykrywa radio wbicia wstecznego, zaczynam podejrzewac jakis blad w ustawieniach gateway
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez b.kamola Zobacz wpisZa te pieniądze warto
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wolfar Zobacz wpis
trochę późno na krytykę... bo już zamówione ale spokojnie wysłucham wszystkich uwag
Ja kupiłem od tego sprzedawcy inne radio z tym androidem i niemal identycznym zestawem kabli. Generalnie ok.; spasowane do ramki,prosty montaż, troche inaczej z anteną radia ale to nic skomplikowanego. Choć przy wczorajszych mrozach, rano nie wyświetlał ekran (wyłączyłem, przejechałem kilka km, żeby się nagrzało i po włączeniu działało). Czasem na 1-2sek. gubi radio i przy odpaleniu zmieni ustawienia dźwięku w korektorze audio. GPS mi łapie różnie- raz po kilku sekundach a czasem po kilku minutach. Korzystam z map Google i Janosika w tle.
Za te pieniądze wartoZałączone plikiOstatnio edytowany przez b.kamola; 39016.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisMCU pewnie standard tylko wsad nowszy i tyle.
Oczywiście chińczyk tego nie pokazuje, ale z tego co wiem to CarPlay oni realizują przez zewnętrzny moduł podłączany do USB, a potem do niego podłączasz kabel od iPhona. No chyba, że upchnęli go do środka i zrobili dedykowane USB dla Apple. Masz jakieś info odnośnie sposobu realizacji ?
Fakt faktem, że PX5 to już konkretnie zapier...jeśli chodzi o responsywność interfejsu.
Jak kupujesz osobno moduł https://www.youtube.com/watch?v=svdLDWySWEw&t=9s
wtedy z-box.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja właśnie kończę testy wersji 3.1 i obserwuję jeszcze większe przyspieszenie w stosunku do 2.1.
Dodatkowo będzie niespodzianka dla wszystkich posiadaczy PX3 MTCD/MTCEale jak mi starczy czasu to może wieczorem naskrobię coś więcej
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisFakt faktem, że PX5 to już konkretnie zapier...jeśli chodzi o responsywność interfejsu.
Widać na załączonym filmiku , że wszystko ładnie płynnie działa.
No i 4 gb ram robi robotę. Tylko pytanie czy taki sprzęt potrzebny do auta jest?
Bo to już parametry dobrego telefonu czy tabletu.
Zamieszczone przez sebwiecz Zobacz wpisPisałem do myfrendów z joying mogą wyprodukować za 409Eur
Zostaw komentarz:
-
-
MCU pewnie standard tylko wsad nowszy i tyle.
Oczywiście chińczyk tego nie pokazuje, ale z tego co wiem to CarPlay oni realizują przez zewnętrzny moduł podłączany do USB, a potem do niego podłączasz kabel od iPhona. No chyba, że upchnęli go do środka i zrobili dedykowane USB dla Apple. Masz jakieś info odnośnie sposobu realizacji ?
Fakt faktem, że PX5 to już konkretnie zapier...jeśli chodzi o responsywność interfejsu.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: