nie gra Ci wogóle radio?
czasem warto zmienić na inny seperator
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
Witam, czy ktoś ogarnął temat podpięcia tego separatora do radia ISUDAR ?
Radio mam takie i wszystkie złącza oraz separator. Jak to prawidłowo podpiąć aby grało radio fm. Proszę o pomoc
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez The Alis Zobacz wpisA coś do 800 jednak ? Jakiś model konkretny ?
Zostaw komentarz:
-
-
mamaj12 wygląda na dobrze skonfigurowane. Jedyne co może być problemem to niestety firmware w Twoim modemie. Na PDA pisali, że niektóre E173 dziwnie obsługują cześć komend AT. Masz możliwość przetestowania z innym modemem ?
P.S. Tak mi się jeszcze przypomniało.....sprawdź czy czasem Twój modem nie potrzebuje tego: https://play.google.com/store/apps/d...pwidget3&hl=pl
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez The Alis Zobacz wpisJakie polecacie do 800
Minimum 2gb ram
Zamieszczone przez The Alis Zobacz wpisCzy każde radio 2 din będzie pasowane, czy musi mieć dokładnie jakąś ilość cali żeby pasowało ? Jeśli tak to ile albo od ilu do ilu
Zamieszczone przez The Alis Zobacz wpisczy znacie jakiś warsztat w okolicach Krakowa gdzie w miarę rozsądnej cenie zamontują mi takie radio
Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisMasz link skąd pobrać i jak to ogólnie ogarnąć jaka pojemność karty, mam chyba z tego co kojarzę takie samo radio jak ty PX 5 4GB android 8.0 i oczywiście czy warto jak Twoje wrażenia
Zostaw komentarz:
-
-
ducker przez szukajkę udało się znaleźć ustawienie. APN był już dodany, trochę tylko go zmieniłem na podstawie tego co mam w telefonie. Ale niestety połączenia z netem nie udało się nawiązać. Co ciekawe przez szukajkę pokazuje nawet siłę zasięgu.
Karta nie jest zablokowane PINem, brak LTE, jest tylko 2G, 3G i to mam ustawione.
Obrazki poniżej.
Konfig APN (sim w Play)
Nazwa - PLAY Internet
ANP - internet
MMC - 260
MNC - 06
Typ APN - default,hipri,dun,supl (było samo default,supl)
Protokół APN - IPv4
Protokół APN podczas roamingu - IPv4
Reszta - Nie ustawiono
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, jestem nowym szczęśliwym posiadaczem II i chciałbym zakupić do niej radio 2 din i tutaj mam parę pytań. Czy każde radio 2 din będzie pasowane, czy musi mieć dokładnie jakąś ilość cali żeby pasowało ? Jeśli tak to ile albo od ilu do ilu. Jakie polecacie do 800 zł z blu oraz możliwością podpięcia kamery cofania, rejestratora, oraz mozliwosci odtwarzania filmów z androidem. Drugie moje pytanie czy znacie jakiś warsztat w okolicach Krakowa gdzie w miarę rozsądnej cenie zamontują mi takie radio, kamerę cofania do niego, oraz podepną rejestrator, oczywiście w dyskretny sposób z ładnie pochowanymi kablami.
Zostaw komentarz:
-
-
Ooo, na to nie wpadłemsprawdzę wieczorem bo teraz nie mam modemu.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak jesteś w ustawieniach to masz lupę od wyszukiwania w prawym, górnym rogu ? Jak tak, to spróbuj wyszukać coś w stylu "Typ sieci" i sprawdź czy czasem nie masz zaznaczone LTE, pewnie tak jest i modem nie zaloguje Ci się do sieci. Tam też są APNy do ustawienia. (Sorry, ale piszę z pamięci, bo nie mam żadnego PX5 pod ręką obecnie).
Zostaw komentarz:
-
-
Zrobiłbym to, ale jak widzisz na obrazku nie pojawiają się Sieci komórkowe. No chyba, że w złym miejscu szukam.
Zostaw komentarz:
-
-
Człowieki, przejrzałem temat pod kątem modemu USB i u mnie jest chyba jeszcze insza sprawa.
Modem Huawei E173 (Play'owski), bez PINu, na kompie trzeba było zainstalować aplikację i potem łączy się automatycznie po wpięciu w USB.
Po podłączeniu do radia pojawia się ikona "pustego" zasięgu. Po rozwinięciu paska jest info, nie pamiętam dokładnie, ale chyba brak usługi.
W Ustawieniach WiFi nie pojawiają się Sieci komórkowe.
Odpalając Chroma czy YT brak połączenia.
Modem w Ustawieniach na kompie za wiele nie pokazuje, foto poniżej oraz dane radia.
Idzie coś tu zrobić?
Obecnie łączę się do hotspota z telefonu, ale nie ukrywam, że na leniwca wolałbym wrzucić modem za górny schowek.
Zostaw komentarz:
-
-
Przestał mi grać subwoofer, prąd dostaje wzmacniacz ale dźwięku brak niestety.
Ciekawe czy gdzieś cinch się rozpadł czy w radiu się coś upaliło ...
Zostaw komentarz:
-
-
Zacznij od przeczytania wątku na XDA. W PX5 po standardowym flashowaniu, trzeba jeszcze wejść w Recovery i dograć brakujące rzeczy oraz skopiować folder z ustawieniami.
Zostaw komentarz:
-
-
Masz link skąd pobrać i jak to ogólnie ogarnąć jaka pojemność karty, mam chyba z tego co kojarzę takie samo radio jak ty PX 5 4GB android 8.0 i oczywiście czy warto jak Twoje wrażenia
Zostaw komentarz:
-
-
Ja wsadzałem kartę pamięci z instalką do slotu MAP i w ustawieniach kliknąłem upgrade i tyle
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy może ktoś posiada instrukcję pl po kolei jak przygotować i wgrać soft od malaysk w PX5 MTCE
Zostaw komentarz:
-
-
Ostatnia wersja soft dla PX5 to 2.0. Widziałem tylko, że Wadzio zrobił zmodyfikowaną paczką dla DSP, ale niestety nie miałem czasu nigdzie tego sprawdzić.
Zostaw komentarz:
-
-
Stockowe oprogramowanie czy od Malaysk ? Próbowałeś przywrócić do ustawień fabrycznych ?
Zostaw komentarz:
-
-
Czy miał ktoś problem z wieszaniem się radia po włączeniu nawigacji. Mam radio Bonroad .Przez dwa lata było wszystko ok. i teraz jak włączam nawigację rado zawiesza się. Automapa chodzi max.10 minut , Waze to samo, Google Maps wiesza radio tak po pól godzinie. Yanosik chodzi idealnie. Wydaje mi się, że może być coś nie tak z połączeniem WI-FI, bo raz chodzi bardzo szybko a czasami muli.
Zostaw komentarz:
-
-
!Bartek
Strona 13.
Musisz zmienić bo będzie zjadać prąda. Od L w górę nie rozładowuję aku. Ja mam "Q" i wszystko bangla.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich
Jestem nowicjuszem od wczoraj na forum.
Chciałbym podłączyć się do tego tematu, ponieważ na innym poście odnośnie wymiany radia Stream na android już nie ma żadnych ruchów.
Jeśli mój post jest w tym miejscu niewskazany proszę o info.
Posiadam OII Tour 2005. Zmieniłem radio Stream na Erisin 9401A (chińczyk). Teraz chciałem podłączyć kamerkę cofania w tablicy rejestracyjnej.
Zasilanie (+) do kamerki pociągnąłem od kostki z prędkością nadmuchu powietrza w kabinie (odłączane po wyjęciu kluczyka), masę (-) podłączyłem do przewodu masowego auta ale nie do klemy tylko po stronie połączenia z nadwoziem.
Kamera cofania łącznie z wyświetlaniem odległości do przeszkody i tylne czujniki cofania działają prawidłowo. Radio również włącza i wyłącza się z kluczyka jak poprzedni Stream.
Jest jednak jedno ale.
Mój objaw jest taki, że po zamknięciu samochodu po krótkim czasie około 1 minuty z okolicy schowka po stronie pasażera pojawia się odgłos jakby przełączania przekaźnika: tyk....tyk (5 sekund przerwy) tyk....tyk. Jakby coś się nie uśpiło. Jak odłączę pudełko can bus dekoder, to tykanie ustaje, ale wtedy nie mam zasilania (bo przewody zasilające czerwony i pomarańczowy są rozłączone).
Ten objaw "tykania" rozładowuje mi akumulator.
W ustawieniach radia dla can bus w "Factory settings" mam tylko jedną pozycję VW&Skoda simple, wiec nie mogę ustawić nic innego. Także jeśli ustawię w Factory settings" can bus jako "NO", tykanie po zamknięciu auta dalej występuje.
Mój gateway to 1K0907530F.
Czy muszę go zmienić na wyższy?
Przepraszam za obszerne informacje i proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: