Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Podaj linki do tych radi

Zostaw komentarz:

• pawelci
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpis
    Reverse służy do wzbudzania kamery tam nie ma napięcia
    https://www.youtube.com/watch?v=wHEqEOlR0Xo
    U mnie w 2 radiach na revers mam napięcie 12V. A gdy w obecnym radiu podłączam tak jak na filmie to obraz z kamery jest na ekranie non stop niezależnie od biegu oczywiście jak dołączę 12V np. z zasilania wycieraczki.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez pawelci; 42817.

Zostaw komentarz:

• Tycu
    odpowiedział(a)
    Bo takie radio zawsze można przełożyć do innego auta. Problemu z ramkami nie ma, są dostępne bez problemu jak i kostki iso fakra. Przerabiałem temat u siebie upierając się na stacje Pioneera w dodatku z sound systemem na pokładzie.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Potwierdzam , prąd brałem z wycieraczki.
    Zamieszczone przez modoc007 Zobacz wpis
    211.50 dol wysyłka z polski PX5 ?? dobre toto ??
    Parametry dobre tylko po co brać radio te konkretnie jak można kupić takie co wchodzi w fabryczne miejsce i w fabryczną ramkę?
    Tu będzie kombinatoryka z ramkami i dopasowaniem. Z kostkami też.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Reverse służy do wzbudzania kamery tam nie ma napięcia

Zostaw komentarz:

• pawelci
    odpowiedział(a)

Tam (revers) nie ma napięcia to jest tylko sygnał aby radio przełączyło się na wyświetlanie obrazu, zasilanie musisz podać w klapie
    A to dziwne, ja tak w 2 radiach montowalem bo zawsze na revers po wł. wstecznego było/jest 12V.

Zostaw komentarz:

• Tycu
    odpowiedział(a)
    Tu masz opinie:
    https://allegro.pl/oferta/nawigacja-...ram-7576279199

Zostaw komentarz:

• modoc007
    odpowiedział(a)
    211.50 dol wysyłka z polski PX5 ?? dobre toto ??

Zostaw komentarz:

• MaciekHAKP
    odpowiedział(a)
    dołączam się do pytania

Zostaw komentarz:

• modoc007
    odpowiedział(a)
    Patrzył ktoś teraz na aliexpress ?? Są promocje i czy coś warto wychaczyć teraz ??.

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Wątpię, żeby ktoś porównywał bo raczej nikt dwóch takich nie montował.
    Isudar jest dobry, mam od roku +/- i żadnych problemów, znajomi też kupili Isudara bo skoro jest dobry a i ceny wszyscy mają podobne lub identyczne to po co być tym królikiem doświadczalnym?

Zostaw komentarz:

• vulture30
    odpowiedział(a)
    Porównywał ktoś może Isudara z Silverstrongiem? Widziałem, że tego też ludzie często montują. Niby i z tego i z tego zadowoleni.
    Druga sprawa: czy ktos kupował tez w zestawie czujniki ciśnienia na wentylki? Działa to?

Silverstrong o który pytam:

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez TomekvRS Zobacz wpis
    Zresztą pokazaliscie do polifta. Ja mam przed.
    jest w zestawie dodatkowy plastik na pokrętła od panelu z nawiewem więc tu nie problem bo plastik tylko przekładasz.

widzę, że radio masz w pełnym dotyku?
    Kupiona, dojechała, założona, pasuje elegancko. W końcu to ori.
    dokładnie, ori to ori , nawet ten kolor tak nie gryzie

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Kupiona, dojechała, założona, pasuje elegancko. W końcu to ori.
    do chińskich plastików nie mam przekonania czy spasuja, a do tego kolor odbiega. Zresztą pokazaliscie do polifta. Ja mam przed.
    oklejanie narazie odpuszczam.
    pozwolą sobie wkleić fote:

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Kupiłem już, niestety czarna bo w srebrnym niedostępne.
    ja założyłem czarną, i też myślałem o oklejaniu ale przeszło mi, czarny wygląda dobrze.
    Na ali są srebrne
    Ale ten srebrny jest inny niż srebrny w RSie. Ten z linku jest szczotkowany a tu jest srebrny gładki.
    No i czas oczekiwania.... Do tych po FL faktycznie mało jest dostępnych więc zostaje głównie Ali.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Na ali są srebrne https://pl.aliexpress.com/store/prod...12685e1bu3mCK8

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Kupiłem już, niestety czarna bo w srebrnym niedostępne. Jak dojedzie zamontuje i zobaczymy czy spasuje. Potem czy czarny kolor zostanie, bo jest jeszcze w głowie folia

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Angrekoo Zobacz wpis
    Została ona podłączona ( plus i sterowanie do tylnej lampy ) co skutkuje tym że kamerka działa tylko jak wyłaczony jest silnik.
    bo jak odpalisz auto to dostaje zakłóceń i dlatego.

Jak koledzy wyżej piszą daj jej prąd z tylnej wycieraczki a masę pod śrubę zamka klapy.
    Może ktoś wgrywał do radia nowe logo skody? proszę o poradę jak
    ja wyłączyłem odpalanie loga przy włączaniu radia, uruchamia się zdecydowanie szybciej.
    Podpowiedzcie proszę, jaką teraz ramkę potrzebuję??
    Proszę ,
    https://allegro.pl/oferta/ramka-pane...ima-7801950133 , nowa oryginalna, też kupiłem u tego sprzedawcy i polecam.

EDIT
    Tu masz dyszkę taniej
    Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.

Zostaw komentarz:

• Tycu
    odpowiedział(a)

Jeżeli nie pasuje ramka od streama, to raczej zostaje tylko jedna opcja. https://www.bartex-caraudio.pl/produ...=6541&osCsid=1
    Ostatnio edytowany przez Tycu; 44468.

Zostaw komentarz:

• TomekvRS
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Kopie po tym temacie i nie tylko i szukam podpowiedzi....

miałem u siebie zamontowane radio stream w ramce takiej jak tu https://allegro.pl/oferta/ramka-deko...vrs-7855742171

zamontowałem radio 2din takie jak tu https://allegro.pl/oferta/nawigacja-...pid-7767244828 o wymiarach szer.(góra) 22cm, szer. (dół) 21cm, wysokość 13cm

Podpowiedzcie proszę, jaką teraz ramkę potrzebuję??

Zostaw komentarz:

• Tycu
    odpowiedział(a)

Ściągasz obraz w rozdzielczości swojego radia, wrzucasz na pendriva. Podpinasz do radia, w ustawieniach szukasz opcji ustaw tło startowe, importujesz i cieszysz się nowym logiem.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Może ktoś wgrywał do radia nowe logo skody? proszę o poradę jak

Zostaw komentarz:

• Tycu
    odpowiedział(a)

Nie czytałem całego tematu i mogę coś palnąć, ale z własnego doświadczenia wiem, że plus najlepiej wziąć po stacyjce, a masę z klapy. Przerabiałem to samo, kamera działała na zapłonie, a na włączonym silniku szmery. Tym bardziej, że w kablu sygnałowym idzie żyła na zasilanie. Masę z kamery podpinasz pod karoserię, u mnie działa pod śrubą od wycieraczki. Radio dostaje sygnał z fakry o włączeniu biegu wstecznego, przynajmniej u mnie tak to działa.
    Ostatnio edytowany przez Tycu; 44468.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pawelci Zobacz wpis
    Jezeli masz radio chińczyka i kamerę to na pewno masz z radia wyjście kabla 'revers' gdzie prąd się pojawia po wyrzuceniu wstecznego. Ciagniesz kabelek chincha który w sobie ma dodatkowy przewód i ten przewód podpinasz do revers na radiu a w klapie podpinasz jako plus do kamery.

Tam (revers) nie ma napięcia to jest tylko sygnał aby radio przełączyło się na wyświetlanie obrazu, zasilanie musisz podać w klapie

Zostaw komentarz:

• Angrekoo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pawelci Zobacz wpis
    Jezeli masz radio chińczyka i kamerę to na pewno masz z radia wyjście kabla 'revers' gdzie prąd się pojawia po wyrzuceniu wstecznego. Ciagniesz kabelek chincha który w sobie ma dodatkowy przewód i ten przewód podpinasz do revers na radiu a w klapie podpinasz jako plus do kamery.

Jest taki revers w radiu.

Przy kablu od kamery po kazdej stronie wystaje po 10cm cienkiego czerwonego przewodu. Ok podłącze i zobacze co i jak.

Czytałem jeszcze że w ten + od lampy można wsadzić jakiś przekażnik. Prawda to ? Zna ktoś temat ?

Zostaw komentarz:

Pracuję...