[O2] Ksenony O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rekin Chlebojad
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mirek_p11
    a na drodze lewy pas częściej się zwalnia jak ksenony masz zamontowane
    wg mnie czesciej skodzianka noca z zononami (mowa o o2fl) wyglada z daleka dosc "agresywnie" jak dla mnie fajnie ma wyprofilowane swiatełka. Jeszcze tylko postojowki mogli by dac bardziej białe;(

Zostaw komentarz:

• akolo
    odpowiedział(a)
    Rekin Chlebojad sprawdz bo Ci sprzedawcy to czasami ledwo wiedzą co sprzedają.
    Ja dziś będąc w salonie usłyszałem od handlowców, że skrętne trzeba domawiać osobno (a w ofercie są tylko jedne do wyboru) na co panowie z serwisu od razu się odezwali i pouczyli handlowca. Ogólnie to jest coś nowego i handlowcy nie mają możliwości przetestowania tego jak to działa i wygląda.
    Sprawdź co Ci pisze wokół soczewki. Jak BENDING KSENON tzn, że masz skrętny....

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    No dokładnie

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mihau
    Zamieszczone przez abstinent
    Zamieszczone przez Mihau
    (prawie zawsze tak robie jak jadę do garażu wieczorem/w nocy :P)
    nie ma to jak przedstawienie video przed sąsiadami :diabelski_usmiech
    +15 do szacuna wśród somsiadów :terefere :jaja
    a na drodze lewy pas częściej się zwalnia jak ksenony masz zamontowane :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez abstinent
    Zamieszczone przez Mihau
    +15 do szacuna wśród somsiadów :terefere :jaja

Zostaw komentarz:

• Rekin Chlebojad
    odpowiedział(a)
    ok zobacze co i jak poprostu "zaufałem" sprzedawcy w tej kwestii i nie dopatrywałem sie skretnych. Jezdze nocami czasem jak musze

Zostaw komentarz:

• abstinent
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mihau

Zostaw komentarz:

• akolo
    odpowiedział(a)
    chyba, ze nie jezdzisz nocami

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Rekin Chlebojad, najlepiej się przejechać ulicą w nocy bez latarni, jechać wolno i leciutkie tylko skręty i wtedy najlepiej widać efekt (prawie zawsze tak robie jak jadę do garażu wieczorem/w nocy :P)

Zostaw komentarz:

• akolo
    odpowiedział(a)
    dokladnie, ja nie moglem zamowic bo musialem miec auto na juz wiec doposazylem, dobrze ze mam eleganca i mam spryski

Sluchaj Rekin Chlebojad. Moze wczesniejsze auto tez miales z zenonami skretnymi i nie zauwazyles roznicy teraz. Sprawdzaj podczas jazdy, nie na postoju

Zostaw komentarz:

• Rekin Chlebojad
    odpowiedział(a)
    no ida gora doł, boki i wracaja do poziomu, musze az jutru luknac na soczewe, ale dzieki ze znow czegos nowego sie dowiem o moim aucie

a co do zwykłych soczewkowych swiateł, kuzyn kupił O2FL w listopadzie 2009r, i przeklinał strasznie ze nie domowił, bo wczesniej smigal autem z zenonami, a myslał ze tu soczewki, i takiej" akcji" nie zrobia.
    i stad moja decyzja o zenonach.

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    To ja nie wiem może Ty rekin masz jakieś inne zenony. Ja mam skrętne u siebie
    ha, Rekin Chlebojad - widocznie zamówiłeś sobie nieskrętne.
    nie ma czegoś takiego. są po prostu zenony i już

Zostaw komentarz:

• akolo
    odpowiedział(a)
    ha, Rekin Chlebojad - widocznie zamówiłeś sobie nieskrętne. W salonie 95% handlowców mówi ze są nieskrętne. Dokładnie tak jak Ty.
    Od tego roku wiem, że wszystkie są skrętne - nawet na lampach pisze: BENDING KSENON na obwódce wokół soczewki.
    Powiem tak - rewelacyjnie działają jak jedziesz np po łuku w prawo i ksenon świeci w prawo, nawet jadąc prosto po drodze i ruszając kierownicą widzisz jak światła podążają za ruchem kierownicy - tak jak tu w linku działanie skrętnych ksenonów

A właśnie - jak odpalasz światłą idą one tylko w góre i dół czy też idą na boki? U mnie idą góra i dół i zaraz robią zeza na boki i wracają do pozycji wyjściowej.

Tak jak tu na linku: BENDING KSENON AFL OCTAVIA LIFT

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez akolo
    Tego nie wiem ale moge sie dowiedziec jutro....

akolo
    masz na pw pytanko w sprawie ksenonów

Zostaw komentarz:

• Rekin Chlebojad
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez akolo
    Światła się pozycjonują i podczas jazdy skręcają
    to że sie pozycjionuja to rozumiem, ale z tego co wiem, to Octavia nie ma skretnych zenonow? ja mam fabrycznie zamontowane, i sie dokladnie pytałem w wielu salonach, skretne sa w superbie.
    czy sie myle?

Zostaw komentarz:

• akolo
    odpowiedział(a)
    Tego nie wiem ale moge sie dowiedziec jutro....

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Nie wiem jak jest w O2 ale mi koleś na SKP regulował normalnie śrubokrętem. W O2FL też chyba są normalne regulacje http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40207

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    panowie podepne sie pod temat, czy tylko vagiem jest mozliwosc regulacji ksenonów góra/dół? pytam bo po obnizeniu auta o 30mm troche za krótko biją a wczesniej było miodzio.

Zostaw komentarz:

• akolo
    odpowiedział(a)
    Witam Was
    Nie chciałem wcześniej zapeszać nt ksenonów ale właśnie doposażyłem swoje autko w instalacje ksenonową. Czyli w pozycjonery, sterownik skrętu, komplet wszystkich wiązek no i lampy ksenonowe.
    Dogadałem się w ASO i oni mi to robili. W sumie roboty na 2 dniowki mieli, ehh....ciągnięcie wiązek itp. Ale zrobili to profesjonalnie i wsio działa. Zaczęli w poniedziałek, ale że serwisant miał potem wolne skończyli mi dziś.

Światła się pozycjonują i podczas jazdy skręcają
    Lampy i cały nowy kompletny osprzęt załatwiłem od znajomego Czecha.....jakby co info na priv.
    POLECAM właśnie taką instalacje.

Zostaw komentarz:

• bzik13
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez fan
    Zamieszczone przez bzik13
    Set, zacznij od dobrych żarówek. Ja zacząłem od wymiany na lepsze żarówki i na tym poprzestałem. Jadąc ostatnio na wakacje (7h jazdy nocą) stwierdziłem po przyjeździe, że w ogóle nie używałem świateł drogowych, właśnie po zmianie na lepsze bańki Jeżeli to Cię nie przekona to wtedy działaj w kierunku zenonów.
    Jakie zarowki zamontowales?
    Osram Night Breaker (H7). Mają delikatne niebieskawe światło. Zakupu dokonałem w wyniku przewertowania tego postu - polecam żarówki. Całość tej dyskusji podsumowałbym w ten sposób: można zakupić mocniejsze żarówki ale będą działać 3-6 miesięcy, potem się przepalają i wymiana na nowe. Do tego dochodzi możliwość uszkodzenia odbłyśników. Osram Night Breaker to taki złoty środek Jak już wcześniej pisałem: przejechanie 500 km tylko na światłach mijania bez korzystania ze świateł drogowych o czymś świadczy
    Właśnie sprawdziłem na alledrogo, teraz można je dostać w wersji plus - dłuższa żywotność.

Zostaw komentarz:

• marcink_1
    odpowiedział(a)
    Ja u siebie zmieniłem żarówki na Philipsa +30% standardowe wykonanie i poprawiły sie świadła bardzo. Jestem zadowolony, a też psioczyłem wcześniej na światła i żałowałem że nie kupiłem ksenonów. Polecam wymianę żarówek i po problemie. Jak te okażą się za słabe to są jeszcze inne wynalazki typu +50% światła więcej ale szybciej się przepalą.

Pozdrawiam
    Marcin

Zostaw komentarz:

• fan
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bzik13
    Set, zacznij od dobrych żarówek. Ja zacząłem od wymiany na lepsze żarówki i na tym poprzestałem. Jadąc ostatnio na wakacje (7h jazdy nocą) stwierdziłem po przyjeździe, że w ogóle nie używałem świateł drogowych, właśnie po zmianie na lepsze bańki Jeżeli to Cię nie przekona to wtedy działaj w kierunku zenonów.
    Jakie zarowki zamontowales?

Zostaw komentarz:

• bzik13
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• genesis
    odpowiedział(a)
    Bez przesady, że nie zauważą różnicy między zwykłą żarówką, a 4300K, bo większość aut na ksenonach ma fabrycznie tą barwę i jakoś widać różnicę.

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    oczywiście masz racje

Zostaw komentarz:

Pracuję...