a na drodze lewy pas częściej się zwalnia jak ksenony masz zamontowane
wg mnie czesciej skodzianka noca z zononami (mowa o o2fl) wyglada z daleka dosc "agresywnie" jak dla mnie fajnie ma wyprofilowane swiatełka. Jeszcze tylko postojowki mogli by dac bardziej białe;(
Rekin Chlebojad sprawdz bo Ci sprzedawcy to czasami ledwo wiedzą co sprzedają.
Ja dziś będąc w salonie usłyszałem od handlowców, że skrętne trzeba domawiać osobno (a w ofercie są tylko jedne do wyboru) na co panowie z serwisu od razu się odezwali i pouczyli handlowca. Ogólnie to jest coś nowego i handlowcy nie mają możliwości przetestowania tego jak to działa i wygląda.
Sprawdź co Ci pisze wokół soczewki. Jak BENDING KSENON tzn, że masz skrętny....
Rekin Chlebojad, najlepiej się przejechać ulicą w nocy bez latarni, jechać wolno i leciutkie tylko skręty i wtedy najlepiej widać efekt (prawie zawsze tak robie jak jadę do garażu wieczorem/w nocy :P)
dokladnie, ja nie moglem zamowic bo musialem miec auto na juz wiec doposazylem, dobrze ze mam eleganca i mam spryski
Sluchaj Rekin Chlebojad. Moze wczesniejsze auto tez miales z zenonami skretnymi i nie zauwazyles roznicy teraz. Sprawdzaj podczas jazdy, nie na postoju
no ida gora doł, boki i wracaja do poziomu, musze az jutru luknac na soczewe, ale dzieki ze znow czegos nowego sie dowiem o moim aucie
a co do zwykłych soczewkowych swiateł, kuzyn kupił O2FL w listopadzie 2009r, i przeklinał strasznie ze nie domowił, bo wczesniej smigal autem z zenonami, a myslał ze tu soczewki, i takiej" akcji" nie zrobia.
i stad moja decyzja o zenonach.
ha, Rekin Chlebojad - widocznie zamówiłeś sobie nieskrętne. W salonie 95% handlowców mówi ze są nieskrętne. Dokładnie tak jak Ty.
Od tego roku wiem, że wszystkie są skrętne - nawet na lampach pisze: BENDING KSENON na obwódce wokół soczewki.
Powiem tak - rewelacyjnie działają jak jedziesz np po łuku w prawo i ksenon świeci w prawo, nawet jadąc prosto po drodze i ruszając kierownicą widzisz jak światła podążają za ruchem kierownicy - tak jak tu w linku działanie skrętnych ksenonów
A właśnie - jak odpalasz światłą idą one tylko w góre i dół czy też idą na boki? U mnie idą góra i dół i zaraz robią zeza na boki i wracają do pozycji wyjściowej.
to że sie pozycjionuja to rozumiem, ale z tego co wiem, to Octavia nie ma skretnych zenonow? ja mam fabrycznie zamontowane, i sie dokladnie pytałem w wielu salonach, skretne sa w superbie.
czy sie myle?
panowie podepne sie pod temat, czy tylko vagiem jest mozliwosc regulacji ksenonów góra/dół? pytam bo po obnizeniu auta o 30mm troche za krótko biją a wczesniej było miodzio.
Witam Was
Nie chciałem wcześniej zapeszać nt ksenonów ale właśnie doposażyłem swoje autko w instalacje ksenonową. Czyli w pozycjonery, sterownik skrętu, komplet wszystkich wiązek no i lampy ksenonowe.
Dogadałem się w ASO i oni mi to robili. W sumie roboty na 2 dniowki mieli, ehh....ciągnięcie wiązek itp. Ale zrobili to profesjonalnie i wsio działa. Zaczęli w poniedziałek, ale że serwisant miał potem wolne skończyli mi dziś.
Światła się pozycjonują i podczas jazdy skręcają
Lampy i cały nowy kompletny osprzęt załatwiłem od znajomego Czecha.....jakby co info na priv.
POLECAM właśnie taką instalacje.
Set, zacznij od dobrych żarówek. Ja zacząłem od wymiany na lepsze żarówki i na tym poprzestałem. Jadąc ostatnio na wakacje (7h jazdy nocą) stwierdziłem po przyjeździe, że w ogóle nie używałem świateł drogowych, właśnie po zmianie na lepsze bańki Jeżeli to Cię nie przekona to wtedy działaj w kierunku zenonów.
Jakie zarowki zamontowales?
Osram Night Breaker (H7). Mają delikatne niebieskawe światło. Zakupu dokonałem w wyniku przewertowania tego postu - polecam żarówki. Całość tej dyskusji podsumowałbym w ten sposób: można zakupić mocniejsze żarówki ale będą działać 3-6 miesięcy, potem się przepalają i wymiana na nowe. Do tego dochodzi możliwość uszkodzenia odbłyśników. Osram Night Breaker to taki złoty środek Jak już wcześniej pisałem: przejechanie 500 km tylko na światłach mijania bez korzystania ze świateł drogowych o czymś świadczy
Właśnie sprawdziłem na alledrogo, teraz można je dostać w wersji plus - dłuższa żywotność.
Ja u siebie zmieniłem żarówki na Philipsa +30% standardowe wykonanie i poprawiły sie świadła bardzo. Jestem zadowolony, a też psioczyłem wcześniej na światła i żałowałem że nie kupiłem ksenonów. Polecam wymianę żarówek i po problemie. Jak te okażą się za słabe to są jeszcze inne wynalazki typu +50% światła więcej ale szybciej się przepalą.
Set, zacznij od dobrych żarówek. Ja zacząłem od wymiany na lepsze żarówki i na tym poprzestałem. Jadąc ostatnio na wakacje (7h jazdy nocą) stwierdziłem po przyjeździe, że w ogóle nie używałem świateł drogowych, właśnie po zmianie na lepsze bańki Jeżeli to Cię nie przekona to wtedy działaj w kierunku zenonów.
Zostaw komentarz: