rafik11, wiele osób na forum ma schematy elektryczne
skoro ciągnięcie przewodów to nie problem to weż schematy i porób instalację :wink:
[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
kowal 2002, Kolego jeśli masz rozpiskę, to też bym o nią poprosił jeśli to nie problem...
[ Dodano: Sob 19 Lut, 11 23:21 ]
rafik11, Ja dowiadywałem się w ASO we Wrocławiu i w 2-ch wogóle mnie wyśmiali, mówili że to jest sprawa zupełnie nie opłacalna a w jednym facet powiedział że ok. 1000zł taki przeszczep by kosztował. :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rafik11... Dla mnie nie jest problemem przeciągnięcie dodatkowych przewodów tylko problem będzie do jakich konkretnie pinów się podpiąć...
Zostaw komentarz:
-
-
czyli tak czy inaczej to dokładnego opisu "do samodzielnego montażu" nie ma. Dla mnie nie jest problemem przeciągnięcie dodatkowych przewodów tylko problem będzie do jakich konkretnie pinów się podpiąć. Owszem zostaje montaż w ASO ale ile oni sobie za to policzą ?
Zostaw komentarz:
-
-
Właśnie fajnie byłoby to zrobić w serwisie, który już to robił i wie co i jak, bo wszystkie wrocławskie ASO dziwią się jakbym spadł z kosmosu, kiedy pytam ich czy i za ile zrobiliby mi przekładkę z H7 na zenony i stąd moje obawy...
Zostaw komentarz:
-
-
Gregor-Wrocław, jest kilka polecanych serwisów- np Emida w twoich okolicach czy Złomańczuk bliżej mnie
skoro to dla ciebie ważne, może warto podjechać te kilka kilometrów aby po dogadaniu mieć założone w ASo
Zostaw komentarz:
-
-
Witam!
Panowie, dołączę się do tej dyskusji ponieważ jestem bardzo zainteresowany wymianą reflektorów na ksenonowe w mojej fl-ce. Powiem tak, nasz forumowy kolega misiek^wro ma w swojej ofercie oryginalne kompletne nowe reflektory ksenonowe za 1700zł komplet czyli P+L, oraz kompletny zestaw do samo-poziomowania za 950zł, kwota kompletu jest akceptowalna zważywszy na fakt iż zdemontowane lampy H7 możemy sprzedać, bo to chodliwy towar - pozostaje kwestia montażu i uruchomienia. Aby nie stracić gwarancji trzeba dogadać się z ASO ile by wzięli za taką usługę i druga sprawa jak oni to zrobią, nie ufam im za bardzo bałbym się że coś pop...dolą wolałbym sam to zrobić, tylko wtedy muszę czekać do końca gwarancji i sprawa się sypie :cry: Macie jakieś pomysły? Tak cholernie żałuję że nie zamówiłem tych ksenonów przy zakupie auta :?
Zostaw komentarz:
-
-
W mincie trzeba chyba jeszcze sterownik centr. elektryki wymienić na 087.
Zostaw komentarz:
-
-
rafik11, w OIIFL wygląda trochę inaczej, bo przejście z ori H7 na ori ksenon wiąże się dodatkowo z wymianą wtyczek do lamp ( H7 - 10 pin, Xe - 14 pin w OII były identyko tylko brakowało jednego pinu ) i ciągnięciem większej ilości dodatkowych przewodów. Różnią się też oczywiście numery pinów w lampach, sterowniku i centralnej elektryce. Najprościej było by użyć dodatkowej przejściówki przy lampach ( wtyczka 14 pin Xe <--> gniazdo 10 pin H7 ), poza tym robota podobna: założenie czujników przód/tył, pociągnięcie od nich przewodów do sterownika poziomowania, pociągnięcie dodatkowych przewodów od lamp do sterownika poziomowania, dodatkowo do tego sterownika 2 x zasilanie, 2 x CAN i to chyba tyle. Po zakodowaniu CE i CAN Gateway jest nawet szansa na światła skrętne ( pod warunkiem, że odpowiednie moduły się ze sobą dogadają - w jakiś tam MINT-ach może się to okazać problemem ).
Zostaw komentarz:
-
-
a czy ktoś dokładnie opisał jak montuje się krok po kroku ksenony do OIIFL, tak jak to jest opisane w przypadku jetty mkIV podawane jako poglądowe. Chyba ze podpięcia pod piny i sterowniki wygląda tak samo?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie, że nie ma ochoty, tylko gdybyście czytali uważnie posty to pisalem, iż wszelkie info na priva. Kto napisal do mnie, informacje uzyskal.
Z pewnych wzgledow nie moge tego pisac oficjalnie, chyba rozumiecie.
Pozdrawiam 8)
Zostaw komentarz:
-
-
akolo ewidentnie nie ma ochoty pochwalić się kosztami jakie poniósł.
Może wyszło dużo i wcale operacje kupowania części i montowania w ASO nie były tak opłacalne - nie wiem.
Czekamy może odpisze.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez akoloChyba logiczne, że nie dałbym za to tyle ile oni wołają każdemu. Pozatym skąd taka opinia i skąd wiesz ile dałem. Powiem Ci tylko tyle, że całość za ten interes wyszła super cenowo. Ale ja byłem traktowany na innych warunkach.
Pozdrawiam i zycze wiecej dystansu do dyskusji...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ali7Zamieszczone przez voytekakolo, jaki jest orientacyjny koszt doposażenia w ksenony (ori części+robocizna w ASO).
A moje zmysły są całkiem OKPomyśl o swoich...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002hubi2000, jeśli to drugie zdjęcie jest zrobione na "płaskiej" powierzchni to masz zajeb..cie za nisko ustawione lampy, więc na pewno nikogo nie oślepiasz :diabelski_usmiech .
Zostaw komentarz:
-
-
hubi2000, jeśli to drugie zdjęcie jest zrobione na "płaskiej" powierzchni to masz zajeb..cie za nisko ustawione lampy, więc na pewno nikogo nie oślepiasz :diabelski_usmiech .
Zostaw komentarz:
-
-
Ja montowalem u siebie xenony soczewki org kupilem za 300zł kpl. +zestaw HID barwa 5000tys
calosc 600zl
Nikogo nie oslepia
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ali7Zamieszczone przez voytekakolo, jaki jest orientacyjny koszt doposażenia w ksenony (ori części+robocizna w ASO).
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedakolo, Pochwał się ile wyszła całą operacja, fajnie jakbyś napisał ile zapłaciłeś klamoty i ile za montaż?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez voytekakolo, jaki jest orientacyjny koszt doposażenia w ksenony (ori części+robocizna w ASO).
Zostaw komentarz:
-
-
akolo, jaki jest orientacyjny koszt doposażenia w ksenony (ori części+robocizna w ASO).
Zostaw komentarz:
-
-
Teraz do ksenonów dają te niebieskie W5W, ale i tak każda żarówka postojowa będzie przy ksenonie świecić na żółto- taki odbiór ludzkiego oka. Bo jak włączymy same postoje to światło wydaje bielsze.
Zostaw komentarz:
-
-
akolo, musi mieć skrętne, bo w O2FL są tylko i wyłącznie skrętne zenony
a co do pozycji to faktycznie mogły by być bardziej białe ale i tak dobrze, że Blue Visiony dają niż zwykłe żarówki
Zostaw komentarz:
-
-
Postojówki weź sobie kup niebieskie - świecą na biało fajnie (nie mówie o ledach)
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: