[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
Na 3 śrubkach. Na 4 też jest miejsce ale oszczędności tam skoda zrobiła :lol:
-
-
Zamieszczone przez siemi1czy po takim czyszczeniu czy rozbiórce lampy trzeba jakoś soczewkę odpowiednio ustawić i adaptacje jakies robić?
Zostaw komentarz:
-
-
Myślę że nic nie trzeba później ustawiać. Soczewka z odblysnikiem jak i obudową jest na sztywno przykręcona. Dodatkowo warto prysnąć przesłonę w czarny mat od strony soczewki daje to fajny efekt czarnej soczewki :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Też mam takie mleczko na soczewkach niestety... ale boje się trochę za to brać, żeby czegoś nie schrzanić, czy po takim czyszczeniu czy rozbiórce lampy trzeba jakoś soczewkę odpowiednio ustawić i adaptacje jakies robić?
Zostaw komentarz:
-
-
jak już musisz ciąć plastik no najprościej wziąć lutownicę i to przepalić grotem a na koniec usunąć syf
Zostaw komentarz:
-
-
Wrzuć jakies fotki jak to wyglada po takiej operacji dla potomnych.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez siemi1chyba lepszym rozwiazaniem jest wziac skalpel/dobry noz do tapet i po jednej lini jezdzic nim az sie wytnie otwor wgedy jest cienszaszpara a przy okazji nie ma opilkow
Uważam, że mój sposób jest szybszy, jedynie trzeba uważać na opiłki plastiku ale odkurzacz z dobrym ssaniem i "piłowanie" w jednym kierunku (na zewnątrz) załatwia sprawę. Ponadto nie ma problemu ze sklejaniem reflektora i jego uszczelnianiem.
Co do oddawania reflektora do speca.... sprawa indywidualna. Jeden rozrząd zrobi sam, inny odda do ASO. Z reflektorem podobnie :roll: nie mówimy tutaj o regeneracji odbłyśnika ale tylko o "wyglancowaniu" zakurzonej soczewki. Moja po 280kkm wyglądała jak mleczna szyba z drzwi do łazienki :P
Zostaw komentarz:
-
-
kadmar, chyba lepszym rozwiazaniem jest wziac skalpel/dobry noz do tapet i po jednej lini jezdzic nim az sie wytnie otwor wgedy jest cienszaszpara a przy okazji nie ma opilkow. Ale sam bym sie na to chyba nie zdecydowal, lepij juz do speca oddac co ladnie rozkleii i sklei lampe.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez elmer80Rozumiem że nie ma możliwości wyjęcia soczewki zenona od tyłu? Podobnie jak i soczewki H7? Jak jest brudna to trzeba rozgrzewać lampę?
Miałem problem brudnych soczewek w reflektorze z żarówka halogenową. Do wyboru miałem albo rozgrzewać lampę albo powiększyć tylny otwór. Wybrałem drugi wariant - wystarczyło odpiłować niewielki kawałek plastiku w odpowiednim miejscu i można było wyjąć cały projektor
Jedyną wadą tego rozwiązania są opiłki plastiku, które mogą się dostać do środka - wygląda to potem mega nieestetycznie. Trzeba powoli piłować z włączonym dobrym odkurzaczem. Po czyszczeniu, odpiłowany kawałek przyklejasz na swoje miejsce i jazda po ciemku znów sprawia przyjemność
Zostaw komentarz:
-
-
Podobno da sie, ale wymaga to wprawy niczym chirurg neorolog :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolna patyczku z watką - może .....
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezto dziwne, bo u mnie dopóki nie odpalę silnika to żadne testy się nie wykonują - coś jest nie tak z zasilaniem/podłączeniem/kodowaniem - wklej na początek jakiś autoscan
Skrętne działają
Zostaw komentarz:
-
-
to dziwne, bo u mnie dopóki nie odpalę silnika to żadne testy się nie wykonują - coś jest nie tak z zasilaniem/podłączeniem/kodowaniem - wklej na początek jakiś autoscan
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezco to znaczy "jak ustawię po odpaleniu" ?
być może trzeba ustawić lampy?
Ale jak już uruchomię silnik i powtarzam procedurę testów wówczas wykonany jest tylko test góra i test dół, natomiast w momencie kiedy uruchamiam test skrętu w lewo od razu obciążenie jest na 102% i nic się nie dzieje i tak samo test w prawo.
Co jest nie tak?
Zostaw komentarz:
-
-
co to znaczy "jak ustawię po odpaleniu" ?
być może trzeba ustawić lampy?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Panowie u mnie na pokładzie zawitały zenonki. Mam tylko problem z brakiem skrętu soczewki.
Moduł 5M0907357C z softem 148
CAN 1K0 907 530AA
CE 1K0 937 087D
Sterownik zakodowany dla skody 1507354, kodowanie przyjęte, zero błędów.
W 55 blok 03 Dynamic Cornering light po zapłonie ma 50% a po odpaleniu zmienia się w 102% i tak stoi nawet podczas przejazdu i kręcenia. Podejrzewam, że jest to górna wartość graniczna.
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz: Po zapłonie jest pełny TEST góra, dół, zez ale jak ustawię po odpaleniu wówczas jest tylko ogóra-dół.
Może ktoś wie co może być nie tak.
Zostaw komentarz:
-
-
Marcin, tzn. ulepił z halogena BI-XENONA z HIDEM.
A fuj...
Zostaw komentarz:
-
-
w ramach ciekawostki
tu miszcz przeszczepił bi-ksenona od octavii 2FL
oczywiście bez poziomowania, ale ... można popatrzeć:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez velmoczy tylny czujnik zamiast "1K0 941 273 N" może być z końcowką E, albo M
w lampie ksenonowej duże piny to żarówki i ich numery odpowiadają numerom wtyczki obecnej, a na niej widać gdzie masa i żarówki
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie czy tylny czujnik zamiast "1K0 941 273 N" może być z końcowką E, albo M??
Będzie to grało?
No i druga sprawa - czy ma ktoś opis pinów lampie? Chciałbym sprawdzić lampę "na stole" zanim zamontuje do auta..
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez saminZamieszczone przez Enriqueztrzeba kupić moduł z końcówką C i chyba będzie banglać.
Panowie wg powyższego do CAN (1K0 907 530AA) i CE (1K0 937 087D) najlepiej kupić moduł 5M0907357C z softem ...?
Pozdrawiam,
Rafał
Zostaw komentarz:
-
-
wojtisek1, piny numer 8 we wtyczkach lamp (biały i biało/czarny)
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: