[O2] Ksenony O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    silver_leon zapodaj dobre żarówki w miejsce długich, np. H1 OSRAM Cool Blue Intense i będzie git, nawet barwa podobna do D1s standard ~4100-4300K.

BTW - zakończyłem u siebie moda O2FL z doposażeniem w ori Xenon. Mogę polecić zaopatrywanie się w części do tej modyfikacji na Aliexpress. Włącznie z zaciskarkami pinów jak ktoś nie posiada.
    - w czujniki poziomowania przód/tył - ten z osłoną z blachy aluminiowej
    - w nowy sterownik zasięgu 5M0...
    - w wiązkę od GVI GTI - co prawda kilka kabli trzeba poprzekładać w konektorach a w przelotce 10-14 pin trzeba zmienić jeden przekrój przewodu i jeden przewód dodać ale nie ma problemu z długością kabli, wręcz trzeba skracać. Co ciekawe dostałem od sprzedawcy gratis wiązkę drugiego czujnika poziomowania (standardowo w GVI jest tylko jeden czujnik).
    Dla zainteresowanych na PW mogę podesłać linki z Aliexpress.

Mam tylko jedną wątpliwość - może ktoś się wypowie - co do ustawienia świateł po zakończeniu moda. Otóż zapodałem nastawy podstawowe, obniżyłem nieco światła imbusem bo była noc już i chciałem dojechać na stację diagnostyczną nie waląc po niebie szperaczami, po czym kliknąłem DOne i pojechałem ustawić światła. Serwisant na SKP podniósł je z powrotem do przyrządu i powiedział że jest git. Kręcił tylko jedną śrubą góra-dół, powiedział że zez na boki jest OK. Z tego co sam wyczaiłem do światła mijania są dwie śruby w reflektorze, trzecia jest do długich. Ktoś wie jak powinna wyglądać pełna prawidłowa procedura regulacji xenona?

Zostaw komentarz:

• silver_leon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Nie wiem czy wiesz co oznacza bi-ksenon - jest to realizacja funkcji mijania i drogowe przez jeden palnik za pomocą ruchomej przesłony.
    Dziękuję za jednoznaczną odpowiedz.

Wiem doskonale co oznacza bi-xenon , ale wielu producentów ( np: Golf V /Audi A3 /A4) mimo posiadania przesłony w reflektorze xenonowym doświetla drogę standardowa żarówką , stąd moje pytanie.

:lol:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    W O2 FL nie możesz mieć biksenonu, ponieważ lampa nie ma ruchomej przesłony, więc światła drogowe realizowane są przez żarówki H7.

Nie wiem czy wiesz co oznacza bi-ksenon - jest to realizacja funkcji mijania i drogowe przez jeden palnik za pomocą ruchomej przesłony.

Zostaw komentarz:

• silver_leon
    odpowiedział(a)
    Koledzy - pytanie z innej beczki ale też ze śledziami :

Mam O II FL z fabrycznym xenonem dynamic - chciałbym mieć Bixenon ( jestem już ślepy i często jeżdżę nocą )

Czy to tylko kwestia kodowania , czy muszę wymienić lampy i zrobić kodowanie ?

Jeśli gdzieś było to sorki ale przeglądam już forum kolejny raz i nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    wydaje się być OK
    w O2FL nie ma ksenonów bez doświetlania

Zostaw komentarz:

• velmo
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie czy taka wiązka podejdzie do O2 FL?

Informacje o Sterownik Moduł Świateł VW Skoda 1T0907357 wiązka - 4347443110 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2014-07-19 - cena 165 zł

Cena rozsądna, tylko mam wrażenie ze jest przeznaczona do xenonów bez doświetlania.

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    kowal 2002 dziękuję.

To będzie mój kolejny mod jak tylko zgromadzę wszystko co trzeba

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    KulfonP,

Ręczna regulacja jest niemożliwa.

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    Koledzy, czy moglibyście zapodać kawałek schematu lub objaśnienia jak przełożyć kable z 10 pinowej wtyki reflektora halogenowego do 14 pinowej xenona dla O2FL?

W przypadku tymczasowego braku autopoziomowania jest możliwe wykorzystanie połączeń od ręcznej regulacji zasięgu?

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez andrzej111
    Zamieszczone przez LUKI
    andrzej111, jaki koszt u grygy
    Nie wiem ale u grygy wszystko jest tańsze, zderzaki rs, kierownice, BT. Nie spotkałem się żeby ktoś kto jeździ do Czech miał coś taniej niż Martin.
    Pisalem do Grygiego i komplet lamp z malutkim przebiegiem 1300zl.
    No i lampy zamowione

Zostaw komentarz:

• andrzej111
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    andrzej111, jaki koszt u grygy
    Nie wiem ale u grygy wszystko jest tańsze, zderzaki rs, kierownice, BT. Nie spotkałem się żeby ktoś kto jeździ do Czech miał coś taniej niż Martin.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    No i niestety ale sterownik AFS nie jest winny opisanym przeze mnie problemom. :evil:
    Po zmianie sterownika na inny egzemplarz i zakodowaniu nic się nie zmieniło. Także pozostaje sprawdzić same lampy i ew. instalację.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    a nowe to superbman

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    andrzej111, jaki koszt u grygy :?:

Zostaw komentarz:

• andrzej111
    odpowiedział(a)
    Miało być najtaniej a więc tylko grygy

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez yunior81
    Panowie gdzie mozna kupić najtaniej nowe lampy ksenonowe do O II FL ?
    tutaj

Zostaw komentarz:

• piotrek_gdy
    odpowiedział(a)
    krzynol, kolega chce nowe - może ASO?
    albo np Hella :P

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    allegro?

Zostaw komentarz:

• yunior81
    odpowiedział(a)
    Panowie gdzie mozna kupić najtaniej nowe lampy ksenonowe do O II FL ?

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    Sprawdziłem ww. kanały i wszystko było tak jak powinno być. :evil: Także dalej jestem w kropce.
    Wczoraj przyszedł do mnie drugi sterownik AFS. W weekend postaram się go podmienić i zobaczę co z tego wyjdzie.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gieu
    kanały, które odpowiadały za moment testowania
    też to gdzieś widziałem

[ Dodano: Pią 20 Gru, 13 17:04 ]
    gieu,

Zostaw komentarz:

• gieu
    odpowiedział(a)
    Bohen okazuje się, że już kiedyś o tym pisałem na forum: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=75

Kanał 10. Wartość '1' testowanie xenonów (dół-góra, boki) po odpaleniu silnika. Wartość '0' testowanie jw po zapłonie.

Kanał 11. '0' - brak testowania skrętności (boki). '1' Testowanie skrętności aktywne.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    gieu, będę wdzięczny.

Zostaw komentarz:

• gieu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bohen
    krzynol, nastawy robiłem. Bez tego AFS w ogóle nie chodził. Osobiście podejrzewam sterownik, ale nie mam od kogo wziąć drugiego sterownika na próbę (w Białym nie znam nikogo kto ma O2FL z ksenonami :evil: ).

Może to testowanie jest wyłączone w adaptacjach? Kiedyś się tym trochę bawiłem i znalazłem jakieś kanały, które odpowiadały za moment testowania (po zapłonie lub po włączeniu silnika) i za samo testowanie (nie pamiętam, czy tylko na boki, czy we wszystkich kierunkach). Postaram się to sprawdzić wieczorem.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    krzynol, nastawy robiłem. Bez tego AFS w ogóle nie chodził. Osobiście podejrzewam sterownik, ale nie mam od kogo wziąć drugiego sterownika na próbę (w Białym nie znam nikogo kto ma O2FL z ksenonami :evil: ).

Zostaw komentarz:

Pracuję...