[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
Też planuję wymianę świeczek u siebie i już prawie zamówiłem te osramy xenarc 66144 ale one rzeczywiście są 4150 i bardziej żółte :? trochę lipe odwalili
-
-
-
Ku przestrodze:
U mnie xenony już świecą (dzięki krzynol), ale chciałbym przestrzec wszystkich którzy kupują używane reflektory. Jeśli te nie mają żarówek, zwróćcie uwagę czy lampy posiadają pierścień żarówki. W moim przypadku w jednym reflektorze go nie było, a w ASO ta część kosztuje 70zł!
Widocznie szabrownikom wydaje się, ze pierścień jest integralnym elementem żarówki, a tak nie jest...
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie widziałem link do allegro z czujnikiem za 150 PLN. Jak ja szukałem na allegro nie było nawet sztuki, a najtańszą opcją (za komplet) było 600 PLN od jednego z kolegów na forum.
Osobiście kupowałem bezpośrenio w Czechach z przesyłką do Polski pobraniową DPD. Za komplet przód i tył zapłaciłem 98,91 Euro ( w sumie zapłaciłem nie cale 410 zl).
Gdyby nie to że się troszkę cykałem i wybrałem pobraniówke byłoby jeszcze taniej
Link do sklepu Czeski sklep
Niestety nawet w przypadku pobrania trzeba im wpłacić niewielką zaliczkę jesli chcemy wysyłke do Polski.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mrfazitylko pozostaje jeszcze pytanie jaka barwa jest najlepsza, tzn efektywna
przy 4300 barwa jest bliższa zółtej, 5000 to bardzo czysta biel, a 6000 to już delikatna błękitna poświata
mrfazi, w linkach które podajesz są standardowe Osramy, jeżeli chcesz mieć białe światło to nie polecam. Osram zmienił typ palinków - w fabryce do octavii montowali osramy 664142 i miały 4300K, dosteone w sklepach i na allegro osramy mają oznaczenie 66144 i barwę 4150K, czyli są żółte
Zostaw komentarz:
-
-
sparrov, myślałem o tych
tylko pozostaje jeszcze pytanie jaka barwa jest najlepsza, tzn efektywna
Zostaw komentarz:
-
-
mrfazi, http://allegro.pl/octavia-lift-08-la...598054677.html
Szukałem tańszych, ale jak zacząłem drążyć temat, to tanie igły nagle okazywały sie powypadkowymi śmieciami z uszkodzeniami :/
Zdecydowałeś się już na jakieś żarówki?
Zostaw komentarz:
-
-
sparrov, ja chyba kupie te
P.S. Jakie świeczki kupiłeś
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, lecą do mnie lampy bez palników. Wiem, że do tych lamp są D1S. Pytanie jakie żarówki kupić? Możecie coś polecić? Rozpiętość cenowa jest spora...
Czy w przypadku markowych trzeba uważać na podróbki?
Zostaw komentarz:
-
-
dla zainteresowanych montażem xenonów :
Czujnik poziomowania 1K0 941 274 C - przód ( G74 ), raczej trudno dostępny, tu macie nówki w dobrej cenie za 150 zeta.
Zostaw komentarz:
-
-
Light Assist możecie sobie założyć również w O2FL (przed FL raczej się nie da) - warunek - musi być czujnik deszczu, bo lusterko ma taką a nie inną stopkę.
Jurij, mylisz LightAssist z czujnikiem zmierzchu. LightAssist to kamera, która zmienia automatycznie światła mijania na drogowe. Tyle, że działa dość kulawo i łatwo oberwać strzała do jakiegoś tirowca ze wszystkich halogenów jakie ma.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mrfazihmmmm a więc jednak ori to ori
Tyle w temacie z mojej strony
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez JurijAle Xenon i tak chcę..
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyzwróć uwagę, że Marcin ma S2 a nie Octavię.. odwołuję więc całe pytanie :P.. sorki nie popaczałem.
Ale Xenon i tak chcę..
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez JurijBo zamierzam właśnie BiXenon założyć sobie ori i myślałem o light assist.
z light assist jest lekki problem- nie ma takich szyb do O2, chyba, że będziesz rzeźbić nowy uchwyt do szyby :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, mógłbyś wypowiedź rozwinąć dla tych mniej kumatych?
Bo zamierzam właśnie BiXenon założyć sobie ori i myślałem o light assist.. ale z tego co czytałem to "la" nie ma nic wspólnego z jazdą a tylko coming/leaving home i zmianę DRL mijania..
Czyżbym czegoś nie wiedział?
Zostaw komentarz:
-
-
Ostatnio zainstalowałem Light Assist. Tu dopiero trzeba mieć twarde cohones, żeby oprzeć się pokusie wyłączenia automatu, który trzyma biksenon z dodatkową H3 w odbłyśniku przy dojeżdżaniu do wzniesienia zza którego już widać tira, lub do kogoś o słabych tylnych światłach. Ori nie zawsze znaczy dobrze.
Zostaw komentarz:
-
-
andrzej111,kiedyś napisałeś:
Wysłany: Sro 15 Sie, 12 00:23
sew1981, ja mam hida i wsiadając do auta z ori ksenonem widać kolosalna różnice. ORI ksenon oświetla cała drogę i pobocze a hid kawałek drogi...
Podsumowując HID napierdala jak zły, ładnie wygląda no i ładnie wyglądaZamieszczone przez SubaruZamieszczone przez andrzej111sew1981, ja mam hida i wsiadając do auta z ori ksenonem widać kolosalna różnice. ORI ksenon oświetla cała drogę i pobocze a hid kawałek drogi...
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie najlepsze jest to, że board na etykiecie ma literkę D a po zalogowaniu na vcds J. Teraz pytanie czy mój vcds 908 nie ogarnie go? Bo mam bardzo mało widocznych opcji
Oryginalnie był Bordnetz 1k0 937 087 D ale czy J będzie ok?
Zostaw komentarz:
-
-
No i znowu ta sama dyskusja.. równie bezsensowna jak na każdym innym forum i w każdym innym temacie o HIDach i innych ksenonach...
Ja miałem w Scorpio Hidy w soczewkach i nie oślepiałem, nikt nie mrugał, policja się nie czepiała, diagności nie mieli problemów..
Mimo że nie było ani samopoziomowania ani spryskiwaczy czy wycieraczek.
Swieciło rewelacyjnie.. ale teraz chcę ori ksenon do skody włącznie ze spryskami, samopoziomowaniem, skretnością itp itd..
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mrfaziZamieszczone przez yunior81nie zawsze "ori" rozwiązania są dobread:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez yunior81nie zawsze "ori" rozwiązania są dobread:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolFelix_, ori to ori
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: