[O2] Ksenony O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zrób nastawy podstawowe, może to to?

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    Enriquez, to wiem. Ale problem występuje też jak stoję dłużej w miejscu. U mnie wygląda to tak, że po opuszczeniu lampy w dół w chwili gdzie powinien być "zez" jest dłuższa przerwa po czym lampy idą w górę tak jak powinny. Dziś postaram się nagrać filmik.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Jak za wcześnie ruszysz, to zeza nie robi.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    Panowie mam pytanie.
    Co może być przyczyną braku zeza przy uruchamianiu auta? Lampy wykonują ruch góra-dół natomiast brak jest ruchu na boki. Przy włączonych lampach i wchodzeniu do sterownika 55 test wykonuję się pełny. Funkcja "travel mode" też działa normalnie.

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, a więc ja mogę Tobie powiedzieć, że OSRAM 66144 to barwa białego światła z lekką nutą żółtego (nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek świeceniem w odcieniach niebieskiego), super świecą - polecam.

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    dobra w przyszłą sob. będzie mała fotorelacja z wymiany i odkurzania soczewek, chyba że coś zepsuję i nie będzie działać to się nie przyznam :lol:

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    na patyczku z watką - może .....

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Jak już rozmawiamy o wymianie palników to jak wyciągnę stare to da radę jakoś przetrzeć soczewkę od wew.? (myślałem o jakimś miękkim waciku na kijku czy drucie) Przy okazji można byłby tam posprzątać. Jest tam jakieś dojście ? krzynol, co myślisz bo Ty już chyba wszystko rozkręciłeś co możliwe :wink: to pewnie masz pojęcie czy się tam idzie dostać do szkła soczewki?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    dzisiaj wieczorem

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    u faziego już jasność nastała :diabelski_usmiech
    nie mogę się już doczekać :slinka kiedy znów przytulę moją czarnulę

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    IMHO niebieskie może i fajnie wyglądają, ale im bardziej niebieskie tym większe ciemności nastają jednak. 4150 moim zdaniem jest dobrym wyborem, tak samo jak 4300. Przy 6000K praktycznie jest taka sama dupa zbita jak przy zwykłych H7, ale jaki szacun ...

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    u faziego już jasność nastała :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, kupiłem u tego kolesia, 220 za sztukę. Miałem gościa dosłownie pod ręką.

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sparrov
    cysterniarz, tylko nie sugeruj się tym niebieskim na początku. One mają taką poświatę na początku. Na filmie widać jak z niebieskiego światło zmienia się po chwili w białe.
    jasne, moje obecne (jeszcze fabryka) też tak się rozpalają.
    Zamieszczone przez mrfazi
    ylko jedna sprawa OSRAM 66144 ma barwę 4150K,
    tak ma, po rozpoznaniu nowe philips / osram robią już teraz 4150 (4300 to marketingowo, żeby nie mylić kupujących bo standardowo są 4300-5000-6000 itd), starych modeli raczej już ciężko upolować. Pozostaje jeszcze z takich w miarę pewnych a nie chińskich - bosma 4300.
    Ja się jednak decyduję na ori osrama.
    Zamieszczone przez mrfazi
    moje zaprezentuje w poniedziałek
    mrfazi, co zamówiłeś?

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    tylko jedna sprawa OSRAM 66144 ma barwę 4150K, zresztą różni sprzedawcy różnie podają, można zgłupieć, myślę, że najważniejsze jest to aby żarnik był ORI, moje zaprezentuje w poniedziałek

Zostaw komentarz:

• sparrov
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, tylko nie sugeruj się tym niebieskim na początku. One mają taką poświatę na początku. Na filmie widać jak z niebieskiego światło zmienia się po chwili w białe.

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    i wszystko w temacie, zamawiam

Zostaw komentarz:

• sparrov
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, tak.

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sparrov
    ale faceci podobno nie powinni dyskutować o kolorach
    :lol:
    sparrov, na filmie w twoim wątku (po montażu) to są właśnie te osramy 66144 ze sklepu z linki wyżej ?

Zostaw komentarz:

• sparrov
    odpowiedział(a)
    Ja bym powiedział, ze ori osramy są białe, a nie żółte, ale faceci podobno nie powinni dyskutować o kolorach

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    i na co się decydujecie? bo sam już nie wiem :spin:

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    :szeroki_usmiech
    To jak, widzisz różnice pomiędzy Twoimi świeczkami a moimi ?? :wink:

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    barwa się różni tu widać: 4300 wpada lekko w niebieski, 4150 to biało-żółty
    tu widać różnicę:

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    cysterniarz, poczekaj jeszcze sekundkę i Ci powiem co i jak, myślę, że 4150, 4300 - żadna różnica, byle by świeczka była ORI.

Zostaw komentarz:

Pracuję...