[O2] Ksenony O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Adrian
    odpowiedział(a)
    Panowie czy mieliście kiedyś już jakiś problem z poziomowaniem góra-dół? Lewa lampa przestała mi działać jednocześnie zjechała na sam dół. Prawa działa bez problemu. Z tego co widziałem to aby cos tam zrobić to trzeba ja rozklejać niestety chyba nie realne jest aby w przypadku awarii silniczka lampy trzeba było by wydawać 1000zł aby wymienić całą lampe.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Enriquez :ups łobuzie..... :wink:

Żeby nie było przesłodzone to muszę poprawić 2 rzeczy:
    1. ustawienie świateł - ciut za wysoko świecą a szanuję innych użytkowników dróg greenf
    2. mocowanie lewego reflektora - nie wiem dlaczego odstaje ok 3-4mm od zderzaka i tym samym pomiędzy górną uszczelką reflektora a krawędzią błotnika jest drobna szczelina. Stary reflektor się ładnie chował, nowy niestety jakoś nie chce się spasować. Podstawa czysta, bez uszkodzeń. Mam wrażenie jakby nowy minimalnie krzywo siadał na podstawie i tym samym boczna uszczelka dochodzi do krawędzi a górna ma sporo luzu :niewiem będzie pogoda to się przyjrzę w garażu.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Ok, peace.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Enriquez, nie przesadzaj z detalami

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kadmar
    Profi robota, żadnego druciarstwa, żadnych przejściówek, wszystko ogarnięte jak w fabryce.
    A to dziwne, podszkolił się chyba gdzieś.
    Jakby miało być jak w fabryce, musiałby wymienić również wiązki ABS i wypleść je z głównej wiązki przewodów. Podejrzewam, że tego nie zrobił, bo i po co - więc do fabrycznego rozwiązania nie możesz tego porównać. Poza tym jak już jesteśmy detalistami - moduł skrętnych świateł jest przykręcany za klimatronikiem i śruby są dane nie od góry, tylko od dołu - więc nie sposób ich wykręcić bez zdjęcia conajmniej tunelu środkowego. Dlatego podczas montażu poza fabryką przykręca się je od góry a druciarze mocują go trytrytkami

Nie mniej jednak - mod na duży + !!!

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    kadmar, priv

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lu5asz
    Lampy miales od niego?
    tak, kompleksowa usługa 8)

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kadmar
    wrzucę na forum jakieś fotki
    No czekamy,czekamy
    Lampy miales od niego?

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Panowie, to ja się pochwalę - jestem po montażu ksenonów. Z uwagi na coraz bardziej dotkliwy brak czasu i problemy, wątpliwości jakie mieli bardziej zaawansowani użytkownicy ode mnie, całość ogarnął nasz kolega Grygy. Profi robota, żadnego druciarstwa, żadnych przejściówek, wszystko ogarnięte jak w fabryce. Z czystym sumieniem mogę go polecić.

GRYGY - DZIĘKUJĘ :bow

Pierwsze wrażenie: kolega pomagał mi zbierać szczękę z podłogi jak pierwszy raz odpaliłem samochód, włączyłem światła i zobaczyłem test AFS.
    Powrót do domu - bajka, na nowo zakochałem się w tym samochodzie.

Jak tylko będzie chwila to wrzucę na forum jakieś fotki :yay:

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    trasek, niech moc będzie Tobą !

Pozwole sobie skopiować schemat zamieszczony przez kowal_2002 na 3 stronie wątku

Zostaw komentarz:

• trasek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez KulfonP
    Jak mówi staropolskie przysłowie - nie zepsujesz to się nie nauczysz No i zima lekka, w razie unieruchomienia auta do roboty mozna skoczyć rowerem

Pracuje w domu , wiec sam rozumiesz ... Mogę próbować !!;d

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    Jak mówi staropolskie przysłowie - nie zepsujesz to się nie nauczysz No i zima lekka, w razie unieruchomienia auta do roboty mozna skoczyć rowerem

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    bo zabawa szybko zamieni się w wojnę
    A straty mogą być okrutne 8)

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    trasek, zależy jaką masz więdzę i jakie narzędzia
    bo zabawa szybko zamieni się w wojnę

Zostaw komentarz:

• trasek
    odpowiedział(a)
    Jak zlecasz całość to nie masz zabawy

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    trasek, ... przeczytaj cały wątek (jest tego nie za dużo) i będziesz miał odpowiedź na swoje pytania
    "Dołączył: Wczoraj 18:05", no to troszkę miałeś czasu na przeczytanie choćby tego wątku :wink:

Koszt całej operacji od zera (spryski, poziomowanie, sterownik, lampy, paliniki, kostki, piny) jest zależny od ceny zakupu poszczególnych elementów plus koszt robocizny jeśli zleciłbyś w/w robotę specjaliście. Średnio cała inwestycja powinna oscylować w okolicach 3 tysięcy.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Boże ...
    Przeczytałeś przynajmniej kilka postów z tego tematu, czy po prostu żartujesz?

Zostaw komentarz:

• trasek
    odpowiedział(a)
    Panowie podepnę się pod temat.
    Jest sens zmieniać ze zwykłych lamp w O2 FL na ksenony skrętne?
    Jaki koszt części aby się w to pobawić? Trzeba jakieś przewody dodatkowe ciągnąć?

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Jeśli by ktoś chciał doposazyć swoją Octę w Ksenony zrobione profesjonalnie polecam krzynola z naszego OCP
    ŚWIĘTE SŁOWA, moja Czarnula też miała taki zabieg u Krzyśka.

Zostaw komentarz:

• bogusg
    odpowiedział(a)
    Jeśli by ktoś chciał doposazyć swoją Octę w Ksenony zrobione profesjonalnie polecam krzynola z naszego OCP. Własnie jestem po zabiegu.
    Profi robota jak fabryczna Do domu z Gdańska wracałem nocą do Olsztyna z czyms takim

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    raczej są to HIDy.
    Nie raczej a na pewno, hidy to chińskie guano :evil: .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    raczej są to HIDy.

Zostaw komentarz:

• ArekBinek
    odpowiedział(a)
    LUKI, dzięki za odpowiedz bo ogląda się ogłoszenia a tam dużo z ksenonami bez sprysków :/

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    nie

Zostaw komentarz:

• ArekBinek
    odpowiedział(a)
    Szybkie pytanie czy w OII fl przy lampach ksenonowych występowały wersje bez spryskiwaczy??

Zostaw komentarz:

Pracuję...