Tak apropo, ktoś w okolicach trójmiasta robi takie kompletną usługę zamontowania ksenonów ? Tak pytam, gdybym polegał ale przestraszył się opisanych informacji
Chyba najbliżej masz kolegę Krzynol, który bez problemu ogarniał ten temat - poprawcie mnie jeśli się mylę
Zamieszczone przez Deo
kadmar, jeśli Ci się zapalają DRL razem z długimi, to znaczy, że masz zakodowane Bixenony z przesłoną - miałem podobny problem.
ooo stary, dzięki za podpowiedź. Wieczorkiem, jak odzyskam autko od żony, to sprawdzę temacik.
Tak apropo, ktoś w okolicach trójmiasta robi takie kompletną usługę zamontowania ksenonów ? Tak pytam, gdybym polegał ale przestraszył się opisanych informacji
Tu kolega ma zakodowane gasnące dzienne przy długich.
dzięki mistrzu wieczorkiem obcykam temacik w garażu jak żona z dzieciakami z basenu wróci.
Niestety dzisiaj zwróciłem uwagę na jeszcze jeden objaw: brak DRL pomimo włączonej opcji w maxidocie. Zapalają się tylko razem z długimi. Czekam na info od Grygyiego co tam pokodował.
jak mi pstrykacz na zlocie pokazał jak to świeci to ...... mmmm. no ale tylko dzięki pstrykaczowi i eaglemirek zdecydowałem się na założeniem ksenonów - dzięki chłopaki
Gdzieś tu na forum czytałem że któryś z userów tak zakodował dzienne ze jak mrugał drogowymi to na czas mrugnięcia dzienne gasły. Może to coś z tym kodowaniem związane.
pewnie tak,
rękę bym sobie dał uciąć, że gdzieś w kodowaniu widziałem dzienne albo halogeny razem z długimi - tyle, że namierzyć nie mogę :/
halogenki gdzieś widziałem, zdaje się że jak bawiłem się kodowaniem w służbowym yeti. Dziennych natomiast nie kojarzę.
Zamieszczone przez Enriquez
trochę szkoda, że w O2 poskąpili biksenonów ...
ech, stary... mnie to mówisz..... jak mi pstrykacz na zlocie pokazał jak to świeci to ...... mmmm. no ale tylko dzięki pstrykaczowi i eaglemirek zdecydowałem się na założeniem ksenonów - dzięki chłopaki
hmmm tak mi się przypomniało, że z ponad pół roku temu próbowałem ustawić żeby mi świeciły z tyłu dwa pmgielne. Skończyło się choinką na szafie i i tak jak napisał eaglemirek :evil:
Po dłuuugim grzebaniu na forum znalazłem opis kowal 2002 żeby wpisać bezpośrednio z palca w byte 18 kod 39 - zadziałało, wszystko wróciło do normy - może to jest przyczyna? Może ma być coś innego?
kadmar, Mając kseny to drogowych i tak będziesz używał tylko do mrygania innym (wiem po sobie mimo, że wiek bardzo nadwyrężył mój wzrok :P )
Z bajtem 18 uważaj, bo podczas grzebania u mnie to w pewnym momencie ze wszystkich świateł jakie ma Czeszka działał u mnie tylko tylny p.mgłowy. Niezła burza mózgów była na spocie by wszystko zadziałało tak jak należy :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
kadmar, noo faktycznie profi robota... tego jeszcze na forum nie było. ?
niepotrzebna ironia mistrzu, nie takie rzeczy były na forum.
a co do roboty to opinię wyraziłem po 120km jazdy testowej i spokojnych oględzinach w zaciszu swojego garażu no i ..... zdania jak na razie nie zmieniłem :twisted:
Zamieszczone przez KulfonP
Było grzebane - niepotrzebnie - w bajcie 18-stym?
kurcze, nie byłem przy kodowaniu - nie wiem.
Jutro wezmę laptop i sprawdzę VCDSem co tam w trawie piszczy.
Rozumiem, że podpowiadasz żeby tam szukać przyczyny?
edit:
dupa, właśnie sobie przypomniałem co jest w byte 18 - z tego co pamiętam to tam nic nie pokoduje - tam chyba kodowanie jest ukryte i widać tylko same zera.
Panowie, tak podpytam - dzisiaj grzebałem po maxidocie żeby sprawdzić co tam się pojawiło nowego po zamontowaniu zenonów. Zauważyłem że po wlepieniu świateł drogowych zapalają mi się również światła do jazdy dziennej... WTF?
prawdopodobnie brak komunikacji z prawą lampą
poza tym miałem kiedyś też taki przypadek, że pomimo to, że palnik świecił - był uszkodzony - prawa lampa w dół
Zostaw komentarz: