[O2] Ksenony O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez trasek
    Tak apropo, ktoś w okolicach trójmiasta robi takie kompletną usługę zamontowania ksenonów ? Tak pytam, gdybym polegał ale przestraszył się opisanych informacji
    Chyba najbliżej masz kolegę Krzynol, który bez problemu ogarniał ten temat - poprawcie mnie jeśli się mylę

Zamieszczone przez Deo
    kadmar, jeśli Ci się zapalają DRL razem z długimi, to znaczy, że masz zakodowane Bixenony z przesłoną - miałem podobny problem.
    ooo stary, dzięki za podpowiedź. Wieczorkiem, jak odzyskam autko od żony, to sprawdzę temacik.

Zostaw komentarz:

• trasek
    odpowiedział(a)
    Tak apropo, ktoś w okolicach trójmiasta robi takie kompletną usługę zamontowania ksenonów ? Tak pytam, gdybym polegał ale przestraszył się opisanych informacji

Zostaw komentarz:

• Deo
    odpowiedział(a)
    kadmar, jeśli Ci się zapalają DRL razem z długimi, to znaczy, że masz zakodowane Bixenony z przesłoną - miałem podobny problem.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    tak to możemy sobie wróżyć ze szklanej kuli
    kodowanie wklej

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kazek103
    Tu kolega ma zakodowane gasnące dzienne przy długich.
    dzięki mistrzu wieczorkiem obcykam temacik w garażu jak żona z dzieciakami z basenu wróci.

Niestety dzisiaj zwróciłem uwagę na jeszcze jeden objaw: brak DRL pomimo włączonej opcji w maxidocie. Zapalają się tylko razem z długimi. Czekam na info od Grygyiego co tam pokodował.

Zostaw komentarz:

• kazek103
    odpowiedział(a)
    Tu kolega ma zakodowane gasnące dzienne przy długich.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kadmar
    jak mi pstrykacz na zlocie pokazał jak to świeci to ...... mmmm. no ale tylko dzięki pstrykaczowi i eaglemirek zdecydowałem się na założeniem ksenonów - dzięki chłopaki
    No i dobrze zrobiłeś wymieniając na kseny.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez eaglemirek
    To teraz nie pozostaje ci nic innego jak tylko przyjechać na spota i się pochwalić tym modem :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
    No ba, już kombinuje :jump:

Fog Lights Deactivate with High Beam

ale to się tyczy pmgielnych, DRL nie kojarzę.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kadmar
    no ale tylko dzięki pstrykaczowi i eaglemirek zdecydowałem się na założeniem ksenonów - dzięki chłopaki
    To teraz nie pozostaje ci nic innego jak tylko przyjechać na spota i się pochwalić tym modem :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    tak, tak - to chyba to właśnie

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Gdzieś tu na forum czytałem że któryś z userów tak zakodował dzienne ze jak mrugał drogowymi to na czas mrugnięcia dzienne gasły. Może to coś z tym kodowaniem związane.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    pewnie tak,
    rękę bym sobie dał uciąć, że gdzieś w kodowaniu widziałem dzienne albo halogeny razem z długimi - tyle, że namierzyć nie mogę :/
    halogenki gdzieś widziałem, zdaje się że jak bawiłem się kodowaniem w służbowym yeti. Dziennych natomiast nie kojarzę.

Zamieszczone przez Enriquez
    trochę szkoda, że w O2 poskąpili biksenonów ...
    ech, stary... mnie to mówisz..... jak mi pstrykacz na zlocie pokazał jak to świeci to ...... mmmm. no ale tylko dzięki pstrykaczowi i eaglemirek zdecydowałem się na założeniem ksenonów - dzięki chłopaki

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    trochę szkoda, że w O2 poskąpili biksenonów ...

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez eaglemirek
    Mając kseny to drogowych i tak będziesz używał tylko do mrygania innym (wiem po sobie mimo, że wiek bardzo nadwyrężył mój wzrok :P
    hehehe zgadza się, wczoraj jak wlepiłem długie to myślałem że żarówek w drogowych nie mam :P

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    pewnie tak,
    rękę bym sobie dał uciąć, że gdzieś w kodowaniu widziałem dzienne albo halogeny razem z długimi - tyle, że namierzyć nie mogę :/

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    hmmm tak mi się przypomniało, że z ponad pół roku temu próbowałem ustawić żeby mi świeciły z tyłu dwa pmgielne. Skończyło się choinką na szafie i i tak jak napisał eaglemirek :evil:
    Po dłuuugim grzebaniu na forum znalazłem opis kowal 2002 żeby wpisać bezpośrednio z palca w byte 18 kod 39 - zadziałało, wszystko wróciło do normy - może to jest przyczyna? Może ma być coś innego?

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    kadmar, Mając kseny to drogowych i tak będziesz używał tylko do mrygania innym (wiem po sobie mimo, że wiek bardzo nadwyrężył mój wzrok :P )

Z bajtem 18 uważaj, bo podczas grzebania u mnie to w pewnym momencie ze wszystkich świateł jakie ma Czeszka działał u mnie tylko tylny p.mgłowy. Niezła burza mózgów była na spocie by wszystko zadziałało tak jak należy :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    Pokoduje, same zera to tylko maska.

Ja bym tam zaczął jeśli połączenia elektryczne są poprawnie zrobione.

Trochę dziwny objaw z dziennymi przy długich.

TUTAJ masz rozpiskę bajtu 18.

Jedyne kodowanie w BCM jakie się powinno robić przy przejściu z halogenów na xenon to bajt 14 bit 4. Tyle w BCM.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez KulfonP
    kadmar, noo faktycznie profi robota... tego jeszcze na forum nie było. ?
    niepotrzebna ironia mistrzu, nie takie rzeczy były na forum.
    a co do roboty to opinię wyraziłem po 120km jazdy testowej i spokojnych oględzinach w zaciszu swojego garażu no i ..... zdania jak na razie nie zmieniłem :twisted:

Zamieszczone przez KulfonP
    Było grzebane - niepotrzebnie - w bajcie 18-stym?
    kurcze, nie byłem przy kodowaniu - nie wiem.
    Jutro wezmę laptop i sprawdzę VCDSem co tam w trawie piszczy.
    Rozumiem, że podpowiadasz żeby tam szukać przyczyny?

edit:
    dupa, właśnie sobie przypomniałem co jest w byte 18 - z tego co pamiętam to tam nic nie pokoduje - tam chyba kodowanie jest ukryte i widać tylko same zera.

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    kadmar, noo faktycznie profi robota... tego jeszcze na forum nie było.

Było grzebane - niepotrzebnie - w bajcie 18-stym?

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Panowie, tak podpytam - dzisiaj grzebałem po maxidocie żeby sprawdzić co tam się pojawiło nowego po zamontowaniu zenonów. Zauważyłem że po wlepieniu świateł drogowych zapalają mi się również światła do jazdy dziennej... WTF?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    czy słychać silniczek w momencie ruchu góra/dół?

bo jak nie to właśnie powinien być błąd
    Zamieszczone przez piotrek_gdy
    a VCDS nie wyrzuca błędu skoro podpinałeś i wymuszałeś test?
    a jak słychać to siłownik silnika wypadł z uchwytu soczewki

Zostaw komentarz:

• piotrek_gdy
    odpowiedział(a)
    zanim rozkleisz lampę zamień moduły bo może moduł jest walnięty

a VCDS nie wyrzuca błędu skoro podpinałeś i wymuszałeś test?

Zostaw komentarz:

• Adrian
    odpowiedział(a)
    Małe sprostowanie. Xenon świeci, test lewa prawa vcds działa, błędów brak, test vcds Góra-dół nie działa.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    prawdopodobnie brak komunikacji z prawą lampą
    poza tym miałem kiedyś też taki przypadek, że pomimo to, że palnik świecił - był uszkodzony - prawa lampa w dół

Zostaw komentarz:

Pracuję...