[O2] Ksenony O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kras
    odpowiedział(a)
    krzynol, dziś będę diagnozował kompem, zobaczymy jaki błąd wyskoczy

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kras, a podłączyłeś kompa

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    kadmar, w maxidocie mam zaznaczoną funkcję bend light, sprawdziłem przy odznaczeniu i ponownym zaznaczeniu i nic. Dalej podczas jazdy się nie skręcają.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    kras - sprawdź w maxidocie czy nie wyłączyłeś przypadkiem funkcji cornering

Zostaw komentarz:

• kras
    odpowiedział(a)
    Panowie, po montażu tempomatu przestały działać ksenony skrętne, przy odpaleniu robi ich test prawo lewo góra dół ale podczas jazdy stoją nieruchomo, gdzie szukać przyczyny?

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    KulfonP ooo stary i już wszystko jasne dziękuję

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kadmar
    Ustawiając wysokość świecenia świateł mijania zauważyłem, że kręcąc jedną i drugą śrubeczką zmieniam wysokość. W tradycyjnych, halogenowych reflektorach, jedna była do wysokości a druga do regulacji na boki. Jak to jest w zenonach?

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    kadmar, ale nie wrzuciłeś ustawień co by moją teorię potwierdziły...
    dopiero wieczorkiem miałem możliwość podpięcia kompa a na ten pomysł też wpadłem z samego ranka.
    Dzięki za pomoc

Enriquez pytam dmuchając na zimne

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kadmar, ale nie wrzuciłeś ustawień co by moją teorię potwierdziły...
    ale tak, właśnie źle założony czujnik tylni miałem na myśli

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    oczadziałeś ?

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Enriquez samo życie, nic tylko się napić

jeszcze jedno pytanko mnie naszło - czy przy podnoszeniu autka podnośnikiem czujniki trzeba wcześniej rozpiąć?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    nie przejmuj się, też się kiedyś "jeb...m" z tą wajchą :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    no i temat wyjaśniony, winowajcą okazał się tylny czujnik wywinięty w drugą stronę

fotka przed

podnośnik typu żabka w dłoń, 5 min roboty i .... fotka po korekcie

wieczorkiem na nowo adaptacja + korekta wysokości i w końcu zobaczyłem jak działa poziomowanie

tutaj jeszcze miałbym jedno pytanko - na reflektorze są 3 śruby do regulacji - jedna do świateł drogowych i dwie do mijania.
    Ustawiając wysokość świecenia świateł mijania zauważyłem, że kręcąc jedną i drugą śrubeczką zmieniam wysokość. W tradycyjnych, halogenowych reflektorach, jedna była do wysokości a druga do regulacji na boki. Jak to jest w zenonach?

Zamieszczone przez krzynol
    kolo kadmar wrzuć no zdjęcie z VCDS pokazujące ustawienie w % czujników poziomowania bo mam pewną teorię
    krzynol stawiam flaszkę, ze chyba właśnie to podejrzewałeś :twisted:

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    nieco wyżej jest zasilanie i położenie silników lamp
    a nich kolo wrzuci bloki z położeniem czujników zawieszenia

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    przecież jest nieco wyżej

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kolo kadmar wrzuć no zdjęcie z VCDS pokazujące ustawienie w % czujników poziomowania
    bo mam pewną teorię

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    u mnie ponad 120 km/h się podnoszą :diabelski_usmiech

superb rulez :twisted:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    u mnie ponad 120 km/h się podnoszą :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kadmar
    Hej, a jak przyśpieszasz?
    widać wiadać

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez spoq
    Jak jedziesz pod górke to światła się nie obniżą ,przynajmniej ja tego nie zauważyłem .Natomiast jak mocno hamujesz to powinny sie lekko unieść ,to zauważyłem

Hej, a jak przyśpieszasz?

Zostaw komentarz:

• spoq
    odpowiedział(a)
    Jak jedziesz pod górke to światła się nie obniżą ,przynajmniej ja tego nie zauważyłem .Natomiast jak mocno hamujesz to powinny sie lekko unieść ,to zauważyłem

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Poziomowanie reflektorów Xenonowych

Maicroft, Czyli aby było prawidłowo ustawione to najpierw zerujemy na VCDS się to jakoś a potem dopiero ustawimy ręcznie?

Nie testowałem tej instrukcji ale chyba jest jasno powiedziane: ADAKO - Poziomowanie reflektorów Xenonowych

jak przyjdzie mój kabelek z Chin będę sprawdzał jak to jest u mnie czy prawidłowo czy ktoś ręcznie grzebał już.

Zostaw komentarz:

• KulfonP
    odpowiedział(a)
    Ja bym się tym nie przejmował - u mnie podczas testu również ruch w górę jest dużo krótszy niż ruch w dół.

Zostaw komentarz:

• kadmar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Benek52
    kadmar, Miałeś wrzucić fotki z montażu xenonów
    niestety nie miałem możliwości samodzielnie montować więc fotek z montażu nie mam.
    Fotki z efektu końcowego wrzucę jak tylko wrócę do domku o przyzwoitej porze z pracy :evil:

Maicroft wczoraj byłem na stacji diagnostycznej z Vagiem. Zrobiłem adaptacje, facet wyregulował na śrubkach i świeci cacy.
    Potem w garażu zrobiłem sobie testy i zauważyłem, że ruch do góry jest bardzo mały, powiedziałbym, że znikomy w porównaniu do ruchu w dół.
    W sumie ma to jakieś uzasadnienie - w końcu układ ma zapobiegać oślepianiu kierowców nadjeżdżających z przeciwnego kierunku. Światła ustawiam przy pustym bagażniku więc jak go dopakuję to układ powinien obniżyć snop światła. Jak jadę pod górkę to równiez układ powinien obniżyć światła. Jak jadę natomiast z górki? To reaguje czy nie? W zasadzie nie ma potrzeby bo wtedy nikogo nie oślepię.

ot takie moje wątpliwości i przemyślenia

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    A masz ustawione xenony recznie. Po montazu ustawia sie adaptacje, wtedy xenon staje w pozycji "zero" dokonujemy ustawienia na pokretlach i potem zapisujemy. Od tego momentu ruch jest w calym zakresie.

Moze u Ciebie to w dol, to jest az nadto, a do gory, brakuje mu zasiegu.

Zostaw komentarz:

Pracuję...