[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
kadmar, w maxidocie mam zaznaczoną funkcję bend light, sprawdziłem przy odznaczeniu i ponownym zaznaczeniu i nic. Dalej podczas jazdy się nie skręcają.
Zostaw komentarz:
-
-
kras - sprawdź w maxidocie czy nie wyłączyłeś przypadkiem funkcji cornering
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, po montażu tempomatu przestały działać ksenony skrętne, przy odpaleniu robi ich test prawo lewo góra dół ale podczas jazdy stoją nieruchomo, gdzie szukać przyczyny?
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynolkadmar, ale nie wrzuciłeś ustawień co by moją teorię potwierdziły...
Dzięki za pomoc
Enriquez pytam dmuchając na zimne
Zostaw komentarz:
-
-
kadmar, ale nie wrzuciłeś ustawień co by moją teorię potwierdziły...
ale tak, właśnie źle założony czujnik tylni miałem na myśli
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez samo życie, nic tylko się napić
jeszcze jedno pytanko mnie naszło - czy przy podnoszeniu autka podnośnikiem czujniki trzeba wcześniej rozpiąć?
Zostaw komentarz:
-
-
nie przejmuj się, też się kiedyś "jeb...m" z tą wajchą :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
no i temat wyjaśniony, winowajcą okazał się tylny czujnik wywinięty w drugą stronę
fotka przed
podnośnik typu żabka w dłoń, 5 min roboty i .... fotka po korekcie
wieczorkiem na nowo adaptacja + korekta wysokości i w końcu zobaczyłem jak działa poziomowanie
tutaj jeszcze miałbym jedno pytanko - na reflektorze są 3 śruby do regulacji - jedna do świateł drogowych i dwie do mijania.
Ustawiając wysokość świecenia świateł mijania zauważyłem, że kręcąc jedną i drugą śrubeczką zmieniam wysokość. W tradycyjnych, halogenowych reflektorach, jedna była do wysokości a druga do regulacji na boki. Jak to jest w zenonach?
Zamieszczone przez krzynolkolo kadmar wrzuć no zdjęcie z VCDS pokazujące ustawienie w % czujników poziomowania bo mam pewną teorię
Zostaw komentarz:
-
-
nieco wyżej jest zasilanie i położenie silników lamp
a nich kolo wrzuci bloki z położeniem czujników zawieszenia
Zostaw komentarz:
-
-
kolo kadmar wrzuć no zdjęcie z VCDS pokazujące ustawienie w % czujników poziomowania
bo mam pewną teorię
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezu mnie ponad 120 km/h się podnoszą :diabelski_usmiech
superb rulez :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kadmarHej, a jak przyśpieszasz?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spoqJak jedziesz pod górke to światła się nie obniżą ,przynajmniej ja tego nie zauważyłem .Natomiast jak mocno hamujesz to powinny sie lekko unieść ,to zauważyłem
Hej, a jak przyśpieszasz?
Zostaw komentarz:
-
-
Jak jedziesz pod górke to światła się nie obniżą ,przynajmniej ja tego nie zauważyłem .Natomiast jak mocno hamujesz to powinny sie lekko unieść ,to zauważyłem
Zostaw komentarz:
-
-
Poziomowanie reflektorów Xenonowych
Maicroft, Czyli aby było prawidłowo ustawione to najpierw zerujemy na VCDS się to jakoś a potem dopiero ustawimy ręcznie?
Nie testowałem tej instrukcji ale chyba jest jasno powiedziane: ADAKO - Poziomowanie reflektorów Xenonowych
jak przyjdzie mój kabelek z Chin będę sprawdzał jak to jest u mnie czy prawidłowo czy ktoś ręcznie grzebał już.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja bym się tym nie przejmował - u mnie podczas testu również ruch w górę jest dużo krótszy niż ruch w dół.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Benek52kadmar, Miałeś wrzucić fotki z montażu xenonów
Fotki z efektu końcowego wrzucę jak tylko wrócę do domku o przyzwoitej porze z pracy :evil:
Maicroft wczoraj byłem na stacji diagnostycznej z Vagiem. Zrobiłem adaptacje, facet wyregulował na śrubkach i świeci cacy.
Potem w garażu zrobiłem sobie testy i zauważyłem, że ruch do góry jest bardzo mały, powiedziałbym, że znikomy w porównaniu do ruchu w dół.
W sumie ma to jakieś uzasadnienie - w końcu układ ma zapobiegać oślepianiu kierowców nadjeżdżających z przeciwnego kierunku. Światła ustawiam przy pustym bagażniku więc jak go dopakuję to układ powinien obniżyć snop światła. Jak jadę pod górkę to równiez układ powinien obniżyć światła. Jak jadę natomiast z górki? To reaguje czy nie? W zasadzie nie ma potrzeby bo wtedy nikogo nie oślepię.
ot takie moje wątpliwości i przemyślenia
Zostaw komentarz:
-
-
A masz ustawione xenony recznie. Po montazu ustawia sie adaptacje, wtedy xenon staje w pozycji "zero" dokonujemy ustawienia na pokretlach i potem zapisujemy. Od tego momentu ruch jest w calym zakresie.
Moze u Ciebie to w dol, to jest az nadto, a do gory, brakuje mu zasiegu.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: