Mam jeszcze jedno pytanie, nie bardzo się na tym znam a cały czas siedzi mi w głowie. Czy jest możliwe aby przez kodowanie zmieniało się napięcie w lampie? Tzn wydawało mi się że na kilku lampy świeciły jakoś mocniej. Czy to tylko zmęczenie było i złudzenie?
Świetna wiadomość. Sugeruję założyć sobie konto na drive2.ru i rozglądać się za tematami.
Ruski, pomimo, że proste chłopy to naprawdę jestem pod wrażeniem, co oni wyprawiają.
Krótko mówiąc - kodujemy moduł poziomowania lamp na
1441868
zamiast standardowego
1507354
i mamy AFS2
2 noce siedziałem w aucie i sprawdzałem kodowania i jeździłem w kółko po ciemnej bardzo długiej prostej.
I mogę powiedzieć że mam AFS2.
Działają 2 kodowania.
1441884 to jest "dedykowwane" do Octavii
oraz
1310934 to zaś jest dla Tiguana
z tefo co udało mi się wyczytać to prawdopodobnie to do Tiguana ma więcej "programów". Teraz tylko poczekać aż będzie ładna pogoda i można sprawdzać jak to się zachowuje przy zmianach prędkości.
Enriquez dziękuję za link i info o takich możliwościach.
Enriquez, kodowanie wpisane, przyjęte zostało ale światła idą do góry i wywala błąd że trzeba zrobić adaptacje. Uruchamiam standardowa procedurę i błąd nie znika. Jakieś pomysł o co chodzi? Na 100% ja coś źle robię.
1- CAN H do sterownika zasięgu/skrętu świateł
2- CAN L do sterownika zasięgu/skrętu świateł
3- wolne
4- + po stacyjce do zasilania sterownika skrętu
5- masa mijania ( Ksenon )
6- + mijania ( Ksenon )
7- masa pozostałych żarówek
8- + drogowego
9- + kierunku
10- + postojówki
11- wolne
12- wolne
13- wolne
14- masa sterownika skrętu
kadmar, Po zapaleniu silnika nie światełek :!: :!: :!:
nie wiem dlaczego ubzdurałem sobie, że dopiero po zapaleniu świateł.
Czyli szafa gra a ja się dziwiłem dlaczego jak zapalam światła to nie mam testu. No ale czas spędzony w garażu na sprawdzaniu kodowania, adaptacji itp bezcenny :roll: hehehe
Panowie po niespełna dwóch miesiącach od założenia ksenonów zgodnie z tym co niektórzy przewidywali doszedłem do wniosku - zajeb....ta sprawa tylko dlaczego tak późno :twisted:
po poprawieniu kodowania i położenie tylnego czujnika w zasadzie światełka hulają bez zarzutu. Ostatnio zawracałem cztery litery kilku znawcom tematu ponieważ chciałem wyjaśnić zagadnienie testu AFS po zapaleniu świateł. Miałem wrażenie, że jest wykonywany w sposób losowy. Tymczasem test jest wykonywany pełny ale .... od razu po zapaleniu silnika a nie dopiero po zapaleniu świateł. Tymczasem z lektury forum wynika, że test powinien być wykonany dopiero po zapaleniu światełek. Panowie jak to jest?
nic się nie pokazało, porobiliśmy testy w trakcie jazdy i skręcanie wróciło :shock: albo ja wcześniej tego nie dostrzegałem. Wydawało mi się, że reflektory skręcały przy niskich prędkościach a tu się okazuje że działają powyżej 20km/h.
nic się nie pokazało, porobiliśmy testy w trakcie jazdy i skręcanie wróciło :shock: albo ja wcześniej tego nie dostrzegałem. Wydawało mi się, że reflektory skręcały przy niskich prędkościach a tu się okazuje że działają powyżej 20km/h.
Zostaw komentarz: