bohen, ja to przerobiłem
i na chwilę obecną nie można odpalić skrętności, choć pod VAGiem lampy skręcają wykonując test
mam nadzieję, że krzynol ogarnie jakoś temat :cry:
[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
asterx, proponuję zwrócić się do kolegi misiek_wro. On to przerabia obecnie. (I nie tylko to :twisted: )
Zostaw komentarz:
-
-
Mam trochę inną wersje tego tematu. Co jest potrzebne żeby do O2 z 2008 przed liftem z xenonami zalożyc xenony skrętne po FL? Rozumiem, że 1 sprawa to zmiany w blacharce. 2 to elektryka. Robił to ktoś i mógłby podzielić się uwagami? Dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie macie jakieś namiary na palniki D1S w rozsądnej cenie? Oczywiście chodzi mi oryginały Philips lub Osram.
Zostaw komentarz:
-
-
Ledwo żyję ... ale udało się. Siedzieliśmy wczoraj z Saminem do 1 w nocy i działa. Co ciekawe mam SW 0148 i przyjmuje kodowanie dla Octavii. Wszystko gra. Wielkie dzieki dla Samina.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Jaro102heh to widze że to jest dużo więcej roboty niż w OII przed FL tam wystarczyło tylko zamienic lampy i zmienić vagiem i po robocie :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
w czerwcu pewnie odwiedzę pewne miejsce koło Jaworzna to się wiązkę skompletuje :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
daj znać i możemy walczyć, co do wiązki z kufatec-a to nie jest w pełni kompatybilna z o2 fl no i trochę za krótka więc i tak trzeba przedłużać więc suma sumarum lepiej dłubnąć samemu a nie dosztukowywać na aucie.
Zostaw komentarz:
-
-
wielkie THX za pomoc w instalce, szczególnie dla Kowal-a i Enriquez-a. Gdyby ktoś chciał to samo robić u siebie to służe pomocą ( ha sie działa sie wie)
Zostaw komentarz:
-
-
Dzisiaj przyszedł oczekiwany moduł 5M0 907 357 C wersja 142, szybka podmianka z 148 i kodowanie na prawidłowe ze skody czyli 1507354- kodowanie przyjęte.......ale światła zdechły całkowicie, :twisted: 4 błędy w tym 1 najważniejszy- brak zakodowanego modułu!!!. :cry:
chwila konsternacji i lecimy inne kody: 25.... to samo, 1446940( golf VI gti ) It's alive!!! :lol: szybkie sprawdzenie działania kornerów- świecą i nie wyskakuje błąd wszystko działa, nowa pozycja w maxi-dot do uruchamiania funkcji skrętu lamp. FANTAZJA. Operacja się udała ... pacjent żyje i ma się dobrze
Zostaw komentarz:
-
-
zepter00,
pamiętaj, że wiele osób bierze samochód z placu, zamiast czekać pół roku na ksenony. A w przypadku Minta to w ogóle nie ma takiej opcji. Jest jeszcze 3 sprawa, może ktoś ma takie hobby?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja pierdziu... :shock: Ludziska, ksenony zamawiajcie w salonie lepiej :?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriqueztrzeba kupić moduł z końcówką C i chyba będzie banglać.
Zostaw komentarz:
-
-
ale montaż samopoziomowania to w zasadzie to samo tu i tu. Więcej zabawy zkodowaniem jest a w zasadzie z zakupem odpowiedniego modułu.
Zostaw komentarz:
-
-
heh to widze że to jest dużo więcej roboty niż w OII przed FL tam wystarczyło tylko zamienic lampy i zmienić vagiem i po robocie :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie wszystko ładnie pięknie ale uważajcie na moduł świateł kierowalnych, ja już mam 2 i czekam na trzeci bo kodowanie tego cuda nie jest takie kolorowe jak się wydaje. Co do kosztów to wyszło mi jakieś 2350 + 2 moduły które mam do opylenia i stare lampy które też do sprzedania, jak podsumować to cała zabawa powinna zamknąć się w 1700pln. zabawy trochę jest ale jak ktoś lubi dłubać w aucie to sama przyjemność.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EnriquezPół ceny wcale nie znaczy że tanio. Do tego dochodzi robota. Zacznę sobie od zrobienia wiązki i kupienia lamp. Co z tego wyjdzie się zobaczy. Do pierwszego przeglądu po 3 latach muszę się wyrobić.
Możesz go podpytać może info się przyda
Zostaw komentarz:
-
-
Pół ceny wcale nie znaczy że tanio. Do tego dochodzi robota. Zacznę sobie od zrobienia wiązki i kupienia lamp. Co z tego wyjdzie się zobaczy. Do pierwszego przeglądu po 3 latach muszę się wyrobić.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedZamieszczone przez EnriquezZatem legal komplet ksenonów do O2 FL = 2337 PLN
Zostaw komentarz:
-
-
Powoli (bardzo powoli) też zaczynam gromadzić części do tego moda.
Rozpoczynając od wiązki, można wziąć z Kufatec - cena 89 EUR + 23,80 przesyłka wychodzi 451,20 PLN (liczę EUR po 4 PLN).
Dziś wysłałem do ASO zapytanie o ceny części i wychodzi, że wszsytko (wtyczki, piny, uszczelki, osłonki), bez kabli, które trzeba by kupić w Castoramie, wychodzi 367 PLN. Do tego wspomniany kabel 2,5 mm2 x 30m x 2 PLN do tego taśma do formowania wiązek, koszulki termokurczliwe 20 PLN co daje 447 PLN, więc tak naprawdę różnica w cenie 3 złote
Na Alledrogo lampy można bez palników kupić po 350 w ASO nie wiem,
Palniki 120 (ASO 350), moduł świateł skrętu 260 (ASO 618), czujniki po 100 (ASO 404).
Całość zabawy 1845... :?
Wcześniej zrobiłem spryski.
Koszta:
Spryskiwacze 75, Malowanie zaślepek 80, zbiorniczek 5,5L + pompka i przewody 200, kabel 3x2,5 4m - 12, kabelek bezpiecznika 26, przekaźnik 49, duperele 50 (wężyk, opaski, trójnik).
Razem: 492
Zatem legal komplet ksenonów do O2 FL = 2337 PLN, minus 80 jeżeli zaślepki dostaniemy w kolorze.
Drogo.
Za to czujnik ilości płynu - gratis na otarcie łez.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: