nie mam im zamiaru dopłacać w kwocie auta dopłaciłem 800zł za halogeny tyle ile sobie życzą za halogeny przed chwilą dzowniłem do Skody sprzedawca ma sie zapytać co i jak raczej chyba im nie odpuszcze tego po za tym mam kolejna karte przetargową zamawiam nowa Octavie do firmy jak mi tego nie zmienią to nie dostana zlecenia na nowa Octavie
Najważniejsze to dowiedz się, czy zrobili to na przekaźnikach czy podpinali pod zmieniony sterownik CE. Przy cenie 800 zł obstawiam to pierwsze rozwiązanie, gdyż w zeszłym roku ode mnie chcieli 1400 zł za montaż taki, jak fabryka wypuszcza.
Cennikowo koszt halogenów to chyba 800-900 zł, ale jak fabryka montuje.
Zobacz jaki masz numer sterownika - jest nad pedałami przy bezpiecznikach mniej więcej.
Jak masz 085 to ja na Twoim miejscu nowy samochód zamówiłbym gdzie indziej.
A halogeny to faktycznie kiedy zamawiałeś ? , przy zamawianiu auta czyli + 800 w dodatkach czy już po odbiorze w salonie ( dopiero powiedziałeś że chcesz halogeny ) , bo jak opcja pierwsza to nie źle Cię zrobili i ja bym tego nie odpuścił .
[ Dodano: Pią 09 Lis, 12 15:01 ]
I sprawdź to co pisze ENRIQUEZ przy ori halogenach sterownik musi być przynajmniej 086 .
zamawiałem przy zamówieniu auta z tym że zuto już stało na placu bez halogenów kazałem im dolożyć przed chwilą dostałem telefon że mi wymienią wyłacznik i bedzie tak jak powinno być wiec dam znać w przyszłym tygodniu mam ich w szachu zamawiam kolejną Skode do Firmy dopóki mi nie przerobią tego nie dostaną zamowienia a zamawiam auto za 70 tys zł
mam ich w szachu zamawiam kolejną Skode do Firmy dopóki mi nie przerobią tego nie dostaną zamowienia a zamawiam auto za 70 tys zł
wcale ich nie masz jak Ci się wydaje
prędzej Ci rabat dadzą na nówkę niż się będą bawić ze sterownikiem
albo im daj namiar na miśka^wro to im załatwi za pół ceny :diabelski_usmiech
no zobaczymy oni maja wiecej do stracenia my średnio co roku kupujemy po 4-5 aut wiec musza to przeliczyć co do nówki i tak ich wyrzeźbie w kraku mam wiekszy rabat od Tarnowa wiec musza sie starac ja moge i w Gdańsku kupowac
W sprawie moich halogenów jutro mam podjechać do ASO maja mi wymienić wyłacznik (za darmo) po za tym w ramach przeprosin uruchomic pare dodtakowych funkcji VCDSem ryglowanie drzwi, wyłaczenie świateł dziennych przy zaciągniętym recznym, obiżenie świateł dziennych z 92% do 75%, i właczenie świateł awaryjnych przy awaryjnym chamowaniu, zastanawiam się jeszcze nad stagingiem
[ Dodano: Pon 12 Lis, 12 13:23 ]
a co do nówki wycisnołem ich jak cytryne za Nową Octavie 1,4TSI 122KM wersja Elegance
wyp.dodatkowe Lakier metalik, autoalarm z funkcją monitorowania wnetrza i koło zapasowe cena katalogowa takiej Octy 79700 + 3130 wyp.dodatkowe = 82830 ja mam za 64 000 Rabat 18830
Nadal nie wiemy (nie wiesz?), czy zmieniali Ci sterownik, czy nie, czy też może by już odpowiedni (w to akurat wątpię).
Ja za samo podłączenie halogenów w turze (wszystkie części miałem) zapłaciłem połowę z tego, co Ty.
ponoć sterownik jest odpowiedni wystarczy sam wyłacznik wymienić tak mi odpisał sprzedawca ja tego nie sprawdzałem
Nie ufaj sprzedawcy i sam sprawdź , to tylko 30 sekund roboty , schylasz się pod pedały odchylasz ta piankę co jest nad nimi i po lewej stronie jest czarna skrzyneczka z trzema kostkami - brązową , białą i czarną . Między brązową i czarną jest nalepka z opisem sterownika .Interesuje cię opis :
1K0 937 086 i litera , wtedy możesz mieć halogeny ,a jak masz opis
1K0 937 085 i litera to zapomnij o nich i wciskają Ci kit.
Osobiście nie spodziewam się że w fabrycznym O2 Tour bez halogenów dawali sterownik taki jak do halogenów .
A jeżeli sprzedawca jest taki mocny, to niech Ci w tych halogenach włączą doświetlanie zakrętów ( chociaż na próbę ) , wtedy będziesz wiedział na 100 % że jest odpowiedni sterownik .
Masz racje kolego własnie wróciłem z ASO sukces połowiczny wyłącznik wymienili ale sterownik juz nie, odpusciłem już im go halogeny juz działają poprawnie a jak kiedyś wymienie sobie sterowniczek dołoże doświetlanie zakrętów wiesz ile taki sterownik kosztuje?
Nowy to zależy 600 -1000 zł zależy od źródła czasami można trafić nowy taniej choć by parę postów wyżej 340 zł , używki 200-400 zł , ja swój dorwałem za 50 zł + włącznik gratis . To była okazja więc się nie zastanawiałem .
to faktycznie Ci się udało narazie sobie odpuszcze chyba że trafi się taka okazja jak Tobie albo wymontuje ze służbowej (podmienie) dyrektor nie musi mieć doświetlanych zakrętów
no własnie ale spoko narazie się nie spinam może z czasem to zrobie narazie mam inne wydatki i doposażanie niuni jak bede chciał doświetlić zakret włącze oba halogenki
dla doświetlania zakrętów poważnie bym się zastanawiał, czy jest sens bulić powyżej 300 PLN... czy lepiej zostawić tak jak jest.
Szczerze mówiąc, to za ostatnie pół roku użyłem halogenów 2-3 razy, natomiast doświetlanie przydaje się bardzo, zwłaszcza na wąskich, słabo oświetlanych uliczkach.
Po drugie, po przyciemnieniu można by było ustawić jako dzienne, co akurat nie jest zgodne z przepisami.
jasne ze się przydaje ale i zarazem wkurwia jak manewrujesz pod domem lub parkingu i Ci się co rusz zapalają i wyłanczaja przy kazdym ruchu kierownicy :lol:
Komentarz