Octavia II Xenony
Zwiń
X
-
Tę blaszkę możesz kupić tylko z czujnikiem. Są dwie opcje: albo szukasz używki albo kupujesz zamiennik. Cenowo może być podobnie.
Zostaw komentarz:
-
-
Chodzi o taką blaszkęZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Najlepiej pokaż na zdjęciu co potrzebujesz kupić.Zamieszczone przez luzak102 Zobacz wpiswitam mam pytanie czy idzie dokupic mocowanie koszyk ta taka blaszke co zamocowany jest czujnik niewiem jak to nazwac na czujnik xenon tyl o2 badz numer jaki posiada ta czesc
Zostaw komentarz:
-
-
witam mam pytanie czy idzie dokupic mocowanie koszyk ta taka blaszke co zamocowany jest czujnik niewiem jak to nazwac na czujnik xenon tyl o2 badz numer jaki posiada ta czesc
Zostaw komentarz:
-
-
i bardzo dobrze, że nie ma nic innego już
01539 to informacja o braku nastaw podstawowych
wsiadasz do auta na miejsce kierowcy
odpalasz nastawy podstawowe i tam jest tylko jedna opcja do wyboru - ustawienie poziomu świateł
Zostaw komentarz:
-
-
Podejrzewam że te błędy w LWR to może być wina jego złego zakodowania bo np po co mu informacja o kącie skrętu to nie są skrętne xenony.
Czy ktoś podesłał by mi jakie ma być kodowanie modułu LWR?
Tylko teraz wszystkie te wcześniejsze błędy zostały zastąpione przez jeden 01539.
Zostaw komentarz:
-
-
trzeba zrobić nastawy podstawowe, ale jak są inne błędy to nastawy się nie wykonająZamieszczone przez adamsky Zobacz wpisDodatkowo pojawił się kłopot bo podczas jazdy żeby zjeżdżają mi na sam dół w errorach mam: Skoda Octavia trouble code 01539 - rozumie że muszę adaptacje zrobić i powinno zadziałać.
Zostaw komentarz:
-
-
a nie masz zamienionych pinów 6 i 7 we regulatorze?Zamieszczone przez adamsky Zobacz wpisA czy ktoś z was miał możliwość zerknąć na załączony wyżej schemat podłączenia ściemniacza deski?
Zostaw komentarz:
-
-
35 i 37 nie poprawiły sytuacji nadal mogę tylko mignać manetka czy to do przodu czy do tyłu ciągnąć.
Dodatkowo pojawił się kłopot bo podczas jazdy żeby zjeżdżają mi na sam dół w errorach mam: Skoda Octavia trouble code 01539 - rozumie że muszę adaptacje zrobić i powinno zadziałać.
A czy ktoś z was miał możliwość zerknąć na załączony wyżej schemat podłączenia ściemniacza deski?
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
-
Ok dzięki. A słuchaj te błędy w LWR on jest do can wpięty jak należy czy 6-16 a mimo to te wspomniane errory lecą.
Zostaw komentarz:
-
-
No bo jak gościu w B18 coś tam kodował to nie ma co się dziwić
spróbuj tam 35 lub 37 jeszcze wbić
Zostaw komentarz:
-
-
A dodatkowo nie mogę długich świateł włączyć - jedyne co działa to mignięcie długimi.
Podejrzewam bajt 18 bo na początku niedziałały żarówki postojowe z tyłu dopiero po wbiciu 33 zaczęły świecić.
Podczas jazdy mam wrażenie że trochę za słabo świeca może przez to że też jakby za wysoko świeciły, podjadę do stacji kontroli to sprawdzę.
Zostaw komentarz:
-
-
Xenony założone jedynie "kilka problemów wyszło"...
Regulator podświetlenia wali błędami a jest podpięty zgodnie ze schematem.
Kody błędów:
02195 - Regulator oświetlenia przełączników i wskaźników Nieosiągnięta dolna wartość graniczna
Statycznie
Priority: 5
Frequency counter: 1
Driving cycle: 16
Mileage: 42129 km
00907 - Ingerencja układu zarządzania obciążeniem
Sporadyczna
Priority: 6
Frequency counter: 2
Driving cycle: 56
Mileage: 42129 km
Natomiast LWR loguje:
55 Regulacja zasięgu reflektorów
Opis sytemu: Dynamische LWR
Numer oprogramowania: 1T0907357
Wersja oprogramowania: 0002
Kodowanie: 0000007
Kody błędów:
01316 - Sterownik układu hamulcowego Brak sygnału / komunikacji
Sporadyczna
00778 - Czujnik kąta skrętu Brak sygnału / komunikacji
Sporadyczna
01314 - Sterownik silnika Brak sygnału / komunikacji
Sporadyczna
01317 - Sterownik w zestawie wskaźników Brak sygnału / komunikacji
Sporadyczna
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki krzynol za całą pomoc. Dziwi mnie to że wczoraj jak rozmawialiśmy przez telefon mówił tylko że widzi opcję bixenony z drogowymi, poprosiłem żeby podesłał zdjęcie bo może patrzy na inny bajt. Z tego co czytałem to ta opcja w sterowniku 1K0937087e jest dostępna i nie trzeba nic ekstra włączać(flashować bcm) żeby się pojawiła.
Z tego co zrozumiałem jak wchodzi w bajt 14 CE 09 to widzi taki obraz (przerobiłem ten od Krzynola stąd został ptaszek):

Inna sprawa że jak sprawdziłem ten moduł na stonie poniżej też brakuje bitu 4-6 - https://vagcode.info/components/cc48...15af77dbd.html
W bajcie 18 brakuje konfiguracji dla o2 z xenonami jest tylko o2 z bixenonami, ale z tego co czytałem na forum na bajt 18 nie patrzymy i nie zmieniamy
.
ps. Jeszcze nigdy się tak za autem nie stęskniłem, chyba je porządnie umyję po powrocie
Ostatnio edytowany przez adamsky; 26587.
Zostaw komentarz:
-
-
Ma ktoś możliwość zrobić zrzuć z vcds jak wygląda to okno z opcjami.
Rozumie że chodzi o BCM bajt14 bit 4 ale jak wpisuje w google to na żadnym zrzucie niepojawilo się włącz Xenony...
Kurcze że też zachciało mi się zaczynać mordowanie od xenonow, u krzynol na YouTube to wyglądało jak banał...
Zostaw komentarz:
-
-
Mam problem w bcm 87e mam tylko opcje bixenony w skoda octavia a wiadomo bo mają długie na przesłonie.
Bez przełączenia po włączeniu silnika mam stroboskop.
Jak należy je poprawnie zakodować na tym bcm.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Naklejek niestety niebyło, więc co jedynie podłączyć i na ścianie zobaczyć czy z prawej strony jest wyżej?
Zostaw komentarz:
-
-
Próbuję sprawdzić czy jest napewno eu wersja lecz nigdzie nie widzę 1z2 czy 1z1 a podobno po tym można rozpoznać
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: