Zamieszczone przez eR_
No więc ja też postanowiłem założyć xenony .
Zakupiłem komplet lamp , w atrakcyjnej cenie , w styczniu zeszłego roku . Następnie szukałem mozliwości podłącznia ich we własnym zakresie . Chciałem jednak aby , wszystko banglało tak , jakby było zamontowane w fabryce . Zakupiłem więc ze strony www.kufatec.de kompletny zestaw do podłączenia reflektorów i .... temat u mnie umarł . Chciałem montaz wykonac sam , ale co i jak podłączyć wg. załączonej instrukcji ( can high , can low itp. fantazje i to po niemiecku , bez schematu instalacji ) to dałem sobie spokój .
Jak zacząłem pytac po serwisach , o możliwość podłączenia to , albo tego nikt nie robił albo , jest to wogóle nie wykonalne . Latem miałem dość innych spraw na głowie i nie jeżdziłem wieczorową porą , więc temat xenonów zszedł na dalszy plan .
Jednakże bedąc ostatnio z wizytą w serwisie powodu wyjącej turbiny , trafiłem wreszcie na osobę wpełni kompetetną . ( turbawki w 2,0 hałasują w golfach audikach ...... )
Po krótkiej rozmowie , dowiedziałem się iż nie ma problemu z założeniem moich lamp i moich akcesoriów , bo osoba ta ćwiczyła to w swoim samochodzie ( golf V , również z wyjącą turbiną ) .
Wiec lampy mam zamontowane razem z systemem autopoziomowania i wszystko działa , tylko ...... te lewe reflektory . Ale dzięki pomocy Pana Przemysława Panka da się jeżdzić ( na razie , nie świecąc innym po oczach ) .
Autopoziomowanie jest jednak dynamiczne . Snop światła utrzymywany jest na tym samym poziomie , choć na naszych dziurawych drogach ma masę pracy .
Dajemy w palnik... przód pojazdu się unosi , ale wyraznie widać ,że światła w tym samym momencie ustawiają sie ku dołowi . I na odwrót ... hamujemy , przód pojazdu w dół ... a lampy " ciągną " ku górze .
Serwis to Groblewski jr. w Sopocie . Napawdę polecam . Taki człowiek jak Pan Przemysław , to IMO skarb dla klientów i dla firmy.
. I do ich zasilania i kontroli jest potrzebny jeden obwód więcej, który to będzie dla nas zbędny i możemy go odciąć.
: za odwagę, podaj jesli możesz cenę zakupu. Bardzo fajny opis, jak krowie na rowie :szeroki_usmiech
oto jeden z nich:
dzialaja jak sobie rozpisalem.
Zostaw komentarz: