Octavia II Xenony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Bulikowy
    będą działały tylko szybko żarówki się przepalają
    Szybko, tzn. ? Po tygodniu np. ? :wink:

Zostaw komentarz:

• Bulikowy
    odpowiedział(a)
    będą działały tylko szybko żarówki się przepalają

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Mam pytanko: jezeli na kompie przestawi sie na ksenony to czy później jak np. włozy sie zwykłe lampy w druga strone trzeba przestawiac? Czy zwykłe żarówki bedą działay na takim ustawieniu?

Zostaw komentarz:

• hamster
    odpowiedział(a)
    czyzyk64, polecam tego goscia na allegro, sam u niego kupowalem, towar nowy zafoliowany.

Zostaw komentarz:

• tomekjmopl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czyzyk64
    Bartek 2012, czy jeszcze zajmujesz się ewentualna pomocą w zamianie na xenony??
    czy masz może do sprzedania taki cały komplet do zamiany i ile to by kosztowało.??
    Bartek już nie jeździ Octavią - on teraz na forum Volvo się udziela pewnie :P

Zostaw komentarz:

• czyzyk64
    odpowiedział(a)
    Bartek 2012, czy jeszcze zajmujesz się ewentualna pomocą w zamianie na xenony??
    czy masz może do sprzedania taki cały komplet do zamiany i ile to by kosztowało.??

Zostaw komentarz:

• dyerx
    odpowiedział(a)
    Witam,
    chodzi mi o to jak dokładnie trzeba pozamieniać te przewody sterujące silniczkiem pomiędzy reflektorem zwykłym 3 piny a xenonowym 4 piny,mam zamiar zrobić to samo,lecz nie znam się na elektryce.Z góry dziękuje

Zostaw komentarz:

• ali7
    odpowiedział(a)
    Octavia II Xenony

Witam

Wlasnie zakupilem fabrycznie nowy komplecik xenonów (1600). Przynajmniej mam pewnosc, ze troche poswieca . Po przeczytaniu watku (i paru innych) doszedlem do wniosku, ze odlacze kostki przy silniczkach. Narazie bede jezdzil bez poziomowania recznego. Powiem szczerze, ze przy zwyklych swiatlach bawilem sie tym raz na poczatku. Jesli rzeczywiscie bede mial ostrzezenia z przeciwka, ze oslepiam, to poszukam silniczkow i zrobie porzadek (zwykle jezdze sam).

Pytanie do kolegow z Warszawy i okolic, kto pomoze mi zmienic vag-can-em ten bit w sterowniku odpowiedzialny za xenony?

Zostaw komentarz:

• blackspot
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ziomal
    Zamieszczone przez blackspot
    Nie za komplet.
    Bez połamanych uchwytów i europejskie ? :roll:

Takie coś w używce chodzi minimum 1200zł :shock:
    Niepołamane, sprawne i europejskie.

Zostaw komentarz:

• Ziomal
    odpowiedział(a)
    Nie za komplet.
    Bez połamanych uchwytów i europejskie ? :roll:

Takie coś w używce chodzi minimum 1200zł :shock:

Zostaw komentarz:

• blackspot
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ziomal
    Za kompletne reflektory z przetwornicami, żarówkami i starterami zapłaciłem na Allegro 550 złotych
    Za sztukę tak ?
    Nie za komplet.

Zostaw komentarz:

• Ziomal
    odpowiedział(a)
    Za kompletne reflektory z przetwornicami, żarówkami i starterami zapłaciłem na Allegro 550 złotych
    Za sztukę tak ?

Zostaw komentarz:

• blackspot
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Igor_s4
    i ile Cię to wszystko wyniosło ? czyli zakup itd... ?
    Za kompletne reflektory z przetwornicami, żarówkami i starterami zapłaciłem na Allegro 550 złotych, więc całkiem mało. Reflektory już sprawdziłem wszystko działa tak jak powinno. Na zapłonie ładnie się palą. Po włączeniu silnika stroboskob.
    Jutro jestem umówiony na przekodowanie VAS-em sterownika aby podawał większe napięcie.
    Na razie walczę w temacie silniczkowym i powiem Wam, że nie jest to takie proste jak Palioza opisuje.
    Oto moje wnioski:
    1. Ja musiałem założyć dwie koszulki termokurczliwe aby pozbyć się wyczuwalnego luzu na kulce. Może pomysł z obcieciem kulki i jej klejeniem jest jednak warty też rozważenia. Mamy wtedy idealne spasowanie w tym miescu. Koszulki będą jednak miały na pewno tendencję do wybijania i luzy się zwiększą.
    2. Silniczek od H7 jest innych rozmiarów. Powoduje to, że część lustra (ta przy śrubce od żarówki) zawadza o obudowę silniczka. U mnie spowodowało to pradopodobnie spalenie jednego z silniczków który wykonał pełny ruch w jedną stronę i to by było na tyle. Dlatego też pewnie palioza zalecał przesunięcie reflektora w lewo u kolegi u którego siliniczek wydawał dziwne dzwięki. Wydaje mi się, że da się to prosto rozwiązać powiększając troszkę otwory mocowanis silniczka i obracając go o kilka stopni w lewo lub w prawo w zależności od tego który reflektor przerabiamy.
    3. Wyjęcie starych silniczków z H7 jest znacznie łatwiejsze jeśli wcześniej podgrzejecie miejsce gdzie siedzi kulka suszarką do włosów lub delikatnie opalarką. Chodzi o to aby plastiki leciuto zmiękkły. Potem już bez używania znacznej siły i podważając po kolei dwa zaczepy wszystko pięknie wychodzi.

Tak przy okazji zobaczcie na zdjęciu jakiego producenta znaczek znalazłem na wtyczce od silniczków w Skodzie.

Na razie tyle. Kolejne relacje wkrótce.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• palioza
    odpowiedział(a)
    Sorki za odgrzewanie kotleta ale mam małą wątpliwość. Dlaczego przy tej przeróbce nie można zostawić tych silniczków które są oryginalnie w lampach xenonowych i trzeba je po drobnej modyfikacij zamienić na te zwykłe?
    Dlatego, ze silniczki w xenonach sa krokowe i ich sterowanie jest zupelnie inne. Dlatego tez do xenonow fabrycznych jest dodatkowy sterownik min do tych silniczkow.

Zostaw komentarz:

• Igor_s4
    odpowiedział(a)
    i ile Cię to wszystko wyniosło ? czyli zakup itd... ?

Zostaw komentarz:

• blackspot
    odpowiedział(a)
    Sorki za odgrzewanie kotleta ale mam małą wątpliwość. Dlaczego przy tej przeróbce nie można zostawić tych silniczków które są oryginalnie w lampach xenonowych i trzeba je po drobnej modyfikacij zamienić na te zwykłe?

Zostaw komentarz:

• speedy
    odpowiedział(a)
    po niedzieli bede mial bo zostal mi teraz jeden tylko

Zostaw komentarz:

• Bulikowy
    odpowiedział(a)
    No to fajnie, a może speedy masz je na sprzedaż??

Zostaw komentarz:

• speedy
    odpowiedział(a)
    to samo . pasuja z o1

Zostaw komentarz:

• Bulikowy
    odpowiedział(a)
    Czy w O1 i O2 są takie same silniki poziomowania zwykłej lampy?? Znów byłem w ASO i wyglądają ,,chyba,, tak samo ??

Zostaw komentarz:

• palioza
    odpowiedział(a)
    Bede w jakims czasie > 0 i < od nieskonczonosci dokladal samopoziomowanie. W ASO (przez znajomego) kupie centralke + czujniki na przod i tyl, wiazke sam dorobie, dam znac jakby co

Zostaw komentarz:

• Bulikowy
    odpowiedział(a)
    Byłem w serwisie i na Etce magik nie mógł znaleźc tych silniczków, powiedział żebym przyniósł numer to zamówi.

Zostaw komentarz:

• koresz
    odpowiedział(a)
    palioza,

Powiem krótko : Wymiana reflektorów za pomocą instrukcji Paliozy to pestka.
    Jestem pod wrażeniem - zwłaszcza koszulek termokurczliwych - jak człowiek nie wie - to nie wpadnie na ten patent. Pozostaje kwestia halogenów - gdzieś "zginęły.
    Pewnie coś z programem - reszta rewelka !!!

Zostaw komentarz:

• Kowal_ldz
    odpowiedział(a)
    Koszt całego założenia + xenony w ASO ??? kurde też widziałem jak świecą w OII i żałuję mogłem kupić... :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• Bartek_2012
    odpowiedział(a)
    Tych silników (numerów)jest dużo, wiem bo każde auto jakie robiłem miało inny nr. Ostatnio przy montażu u Luca, rocznik 2008 był silnik produkcji szwajcarskej, a nie jak dotychczas Boscha. Najlepiej podjedź do serwisu i zapytaj. Pasują silniki z fiata i forda silniki Bosch. Ale tylko z niektórych modeli. Jeżeli nie chcesz wyrywać oryginałów kup nowe w serwisie. Ważne żeby miały identyczne numery czyli taką samą prędkość poziomowania. Etki nie mam więc więcej nie pomogę.

Zostaw komentarz:

Pracuję...