Octavia II Xenony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    kropeck, Gdzieś to usłyszał ?? Któreś tam z rzędu auto ma autopoziomowanie i każde zrobiło 100kkm i NIC z nim się nie dzieje, to w czym problem.

Zostaw komentarz:

• miron75
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kropeck
    Ponoć, że na polskich drogach autopoziomowanie nie jest zbyt dobrym gadżetem - stosunkowo szybko się psuje na dziurach.
    To może być kolejna miejska legenda. Przeleciałem w sumie więcej niż 300kkm z autopoziomowaniem, w pasku, teraz w superb i nigdy nie miałem z tym kłopotów. Ale może miałem farta

Natomiast zdecydowanie autopoziomowanie "coś daje" wczoraj jechałem najpierw superb z autopoziomowaniem, później tę samą trasę octavią bez i jest różnica. Bez autopoziomowania strumień światła "tańczy" góra-dół z znacznie większą amplitudą - specjalnie zwróciłem na to uwagę.

Zostaw komentarz:

• Adam26760
    odpowiedział(a)
    Wracając do tematu parowania lamp to uważam temat za zamknięty, ponieważ po zamknięciu szczelnie dekielków od świateł drogowych jakiś czas jeszcze parowały ale po wygrzaniu para całkowicie zeszła. Nawet jak pada deszcz i na dworzu jest wilgotno to nic sie nie dzieje. Nawet jak wróce z długiej trasy maska i lampy są nagrzane od silnika i poleje lampy zimną wodą to nie ma nawet grama pary w środku lampy co jest dziwne bo przy takiej różnicy temperatury powinna być.
    Pozdr

Zostaw komentarz:

• kropeck
    odpowiedział(a)
    Ponoć, że na polskich drogach autopoziomowanie nie jest zbyt dobrym gadżetem - stosunkowo szybko się psuje na dziurach.

Zostaw komentarz:

• miron75
    odpowiedział(a)
    Xenony - mam i ja w O2 :szeroki_usmiech

Niebo a ziemia. W maju zakładam autopoziomowanie - będzie fotorelacja.

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Już właśnie przełączyłem na Bi i teraz wszystko gra Dzięki
    A miałem tak źle zakodowane, bo:

Zamieszczone przez palioza

Wchodzimy do Centralnej Elektryki -> 09, kodowanie dlugie, zmieinamy w bajcie 00 bit 01 na 1, zapisujemy, mozemy przy okazji skasowac blad i.... TO WSZYSTKO
    :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Maja byc te bixenony wlaczone. Ostatnio sobie to wylaczylem, to zrobil sie stroboskop z lamp i nie chcialy odpalic

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    OK dzięki. Rzeczywiście z tego co widzę to mam z przysłoną zakodowane. Myślałem, że tak jest OK bo na tamtych bez przysłony pisało Bixenony.

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    shado, włącz xenony bez przysłony Vagiem mie jak teraz xenony z przesłoną

Zostaw komentarz:

• aldam
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    AdamB, ale co masz konkretnie na myśli? Mam już zamówiony komplet tańszy i z wtyczką po dobrej stronie więc mi nie zależy.
    daj namiary jak możesz.

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    shado, na kompie masz źle właczone kseny. Masz pewnie z przysłona....czy jak tam sie mówi....

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    W międzyczasie wyszła nowa rzecz. Zgodnie z poradami odpiąłem wtyczki od silniczków w xenonach i okazało się, że po włączeniu "długich" wyskakuje kontrolka spalonej żarówki (ale nie wyskakuje info, która to żarówka). Po podpięciu się kompem okazuje się, że są zgłoszone błędy od silniczków. Wygląda więc na to, że tak czy inaczej warto wymienić silniczki

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    AdamB, ale co masz konkretnie na myśli? Mam już zamówiony komplet tańszy i z wtyczką po dobrej stronie więc mi nie zależy.
    Chyba, że tak.

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    Pierwsze przyszły złe (mają wtyczkę po stronie bolca) i je odsyłam.
    Nie ma potrzeby odsyłania, popatrz na fotkę od piotrek_os co trzeba zrobić.

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Nie, nie odpuszczam, ale nie będę się z tym palił tylko zrobię na spokojnie i bezstresowo. Jak na razie zamówiłem silniczki. Pierwsze przyszły złe (mają wtyczkę po stronie bolca) i je odsyłam. Czekam na drugie.

Zostaw komentarz:

• aldam
    odpowiedział(a)
    shado, w takim razie odpuszczasz regulację ręczną?

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez loru
    Zamieszczone przez rrysio
    czy fabryczne zenony w OII mają ruch w dół i do góry przy starcie świateł?
    tak
    A nowe w OII FL i S2 robia jeszcze zeza :twisted:

Zostaw komentarz:

• loru
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rrysio
    czy fabryczne zenony w OII mają ruch w dół i do góry przy starcie świateł?
    tak

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Wczoraj założyłem xenony. Kurna - myślałem, że te lampy są identyczne w kształcie jak standardowe, ale gdzie tam. Nie chciały wejść i straciłem 2h na wyregulowanie tych kółek z prowadnicami. Dziś byłem na regulacji wysokości świecenia na stacji. Okazało się, że posadzenie dodatkowej osoby na tył praktycznie ma żadnego wpływu na wysokość świecenia lamp. Wygląda więc na to, że regulowanie ma sens jak jedziemy zdrowo dopakowani.

Zostaw komentarz:

• shado
    odpowiedział(a)
    Przebiegłemu to może tak. Tylko kto tak będzie kombinował?

Zostaw komentarz:

• blackspot
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shado
    rrysio, a jak sprawdzisz po dzwonie, że nie działało samopoziomowanie?
    No to akurat to żadnemu biegłemu nie sprawi większego problemu. 10 minut i będzie wiedział wszystko

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Wszyscy mówią, że jazda na HIDach może spowodować tego typu nieprzyjemności.
    Jeżeli ma to wpływ na przebieg zdarzenia to na pewno tak.

Ale ogólnie rzecz biorąc, założyłem xenony, widać fajnie, dokładałem spryskiwacze. Ale drugi raz już bym tego nie robił. Jeżeli będę zmieniał auto to zamówię po prostu fabryczne a nie będę się bawił w przeróbki i takie rozwiązanie polecam.

Zostaw komentarz:

• rrysio
    odpowiedział(a)
    Wiadomo, że brak samopoziomowania nie jest widoczny na pierwszy rzut oka (chociaż może jest widoczny: czy fabryczne zenony w OII mają ruch w dół i do góry przy starcie świateł?). Ale jak ktoś zechce nam narobić problemów to chyba będzie miał szansę.

Zostaw komentarz:

• aldam
    odpowiedział(a)
    kowal 2002,

[ Dodano: Pon 08 Mar, 10 09:40 ]
    Zamieszczone przez kowal 2002
    i pokrętło regulacji jasności bez opcji regulacji świateł
    jak to wygląda? Pasuje idealnie w miejsce regulacji wysokości?

[ Dodano: Pon 08 Mar, 10 09:41 ]
    PS jest tylko jeden problem. Przerobiona regulacja wysokości. To widać od razu, jak zajrzy sie do lampy.

Zostaw komentarz:

Pracuję...