Octavia II Xenony
Zwiń
X
-
kropeck, Gdzieś to usłyszał ?? Któreś tam z rzędu auto ma autopoziomowanie i każde zrobiło 100kkm i NIC z nim się nie dzieje, to w czym problem.
-
-
To może być kolejna miejska legenda. Przeleciałem w sumie więcej niż 300kkm z autopoziomowaniem, w pasku, teraz w superb i nigdy nie miałem z tym kłopotów. Ale może miałem fartaZamieszczone przez kropeckPonoć, że na polskich drogach autopoziomowanie nie jest zbyt dobrym gadżetem - stosunkowo szybko się psuje na dziurach.
Natomiast zdecydowanie autopoziomowanie "coś daje" wczoraj jechałem najpierw superb z autopoziomowaniem, później tę samą trasę octavią bez i jest różnica. Bez autopoziomowania strumień światła "tańczy" góra-dół z znacznie większą amplitudą - specjalnie zwróciłem na to uwagę.
Zostaw komentarz:
-
-
Wracając do tematu parowania lamp to uważam temat za zamknięty, ponieważ po zamknięciu szczelnie dekielków od świateł drogowych jakiś czas jeszcze parowały ale po wygrzaniu para całkowicie zeszła. Nawet jak pada deszcz i na dworzu jest wilgotno to nic sie nie dzieje. Nawet jak wróce z długiej trasy maska i lampy są nagrzane od silnika i poleje lampy zimną wodą to nie ma nawet grama pary w środku lampy co jest dziwne bo przy takiej różnicy temperatury powinna być.
Pozdr
Zostaw komentarz:
-
-
Ponoć, że na polskich drogach autopoziomowanie nie jest zbyt dobrym gadżetem - stosunkowo szybko się psuje na dziurach.
Zostaw komentarz:
-
-
Xenony - mam i ja w O2 :szeroki_usmiech
Niebo a ziemia. W maju zakładam autopoziomowanie - będzie fotorelacja.
Zostaw komentarz:
-
-
Już właśnie przełączyłem na Bi i teraz wszystko gra
Dzięki
A miałem tak źle zakodowane, bo:
:diabelski_usmiechZamieszczone przez palioza
Wchodzimy do Centralnej Elektryki -> 09, kodowanie dlugie, zmieinamy w bajcie 00 bit 01 na 1, zapisujemy, mozemy przy okazji skasowac blad i.... TO WSZYSTKO
Zostaw komentarz:
-
-
Maja byc te bixenony wlaczone. Ostatnio sobie to wylaczylem, to zrobil sie stroboskop z lamp i nie chcialy odpalic
Zostaw komentarz:
-
-
OK dzięki. Rzeczywiście z tego co widzę to mam z przysłoną zakodowane. Myślałem, że tak jest OK bo na tamtych bez przysłony pisało Bixenony.
Zostaw komentarz:
-
-
shado, włącz xenony bez przysłony Vagiem mie jak teraz xenony z przesłoną
Zostaw komentarz:
-
-
daj namiary jak możesz.Zamieszczone przez shadoAdamB, ale co masz konkretnie na myśli? Mam już zamówiony komplet tańszy i z wtyczką po dobrej stronie więc mi nie zależy.
Zostaw komentarz:
-
-
shado, na kompie masz źle właczone kseny. Masz pewnie z przysłona....czy jak tam sie mówi....
Zostaw komentarz:
-
-
W międzyczasie wyszła nowa rzecz. Zgodnie z poradami odpiąłem wtyczki od silniczków w xenonach i okazało się, że po włączeniu "długich" wyskakuje kontrolka spalonej żarówki (ale nie wyskakuje info, która to żarówka). Po podpięciu się kompem okazuje się, że są zgłoszone błędy od silniczków. Wygląda więc na to, że tak czy inaczej warto wymienić silniczki
Zostaw komentarz:
-
-
Chyba, że tak.Zamieszczone przez shadoAdamB, ale co masz konkretnie na myśli? Mam już zamówiony komplet tańszy i z wtyczką po dobrej stronie więc mi nie zależy.
Zostaw komentarz:
-
-
AdamB, ale co masz konkretnie na myśli? Mam już zamówiony komplet tańszy i z wtyczką po dobrej stronie więc mi nie zależy.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie ma potrzeby odsyłania, popatrz na fotkę od piotrek_os co trzeba zrobić.Zamieszczone przez shadoPierwsze przyszły złe (mają wtyczkę po stronie bolca) i je odsyłam.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie, nie odpuszczam, ale nie będę się z tym palił tylko zrobię na spokojnie i bezstresowo. Jak na razie zamówiłem silniczki. Pierwsze przyszły złe (mają wtyczkę po stronie bolca) i je odsyłam. Czekam na drugie.
Zostaw komentarz:
-
-
A nowe w OII FL i S2 robia jeszcze zeza :twisted:Zamieszczone przez lorutakZamieszczone przez rrysioczy fabryczne zenony w OII mają ruch w dół i do góry przy starcie świateł?
Zostaw komentarz:
-
-
takZamieszczone przez rrysioczy fabryczne zenony w OII mają ruch w dół i do góry przy starcie świateł?
Zostaw komentarz:
-
-
Wczoraj założyłem xenony. Kurna - myślałem, że te lampy są identyczne w kształcie jak standardowe, ale gdzie tam. Nie chciały wejść i straciłem 2h na wyregulowanie tych kółek z prowadnicami. Dziś byłem na regulacji wysokości świecenia na stacji. Okazało się, że posadzenie dodatkowej osoby na tył praktycznie ma żadnego wpływu na wysokość świecenia lamp. Wygląda więc na to, że regulowanie ma sens jak jedziemy zdrowo dopakowani.
Zostaw komentarz:
-
-
No to akurat to żadnemu biegłemu nie sprawi większego problemu. 10 minut i będzie wiedział wszystkoZamieszczone przez shadorrysio, a jak sprawdzisz po dzwonie, że nie działało samopoziomowanie?
Zostaw komentarz:
-
-
Jeżeli ma to wpływ na przebieg zdarzenia to na pewno tak.Wszyscy mówią, że jazda na HIDach może spowodować tego typu nieprzyjemności.
Ale ogólnie rzecz biorąc, założyłem xenony, widać fajnie, dokładałem spryskiwacze. Ale drugi raz już bym tego nie robił. Jeżeli będę zmieniał auto to zamówię po prostu fabryczne a nie będę się bawił w przeróbki i takie rozwiązanie polecam.
Zostaw komentarz:
-
-
Wiadomo, że brak samopoziomowania nie jest widoczny na pierwszy rzut oka (chociaż może jest widoczny: czy fabryczne zenony w OII mają ruch w dół i do góry przy starcie świateł?). Ale jak ktoś zechce nam narobić problemów to chyba będzie miał szansę.
Zostaw komentarz:
-
-
kowal 2002,
[ Dodano: Pon 08 Mar, 10 09:40 ]
jak to wygląda? Pasuje idealnie w miejsce regulacji wysokości?Zamieszczone przez kowal 2002i pokrętło regulacji jasności bez opcji regulacji świateł
[ Dodano: Pon 08 Mar, 10 09:41 ]
PS jest tylko jeden problem. Przerobiona regulacja wysokości. To widać od razu, jak zajrzy sie do lampy.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: