Octavia II Xenony
Zwiń
X
-
nyko22, przy lampach soczewkowych masz bład??? Przeiez tam idzie zwykla żarówka.
-
-
Witam
z calej produkcji pieknego światła mam juz nowe lampki soczewki problem z silniczkami itd itd .. jednak problem spalonej zarowki .. mam dostęp jedynie do programu VAS i nalezy tam podobno wpisac samemu jakis kod do zmiany .. tyle mi znajomy powiedzial .. robil ktos moze taka modernizacje takim programem .. prosze o odp
wesolych świat swoja droga
Zostaw komentarz:
-
-
Prościej będzie podjechać do innego diagnosty. (Taki mod nie oślepia innych uczestników ruchu?)
Zostaw komentarz:
-
-
cturos, to jakis kumaty diagnosta był.... - jezeli chcesz zrobic, zeby bylo prawnie to musisz załozyc układ do samopozimowania i silniczki te co były w ksenach
Zostaw komentarz:
-
-
W przypadku kiedy pompka od reflektorów podpięta jest pod pompkę sprysków szyb nie ma możliwości ustawiania takich zależności. Ale mam następny problem, pojechałem dziś na stację diagnostyczną i nie podbili mi przeglądu. Mam zainstalowane ori ksenony ze sterowaniem ręcznym i kompletny zderzak ze spryskami, wszystko wygląda jak w oryginale ale gość powiedział, że ksenony muszą mieć dynamiczną regulacją inaczej nie przejdzie, czy ktoś zna ten temat i jak go obejść, wiem,że można dać komuś na flaszkę ale nie o to chodzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Poszukaj na forum, bo mi się nie chce po raz kolejny pisać, ale można ustawić sobie po jakim czasie od naciśnięcia manetki mają się uruchomić spryskiwacze, oraz drugi parametr - jak długo mają spryskiwać.Zamieszczone przez cturosPodłączyłem, działa, bezpiecznika nie wywala, zasada jest taka jak się krótko przytrzyma to spryskuje tylko szyby bo druga pompka nie zdąży nabić ciśnienia i wysunąć spryski, więc zużywa mniej płynu. Moim zdaniem się sprawdza taki sposób.
Zostaw komentarz:
-
-
Podłączyłem, działa, bezpiecznika nie wywala, zasada jest taka jak się krótko przytrzyma to spryskuje tylko szyby bo druga pompka nie zdąży nabić ciśnienia i wysunąć spryski, więc zużywa mniej płynu. Moim zdaniem się sprawdza taki sposób.
Zostaw komentarz:
-
-
cturos, no a poza tym wywali bezpiecznik. Na samo zmywanie lamp masz przewód 2,5mm2 i 20A bezpiecznik. Do pompki spryskiwacza szyb idzie odpowiednio 1mm2 i 15A.
Zostaw komentarz:
-
-
nie jest to dobry pomysł.....bo pompka od sprysków duzo płynu "łyka". I po pierwsze szyby czesciej potrzebujesz spryskac niz reflektory.Zamieszczone przez cturosWitam,
mam pytanie, jeśli podłącze drugą pompkę do spryskiwaczy reflektorów i wetnę się z zasilaniem do pompki od spryskiwaczy to czy kable i bezpieczniki wytrzymają.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
mam pytanie, jeśli podłącze drugą pompkę do spryskiwaczy reflektorów i wetnę się z zasilaniem do pompki od spryskiwaczy to czy kable i bezpieczniki wytrzymają.
Zostaw komentarz:
-
-
czyzyk64 silniczek regulacji ma nr 1J0 941 295A.
W sterowniku zaznaczasz opcję xenony bez przysłony.
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeje troszke temat. Przeczytalem cały watek, ale mam pytanie , czy ma ktos może numery katalogowe, silniczków tych ze zwykłych lamp ? i jeszcze jedno jeżeli dobrze rozumiem to kampy xenonowe, zakladam w miejsce starych , moge odpiac wtyczki i ewentualnie wyregulować wysokość śrubkami do regulacji. Nastepnie aby nie wywalało blędu na szafie musze zaznaczyc w sterowniku centr elektryki tylko w byte 3 bit 4. Czy dobrze rozumuje ? Z góry dzieki za podpowiedzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Wielkie dzięki za podpowiedzi.
Spryskiwacze mam zastanawiam się czy jest niezbędny ten system poziomowania i jak on tak naprawdę sie sprawuje?? Czy nie wystarczą mi same przerobione lampy tak by działała regulacja elektryczna z kabiny. Przeważnie podróżuje sam albo z żoną i dzieckiem. Standardowe lampy świecą tragicznie co widać jeżdząc w nocy i stąd pomysł xenonów.
Zostaw komentarz:
-
-
Jestem aktualnie na etapie montażu xenonów. Masz dwa wyjścia, albo z, albo bez poziomowania, tak jak jest opisane w tym temacie. Jeśli chcesz mieć układ, taki jak wyjechał z fabryki, to potrzebujesz dodatkowo:nie wiem jak pozostałe koszty przeróbki i uruchomienia w kompie
-przedni czujnik poziomowania nr: 1K0 941 274 B
-tylny czujnik poziomowania nr: 1K0 941 273 D
-moduł zasięgu świateł nr: 1T0 907 357
-wiązka do poziomowania
Czujniki kosztują ok 99zł sztuka, a moduł w granicach 150zł. Wiązki na allegro nie kupisz. Szukałem dosyć długo, pisałem do kilku Allegrowiczów posiadających w ofercie części VW/Audi/Skoda i posiadali tylko wtyczki. Wiązka kosztuje ok 350-420zł. Do kupienia u Niemca lub u Czecha. Np. http://www.kufatec.de/shop/product_i...ctavia-II.html
Robota w kompie to 5min.
A i posiadasz spryskiwacze? Jeśli nie, to będziesz musiał je dołożyć. Jest fotorelacja gdzieś na forum.
Zostaw komentarz:
-
-
Wklejam jeszcze raz poprawnego linka
Zostaw komentarz:
-
-
Wracając do poprzedniej wiadomości przymierzam się do zakupu tych xenonów http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-x...418662791.html. Cena wydaje się atrakcyjna nie wiem jak pozostałe koszty przeróbki i uruchomienia w kompie
Zostaw komentarz:
-
-
zapomniałem dodać, dziękiZamieszczone przez AdamBNo i jeszcze przerobić je :wink:Zamieszczone przez mechollwymontować ori silniczki z lamp xenonowych i w ich miejsce wpakować zwykłe
:szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
No i jeszcze przerobić je :wink:Zamieszczone przez mechollwymontować ori silniczki z lamp xenonowych i w ich miejsce wpakować zwykłe
:szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
gotowych nie kupisz. musisz kupić zwykłe silniczkiZamieszczone przez jacek_sCzy posiada ktos moze przerobione silniczki tak by mozna je bylo zamontowac do xenonow i funkcjonowala regulacja polozenia z kabiny??
wymontować ori silniczki z lamp xenonowych i w ich miejsce wpakować zwykłe
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Panowie przymierzam się do zakupu xenonów do mojej OII i stad nasuwa mi sie pytanie. Czy posiada ktos moze przerobione silniczki tak by mozna je bylo zamontowac do xenonow i funkcjonowala regulacja polozenia z kabiny??Boje sie ze bede mial problemy z przerobieniem silniczkow a moze ktos ma juz takie albo wie gdzie kupic.
Zostaw komentarz:
-
-
dobrze wiedziec
.. co ja bym zrobil bez tego forum wielkie dzieki za pomoc
a waznie jest dla mnie to cale nie oslepianie bo draznia mnie hidy w zwyklych lampkach co tez testowalem przez 2 godz tragedia nic nie daje tylko oslepia no i kierowcy z halkami jak nie ma mgly ale to juz inna bajka z tych co smigaja wolniej na lewym pasie i trzeba ich "brac" z prawego ale nie wychodze poza temat
Zostaw komentarz:
-
-
nyko22, jedna osoba z tyłu nie robi różnicy. Ja praktycznie codziennie jeżdżę w trzech konfiguracjach:
1. Ja
2. Ja + żona obok
3. Ja + z tyłu żona z synkiem.
Bardzo pilnuje ustawienia świateł i muszę powiedzieć, że w żadnej z tych konfiguracji nie muszę zmieniać wysokości pokrętłem. Dopiero wrzucenie 20-30kg do bagażnika ( czyli już za tylnią oś ), szczególnie bliżej końca bagażnika daje wyraźne podniesienie świateł i konieczność korekty.
Zostaw komentarz:
-
-
no widzisz i ulatwiles mi zycie
to teraz musze wstawic nowe lampki i zamkne drzwi zeby nikt mi nie wsiadal narazie zeby nie oslepiac innych
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: