Octavia II Xenony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    nyko22, przy lampach soczewkowych masz bład??? Przeiez tam idzie zwykla żarówka.

Zostaw komentarz:

• nyko22
    odpowiedział(a)
    Witam
    z calej produkcji pieknego światła mam juz nowe lampki soczewki problem z silniczkami itd itd .. jednak problem spalonej zarowki .. mam dostęp jedynie do programu VAS i nalezy tam podobno wpisac samemu jakis kod do zmiany .. tyle mi znajomy powiedzial .. robil ktos moze taka modernizacje takim programem .. prosze o odp
    wesolych świat swoja droga

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Prościej będzie podjechać do innego diagnosty. (Taki mod nie oślepia innych uczestników ruchu?)

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    cturos, to jakis kumaty diagnosta był.... - jezeli chcesz zrobic, zeby bylo prawnie to musisz załozyc układ do samopozimowania i silniczki te co były w ksenach

Zostaw komentarz:

• cturos
    odpowiedział(a)
    W przypadku kiedy pompka od reflektorów podpięta jest pod pompkę sprysków szyb nie ma możliwości ustawiania takich zależności. Ale mam następny problem, pojechałem dziś na stację diagnostyczną i nie podbili mi przeglądu. Mam zainstalowane ori ksenony ze sterowaniem ręcznym i kompletny zderzak ze spryskami, wszystko wygląda jak w oryginale ale gość powiedział, że ksenony muszą mieć dynamiczną regulacją inaczej nie przejdzie, czy ktoś zna ten temat i jak go obejść, wiem,że można dać komuś na flaszkę ale nie o to chodzi.

Zostaw komentarz:

• kropeck
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez cturos
    Podłączyłem, działa, bezpiecznika nie wywala, zasada jest taka jak się krótko przytrzyma to spryskuje tylko szyby bo druga pompka nie zdąży nabić ciśnienia i wysunąć spryski, więc zużywa mniej płynu. Moim zdaniem się sprawdza taki sposób.
    Poszukaj na forum, bo mi się nie chce po raz kolejny pisać, ale można ustawić sobie po jakim czasie od naciśnięcia manetki mają się uruchomić spryskiwacze, oraz drugi parametr - jak długo mają spryskiwać.

Zostaw komentarz:

• cturos
    odpowiedział(a)
    Podłączyłem, działa, bezpiecznika nie wywala, zasada jest taka jak się krótko przytrzyma to spryskuje tylko szyby bo druga pompka nie zdąży nabić ciśnienia i wysunąć spryski, więc zużywa mniej płynu. Moim zdaniem się sprawdza taki sposób.

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    cturos, no a poza tym wywali bezpiecznik. Na samo zmywanie lamp masz przewód 2,5mm2 i 20A bezpiecznik. Do pompki spryskiwacza szyb idzie odpowiednio 1mm2 i 15A.

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez cturos
    Witam,
    mam pytanie, jeśli podłącze drugą pompkę do spryskiwaczy reflektorów i wetnę się z zasilaniem do pompki od spryskiwaczy to czy kable i bezpieczniki wytrzymają.
    nie jest to dobry pomysł.....bo pompka od sprysków duzo płynu "łyka". I po pierwsze szyby czesciej potrzebujesz spryskac niz reflektory.

Zostaw komentarz:

• cturos
    odpowiedział(a)
    Witam,
    mam pytanie, jeśli podłącze drugą pompkę do spryskiwaczy reflektorów i wetnę się z zasilaniem do pompki od spryskiwaczy to czy kable i bezpieczniki wytrzymają.

Zostaw komentarz:

• czyzyk64
    odpowiedział(a)
    gradek, OK. dziekuje bardzo

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    czyzyk64 silniczek regulacji ma nr 1J0 941 295A.
    W sterowniku zaznaczasz opcję xenony bez przysłony.

Zostaw komentarz:

• czyzyk64
    odpowiedział(a)
    Odgrzeje troszke temat. Przeczytalem cały watek, ale mam pytanie , czy ma ktos może numery katalogowe, silniczków tych ze zwykłych lamp ? i jeszcze jedno jeżeli dobrze rozumiem to kampy xenonowe, zakladam w miejsce starych , moge odpiac wtyczki i ewentualnie wyregulować wysokość śrubkami do regulacji. Nastepnie aby nie wywalało blędu na szafie musze zaznaczyc w sterowniku centr elektryki tylko w byte 3 bit 4. Czy dobrze rozumuje ? Z góry dzieki za podpowiedzi.

Zostaw komentarz:

• jacek_s
    odpowiedział(a)
    Wielkie dzięki za podpowiedzi.
    Spryskiwacze mam zastanawiam się czy jest niezbędny ten system poziomowania i jak on tak naprawdę sie sprawuje?? Czy nie wystarczą mi same przerobione lampy tak by działała regulacja elektryczna z kabiny. Przeważnie podróżuje sam albo z żoną i dzieckiem. Standardowe lampy świecą tragicznie co widać jeżdząc w nocy i stąd pomysł xenonów.

Zostaw komentarz:

• blind_walker
    odpowiedział(a)
    nie wiem jak pozostałe koszty przeróbki i uruchomienia w kompie
    Jestem aktualnie na etapie montażu xenonów. Masz dwa wyjścia, albo z, albo bez poziomowania, tak jak jest opisane w tym temacie. Jeśli chcesz mieć układ, taki jak wyjechał z fabryki, to potrzebujesz dodatkowo:
    -przedni czujnik poziomowania nr: 1K0 941 274 B
    -tylny czujnik poziomowania nr: 1K0 941 273 D
    -moduł zasięgu świateł nr: 1T0 907 357
    -wiązka do poziomowania

Czujniki kosztują ok 99zł sztuka, a moduł w granicach 150zł. Wiązki na allegro nie kupisz. Szukałem dosyć długo, pisałem do kilku Allegrowiczów posiadających w ofercie części VW/Audi/Skoda i posiadali tylko wtyczki. Wiązka kosztuje ok 350-420zł. Do kupienia u Niemca lub u Czecha. Np. http://www.kufatec.de/shop/product_i...ctavia-II.html

Robota w kompie to 5min.

A i posiadasz spryskiwacze? Jeśli nie, to będziesz musiał je dołożyć. Jest fotorelacja gdzieś na forum.

Zostaw komentarz:

• jacek_s
    odpowiedział(a)
    Wklejam jeszcze raz poprawnego linka

Zostaw komentarz:

• mecholl
    odpowiedział(a)
    jacek_s, link nie działa.

Zostaw komentarz:

• jacek_s
    odpowiedział(a)
    Wracając do poprzedniej wiadomości przymierzam się do zakupu tych xenonów http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-x...418662791.html. Cena wydaje się atrakcyjna nie wiem jak pozostałe koszty przeróbki i uruchomienia w kompie

Zostaw komentarz:

• mecholl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez AdamB
    Zamieszczone przez mecholl
    wymontować ori silniczki z lamp xenonowych i w ich miejsce wpakować zwykłe
    No i jeszcze przerobić je :wink: :szeroki_usmiech
    zapomniałem dodać, dzięki

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mecholl
    No i jeszcze przerobić je :wink: :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• mecholl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jacek_s
    Czy posiada ktos moze przerobione silniczki tak by mozna je bylo zamontowac do xenonow i funkcjonowala regulacja polozenia z kabiny??
    gotowych nie kupisz. musisz kupić zwykłe silniczki

Zostaw komentarz:

• jacek_s
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Panowie przymierzam się do zakupu xenonów do mojej OII i stad nasuwa mi sie pytanie. Czy posiada ktos moze przerobione silniczki tak by mozna je bylo zamontowac do xenonow i funkcjonowala regulacja polozenia z kabiny??Boje sie ze bede mial problemy z przerobieniem silniczkow a moze ktos ma juz takie albo wie gdzie kupic.

Zostaw komentarz:

• nyko22
    odpowiedział(a)
    dobrze wiedziec .. co ja bym zrobil bez tego forum wielkie dzieki za pomoc a waznie jest dla mnie to cale nie oslepianie bo draznia mnie hidy w zwyklych lampkach co tez testowalem przez 2 godz tragedia nic nie daje tylko oslepia no i kierowcy z halkami jak nie ma mgly ale to juz inna bajka z tych co smigaja wolniej na lewym pasie i trzeba ich "brac" z prawego ale nie wychodze poza temat

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    nyko22, jedna osoba z tyłu nie robi różnicy. Ja praktycznie codziennie jeżdżę w trzech konfiguracjach:
    1. Ja
    2. Ja + żona obok
    3. Ja + z tyłu żona z synkiem.
    Bardzo pilnuje ustawienia świateł i muszę powiedzieć, że w żadnej z tych konfiguracji nie muszę zmieniać wysokości pokrętłem. Dopiero wrzucenie 20-30kg do bagażnika ( czyli już za tylnią oś ), szczególnie bliżej końca bagażnika daje wyraźne podniesienie świateł i konieczność korekty.

Zostaw komentarz:

• nyko22
    odpowiedział(a)
    no widzisz i ulatwiles mi zycie to teraz musze wstawic nowe lampki i zamkne drzwi zeby nikt mi nie wsiadal narazie zeby nie oslepiac innych

Zostaw komentarz:

Pracuję...