Octavia II Xenony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Bartek_2012
    odpowiedział(a)
    Tak jak mówiłem na spocie mam do sprzedania Xenony do OII. Lampy są po przeróbce silników więc pasują do samochodów które w oryginale mają lampy H7. Trzeba tylko przeprogramować sterownik. Lampy były używane w moim samochodzie. Oczywiście montaż gratis. Cena będzie bardzo dobra - do uzgodnienia na priva. Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• djczas
    odpowiedział(a)
    Bartek_2012, tylko pojawiaj sie na forum częściej i na spotach

Zostaw komentarz:

• Bartek_2012
    odpowiedział(a)
    Wszystkich chętnych do zmiany "oczek" w OII zapraszam do mojego "warsztau". Zawsze pomogę.

Zostaw komentarz:

• Luca
    odpowiedział(a)
    Podobno ma się zjawić w Czwartek na zlocie, zobaczymy........., ja powinienem być, może nawet z nowym kolegą z forum i jego sliczną czeszką.

Zostaw komentarz:

• koja86
    odpowiedział(a)
    Luca, stary nie trudno się domyślić

Zostaw komentarz:

• Luca
    odpowiedział(a)
    Witam Was
    W zagrodzie Bartka 2012 zjawiły się aż 4 czeszki w tym 3 szt OII i jedna OI - poczciwa babcia.
    Taki sobotni mini spocik, na którym zamontowaliśmy jednemu z naszych nowych kolegów na forum - Asfi, nowe lampy ksenonowe, z najnowszymi ostatnio modyfikacjami dotyczącymi montażu w tym elektryki. Robota szła bardzo szybko, fajny klimat, pełen profesjonalizm kolegów z OCP.
    Święcą i działają fantastycznie, kolega zadowolony a ja w jego imieniu serdecznie dziękuję za pomoc Bartkowi 2012 i Michałowi - Palioza, mentor dot ksenonów.
    Miło było Was spotkać i przy okazji zrobić fajną modyfikację. Granatowa OII na nowym oczku prezentuje się fantastycznie.
    Pozdrawiam i polecam.
    Nie powiem na co zachorowałem jak wyszedłem od Bartka z samochodu :wink: :wink: :wink:

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Bo to nie ma nic wspolnego

Zostaw komentarz:

• Bartek_2012
    odpowiedział(a)
    Znajomy ma OII bez MAXi DOTA i włączyli automat światełka

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zajmuje to 2 minuty :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• djczas
    odpowiedział(a)
    Bulikowy, można uruchomić za pomocą vaga tylko kabel musi obsługiwać can bus

Zostaw komentarz:

• Bulikowy
    odpowiedział(a)
    Sorki za odgrzebanie tematu, chcę zamontować xenonki więc trochę przewalam informacji.
    Zamieszczone przez FunGous
    polecam jeszcze zaznaczyc opcje automatycznego wlaczania wowczas nie musimy juz o tym pamietac
    Masz u siebie maxi dot czy zwykły wyświetlacz?? W ASO powiedzieli mi, że automatyczne światełka można ustawić tylko z wyświetlaczem maxi dot.
    Druga sprawa czy można nie zmieniać silniczków, a tylko ustawić strumień światła na diagnostyce?? Czy nie zdaje to egzaminu

Zostaw komentarz:

• FunGous
    odpowiedział(a)
    palioza, :szeroki_usmiech sam wpadles na to czy gdzies znalazles info ? a moze ktos z ASO ??

tak czy inaczej rewelacja !

[ Dodano: Pią 27 Kwi, 07 13:28 ]
    melduje ze wczoraj trik wykonany i wynik 100% pozytywny
    malo tego koles mial jakiegos nowego VAG'a i nie trzeba bylo zmieniac zawartosc bitu tylko bylo to juz normalne polecenie w menu (ze auto ma xeny) polecam jeszcze zaznaczyc opcje automatycznego wlaczania wowczas nie musimy juz o tym pamietac.

wielkie brawa dla paliozy ! dzieki

Zostaw komentarz:

• palioza
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez FunGous
    aha palioza. czyli dodatkowy kabelek z zasilaniem z aku takze nie jest juz potrzebny ?
    Tak, nie jest potrzebny. Przekazniki w srodku tez nie, jak pisalem tylko reflektor i przerobione silniczki, reszta PnP.

Zostaw komentarz:

• FunGous
    odpowiedział(a)
    no palioza ! w koncu
    bo mi sie zaroweczki przepalaja
    super
    :twisted:

[ Dodano: Sob 07 Kwi, 07 23:05 ]
    aha palioza. czyli dodatkowy kabelek z zasilaniem z aku takze nie jest juz potrzebny ?

Zostaw komentarz:

• palioza
    odpowiedział(a)
    Maly update mojej przeroobki, nie trzeba robic druciarstwa z oszukiwaniem sterownika, jak rowniez nie ma efektu migania po wlozeniu xenonow. Otoz... prawidlowa procedura wyglada tak:
    1. wyciagamy stare reflektory
    2. wkladamy xenony (ofc po przerobce silniczkow!)

sprawdzamy czy dziala powinnien wyskoczyc error na szafie, jak rowniez migac po wlaczeniu silnika lub/i np dlugich swiatel (tak bylo u mnie).

Jak migaja to fantastycznie.

Bierzemy VAGa z CANem (oczywiscie kto ma potrzebe moge uzyczyc siebie do tego moda, gdyz takie urzadzonko mam).

Wchodzimy do Centralnej Elektryki -> 09, kodowanie dlugie, zmieinamy w bajcie 00 bit 01 na 1, zapisujemy, mozemy przy okazji skasowac blad i.... TO WSZYSTKO

Po zapaleniu tego bita, komputer zaklada, ze mamy xenony wiec traktuje sprawdzanie swiatel jakby byly xenonami. Co najwazniejsze podaje na lampy okolo 13-14V a nie jak wczesniej 10.5-11.5, co wlasnie powoduje, ze nie ma migania.

Zostaw komentarz:

• LiStHoR
    odpowiedział(a)
    Tak myslalem wlasnie, ze cena jest "lekko" zawyzona o ok. 50%. Teraz zaluje, ze nie zamowilem xenonow podczas zakupu samochodu bo o ile pamietam, doplata (pocz. 2006) wynosila 3000 zl. Jak to zwykle bywa, Polak madry po szkodzie.... :|

Zostaw komentarz:

• stysiek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez djczas
    wiec za około polowe tej kwoty założysz
    co nie zmienia faktu że będzie to chyba pod cene jakby zakupił przy zamawianiu samochodu w salonie (a moze nawet więcej)

Zostaw komentarz:

• djczas
    odpowiedział(a)
    LiStHoR, reflektory kupisz za 2 koła zderzaka nie trzeba zmieniać bo ma zaznaczone miejsca czujniki poziomowania to około 1000zł i spryski tez wiec za około polowe tej kwoty założysz

Zostaw komentarz:

• LiStHoR
    odpowiedział(a)
    Moze niepotrzebnie odgrzewam temat ale wlasnie interesuje sie tym i z jednego z ASO w 3miescie dostalem taka odpowiedz, moze sie komus przyda jak bedzie chcial sam wszystko robic. Dodam tylko, ze dzien wczesniej otrzymalem z tego ASO maila, ze absolutnie zamiana zarowe na ksenony (octa II, ambiente) jest niemozliwa :-)
    Oto mail z ASO:
    "Witam

Po zapoznaniu się z pana problemem zrobiłem spis części potrzebnych do założenia reflektorów ze światłami wyładowywczymi(tzw. Xenonami)

Potrzebne będą

2 REFLEKTORY

2 ŻARNIKI XENONOWE(ŻARÓWKI)

2 TRANSFORMATORY WYSOKIEGO NAPIĘCIA(ZAPŁONNIKI)

CZUJNIKI POZIOMU(PRZÓD TYŁ/PRAWO LEWO ZE STEROWNIKIEM)

NAKŁADKA ZDERZAKA PRZÓD(Z WYCIĘCIEM NA SPRYSKIWACZE)

2 SPRYSKIWACZE REFLEKTORÓW

NOWY ZBIORNICZEK Z POMPKĄ

PRZEWODY DOPROWADZAJĄCE PŁYN

WIĄZKA ELEKTRYCZNA

CAŁOŚĆ CZESCI OPEWA NA KWOTE OK. 9 000 ZŁ.BRUTTO + CENA MONTAŻU I LAKIEROWANIA ZDERZAKA

PRZY TAKIM ZESTAWIE NIE BĘDZIE PAN OŚLEPIAŁ KIEROWCÓW NADJEŻDZAJĄCYCH Z PRZECIWKA PO ZAŁADOWANIU AUTA(ORGINALNE SAME REGULUJĄ POZIOM)

SPRYSKIWACZE REFLEKTORÓW WYMAGANE SĄ PRZEZ PRZEPISY RUCHU DROGOWEGO (...)"

Troche cena mnie zamordowala ale trzeba brac poprawke na ASO, w kazdym razie wydaje to mi sie duzym przegieciem....

Zostaw komentarz:

• greszczyn
    odpowiedział(a)
    Autopoziomowanie zakupiłem , tak jak pisałem wcześniej , na stronie http://shop.kufatec.de/index.php/cat...ktavia-II.html , koszt to 370 euro + koszty przesyłki . W skład zestawu wchodzi :
    1 .czujniki - przód i tył
    2. sterownik
    3.okablowanie z wtyczkami ( jedna wiązka , łącząca wszystkie elementy w jedna całość )
    4. instrukcja montażu w języku niemieckim . :evil:

Czujniki , oraz sterownik to oryginalne części Hella . Wiązka nie jest zrobiona z kolorowych kabelków , np. niebieski , zółty itd.... , ale poszczególne wiązki są dokładnie opisane .

Co do podłączenia ,to nie odważyłem się tego robić samemu . CAN Low :| , CAN high ... :shock: więc sobie odpuściłem . Poza tym ,po wykonaniu instalacji , całość trzeba zaprogramować , czyli potrzebny jest dostęp do VAS -a , czyli serwis (jest nawet o tym mowa w instrukcji ) . Być może ,można to zrobić VAG -iem , ale z braku takowego , oraz ogólnej nie wiedzy co i jak , oraz by nie wywalało mi żadnych błędów zdałem się na serwis . Na razie działa

Zostaw komentarz:

• eR_
    odpowiedział(a)
    greszczyn, dokupiles auto poziomowanie? Ile to kosztuje, z jakich elementow sie sklada?

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Co do tego kolesia, to moge powiedziec, ze jest jednym z nielicznych w okolicy, ktory ma pojecie o tym co robi

Zostaw komentarz:

• skalmar99
    odpowiedział(a)
    a zobaczcie na to

moze te reflektory będą juz ok. nie będą oslepiac innych tylko co z instalacją elektryczną czy moze byc ta fabryczna czy trzeba zmieniac??????????

Zostaw komentarz:

• greszczyn
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez djczas
    greszczyn, ale ty masz e 100 i tam były xenony jak dobrze pamietam
    Niestety tak dobrego wypasu to Ja nie mam . W takim wypasie to , Jabar1975 pozwolił mi usiąść na miejscu pasażera .

Zostaw komentarz:

• djczas
    odpowiedział(a)
    greszczyn, ale ty masz e 100 i tam były xenony jak dobrze pamietam

Zostaw komentarz:

Pracuję...