Octavia II Xenony
Zwiń
X
-
Mam pytanko jaki jest numer silnika poziomowania w OII do zwykłej lampy z ETKI
-
-
Hej, ja juz po
kolejna czeszka na twoim koncie Bartek, dzięki za wszystko.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Czy może mi któryś z kolegów podesłać nr oryginalnych przetwornic albo namiar na kogoś, kto może mi je sprzedać lampy już kupiłem 1z1 tak jak radziliście, żrudła juz mam??
Brakuje mi przetwornicy z oprawą
pozdrawiam
erazmuzz
Zostaw komentarz:
-
-
Hej Bartek, więc się widzimy tak jak ustaliliśmy. Do zobaczenia jutro.Zamieszczone przez Bartek_2012Luca, autko debrałeś !!! więc zapraszam do siebie daj znać 602 49 71 72 telefon dla Wszystkich zainteresowanych tylko proszę dzwonic po 12:00
Zostaw komentarz:
-
-
tomekjmopl, weź śrubokręt i przesuń strumień lampy w lewo. Odblokujesz silniki i nie będzie "rzęcholić" . Kurde pracą jestem zaje....any i prywatnie też nie mogę sie ogarnąć. Ale już niedługo i pojawię się na spotach.
W każdym razie jak ktos potrzebuję pomocy to zapraszam.
[ Dodano: Pią 07 Mar, 08 14:27 ]
Luca, autko debrałeś !!!
Zostaw komentarz:
-
-
Bartuś, kolego, gdzie ty się podziewałeś przez ostanie 2 miechyZamieszczone przez Bartek_2012tomekjmopl, co tam słychać. Już chyba 9 OII zaliczyłem. Nabrałem wprawy.
Moje dalej parują, ale tylko przy dużych opadach. Pozdrawiam i zapraszam na moda.
Osatni słyszałem opinie że lepiej na polskich drogach sprawują się zwykłe sliniki poziomowania z potencjometrem niż automaty. Podobno po ok 100 kkm automaty szwankują.
??
Co do parowania, to moje parują dalej, ale przyzwyczaiłem się do tego i olewam, tym bardziej, że jak Ci pisałem, nie przeszkadza to zupełnie w "świeceniu" ksenonków :wink:. Natomiast miałeś dla mnie zrobić 2 rzeczy i tak czekam, czekam i czekam, a z Twojej strony cisza :P - mam na myśli mianowicie zdjątka tych twoich postojów w łamerykańskim stylu i info, czy w końcu udało Ci się oszukać sterownik, żeby nie sygnalizował przepalonej żarówki...
Czekam na info i Pozdrawiam
P.S. Szwankuje mi coś lewy (patrząc z wnętrza auta) silniczek poziomowania - nie mogę ustawić go na "0" bo wtedy zaczyna "rzęcholić" - tak jakby pracował, ale nie wykonując ruchu soczewki - dzieje się to już od dawna - wyczaiłem, że jak daję potencjometr ciut poniżej "0" - czyli na zero, ale nie całkiem, to tak się nie dzieje - ot takie moje przygody :wink: - jakby coś dalej się z tym działo, poproszę Cię o interwencję ...
Zostaw komentarz:
-
-
Bartek_2012, no to chyba wiem do kogo pojadę z xenonami do mnie
wiem ze to inne autko ale już pewna wiedzę masz
Zostaw komentarz:
-
-
Hej Bartek, wkrótce i ja znów zawitam u Ciebie, mam nadzieję że znajdziesz czas
ale to tak za ok msc. Pozdrawiam, kolega z granatowej czeszki bardzo zadowolony z montażu i całej atmosferki.
Zostaw komentarz:
-
-
tomekjmopl, co tam słychać. Już chyba 9 OII zaliczyłem. Nabrałem wprawy.
Moje dalej parują, ale tylko przy dużych opadach. Pozdrawiam i zapraszam na moda.
Osatni słyszałem opinie że lepiej na polskich drogach sprawują się zwykłe sliniki poziomowania z potencjometrem niż automaty. Podobno po ok 100 kkm automaty szwankują.
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnej wartości nie znam, ale jest to około 4000 Kelvinów - najlepiej byłoby zapytać chyba w Osramie :wink: ....
Zostaw komentarz:
-
-
napisz do kolegi speedy ja wlasnie od niego kupuje, napewno tez ci zalatwi
moze ktos wie ile tys. kelwinow swieca xenony w O2?
tak z ciekawosci chcialbym wiedziec a nigdzie nie moge znalesc :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
powinienes zaczac kroic za montazZamieszczone przez Bartek_2012jarkub, fajnie że jest OK i że mogłem pomóc
Nie ta jazda co? Nareszcie jasno !!. Dla Rafała już Xeny zamówione i jeszcze jeden kolega z Belgii będzie u mnie montował to już chyba z osiem będzie 

P.S.
dzieki za cieply garaz i pomoc w przeciaganiu rurki
Zostaw komentarz:
-
-
jarkub, fajnie że jest OK i że mogłem pomóc
Nie ta jazda co? Nareszcie jasno !!. Dla Rafała już Xeny zamówione i jeszcze jeden kolega z Belgii będzie u mnie montował to już chyba z osiem będzie
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich, jako nowy muszę od razu zacząć od podziękowań a nie od przywitania się - dzięki Bartkowi mam xenony w mojej skodziance 8) Profesjonalna robota i świetny kontakt - cieszę się, że mogłem poznać i Bartka i przy okazji Michała. Mam nadzieję, że poznam Was więcej gdzieś na spociku - teraz w czwartek odpadam ale się poprawię...
Zostaw komentarz:
-
-
Ja rozbieralem takiego reflektora u siebie i jest tam przyslona (taka wajcha sie nia steruje ofc recznie) i wtedy przycina swiatlo, ale to nie jest tak jak powinno... wtedy przycina caly snop swiatla do poziomu, nie ma doswietlania pobocza. nadaje sie to na wyjazd do GB tymczasowo coby nie oslepiac.
Zostaw komentarz:
-
-
A pro po tego co napisał Greszczyn, to znalazłem dziś takie coś przeglądając instrukcję obsługi:Zamieszczone przez greszczyno wszystkich , którzy planuja zakup reflektorów xenonowych , skuszeni ceną , na wszelkiego rodzju aukcjach internetowych , bądz z ogłoszeń prasowych !!!! - zapytajcie się sprzedającego o numer katalogowy jaki widnieje na reflektorze .
Jedna cyferka , zamiast jedynki 1Z1 .... - dwójka 1Z2 ... w numerze i..... możecie zapomnieć , będziecie mieli po prostu reflektory , ale przystosowane do ruchu lewostronnego , czyli dobrze się sprawujące np. w Anglii . :twisted: . Czym to skutkuje , chyba nie muszę pisać .
"Reflektory ksenonowe są skonstruowane tak, aby można je było zastosować do ruchu lewostronnego i prawostronnego. Można je przestawić w stacji obsługi Skody"...
Zostaw komentarz:
-
-
Bo i tak kosztuje mnie ta fura więcej niż zamierzałem za nią dać (Elegance 1.9TDi).Zamieszczone przez stysiekjesli odbierasz O2 to czemu nie zamowiles od razu???Zamieszczone przez shadoJa bym chętnie kupił, ale na razie czekam na odbiór fury z salonu co mnie tak szarpnie po kieszeni, że aż się boję myśleć
przeciez skoda ma napawde tanie xenony
Początkowo byłem pewny, że chce ksenony, ale później doszedłem do wniosku, że wolę je wymienić na ESP. Wiem, że z żywotnością ksenonów jest różnie (znajomemy spaliła się lampa już po 1,5 roku), a zapasowa lampa to koszt 400zł. Teraz pewnie będą się paliły częściej, bo trzeba jeździć na światłach całą dobę. Poza tym ja rzadko jeżdżę w nocy więc mało bym na tym skorzystał. Do tego ksenony mogę później sam zamontować, a ESP już nie.
No i tak cała sprawa wyglądała.
Zostaw komentarz:
-
-
Jka już piszecie o kosztach to moja propozycja brzmi 800 zł za kpl. Pamiętajcie że są sprawne. Myślę że to dobra cena. Poczekam do środy później wystawie na allegro.
Zostaw komentarz:
-
-
+ 700 spryski (chyba że masz elegance)Zamieszczone przez djczas2800 a na allegro 1500
i co z tego, system automatycznego poziomowania tez będziesz miał ???
a spryski na lampy też ???
jak dla mnie cena naprawdę niewygórowana
no ale przy cenie samochodu na poziomie 60-70kPLN oszczędność 1200PLN to naprawdę gra warta świeczki 8) 8) 8)
Zostaw komentarz:
-
-
djczas, Tak Stasiu, ale nie masz jakiegos dlubania w aucie na gwarancji itd. Nie kazdy chce grzebac w nowym aucie
Zostaw komentarz:
-
-
jesli odbierasz O2 to czemu nie zamowiles od razu???Zamieszczone przez shadoJa bym chętnie kupił, ale na razie czekam na odbiór fury z salonu co mnie tak szarpnie po kieszeni, że aż się boję myśleć
przeciez skoda ma napawde tanie xenony
Zostaw komentarz:
-
-
Ja bym chętnie kupił, ale na razie czekam na odbiór fury z salonu co mnie tak szarpnie po kieszeni, że aż się boję myśleć
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: