Hak do o2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrcar
    Rider
    • 2010
    • 641

Misiek niepotrzebnie wprowadzasz zamieszanie na forum.taka dziwna polityka gosc ma taniej to trzeba mu zaszkodzic.kupilem od goscia komplet czujnikow parkowania z wiazka itd podlaczylem no i dziala,kupilem wlasnie ta wiazke haka podlaczylem i dziala,kupilem alarm i jest wszystko ok.teraz bede bral lusterka i nawet udalo sie utargowac 10 %.przesylka zawsze byla dobrze spakowana i wszystko jak nalezy tak ze polecam wszystkim
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

Zamieszczone przez piotrcar
      Misiek niepotrzebnie wprowadzasz zamieszanie na forum.taka dziwna polityka gosc ma taniej to trzeba mu zaszkodzic.kupilem od goscia komplet czujnikow parkowania z wiazka itd podlaczylem no i dziala,kupilem wlasnie ta wiazke haka podlaczylem i dziala,kupilem alarm i jest wszystko ok.teraz bede bral lusterka i nawet udalo sie utargowac 10 %.przesylka zawsze byla dobrze spakowana i wszystko jak nalezy tak ze polecam wszystkim
      Powiem Ci tak. Kupowalem od niego za kase, jaka sumarycznie pewnie rowna sie wartosci Twojego auta W zwiazku z czym przerob wiazek i elektryki mialem wiekszy. Pytaj blindwalkera o wiazke do xenonow, pytaj krzynola o wiazke do podgrzewania, wreszcie spytaj goscia, ktory od niego wzial parenascie kpl columbusow ...

To, ze Tobie sie udalo, nie oznacza ze warto polecac ten sklep, zwlaszcza ze jak za pierwszym razem do niego przyjechalem to "pomylil" sie na swoja korzysc na 3,500 kc - czyli ponad 550 pln.

Akcja typu tydzien przed przyjazdem zamawiam cos, jade do niego dodatkowe 300km, a on mi oznajmia ze tego, tamtego i jeszcze czegos nie ma ( a mialo byc ) albo jest, ale uzywane itd - kurwica.

Ja nie wprowadzam zamieszania, zrobilem z nim troche wiecej interesow niz ty i uwazam, ze mam prawo do wypowiedzenia sie nt tego goscia. Zwlaszcza ze ... Ciebie jak zrobi na surowo to mu nic nie zrobisz - bo komu sie chce jechac niekiedy 600 km klocic sie o 200-300 zl ... Takze realnie uprzedzam nt przeketow, ktore typ moze zrobic. Tyle w temacie.

Ja tu nie wskazuje, ze nalezy cokolwiek kupowac ode mnie, ale predzej zamowilbym z skodateile czy allegro, niz od Prazaka - za 1szym razem robilem u niego zamowienie, niby wyslal, mija tydzien, drugi - w koncu trzeci i przychodzi czas mojego wyjazdu - a gosc mi oznajmia, ze wyslal, a jak pytam o dowod to nie ma, ale ze wysylal na adres z gdanska ... az odpalilem komorke i pokazalem mu sms'a z adresem ... jakiego mu wyslalem, to mieszal sie w zeznaniach ze tego sms'a tez wyslalem, ale gdzies zgubil.

Na pewno z kims takim robic interesow ja nie zamierzam i tez przed tym bede przestrzegal innych. Po co pozniej ktos ma przyjsc do mnie na PW, bo np bedzie wiedzial ze z nim kiedys handlowalem i prosic o zalatwienie sprawy? Nie zycze tego nikomu, ale Ales Prazak nie nalezy do osob slownych i prawdomownych, a niekiedy nie wie co sprzedaje :szeroki_usmiech - np wciska wtyczki do systemow samopoziomowania po FL'owe do aut przed FL z szeroka wtyka
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piotrcar
        Rider
        • 2010
        • 641

moj samochod nie jest zbyt wiele wart tak ze interes to zaden.poprostu gosc znalazl kogos na kim mogl zarobic i tyle.ja z nim problemow nie mialem tak ze polecam.teraz na dniach biore lusterka i zobaczymy jak bedzie

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

piotrcar, nie badz taki skromny, o2 fl rs to nawet w uzywce kolo 80-90 tysi :twisted:

Komentarz

• piotrcar
            Rider
            • 2010
            • 641

90 tys w samochodzie to moze i duzo ale w biznesie to niezbyt duzo. nie ma co sie sprzeczac.ty tam juz nie zamawiasz a ja jeszcze tak

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

piotrcar, biorac pod uwage, ze to byl biznes za czasow studenckich to jednak sporo :twisted:

Trzymam kciuki za ten deal, zwlaszcza dlatego, ze gdy ja podjezdzalem do goscia to lusterek po FL nigdy nie mial

Komentarz

• S@K
                Classic
                • 2007
                • 17

Witam,

Podłączam się pod temat z pytankiem czy lepiej kupić ori moduł i dorabiać wiązkę czy kupić zamiennik z obsługą can busa i czujników parkowania z wiązką. Jaka jest różnica w funkcjonowaniu modułów?

Pozdrawiam,
                Szymon
                Uniden 520 XL + President Floryda

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

S@K, ja nauczony tym co sie dzieje z "dedykowanymi" stacjami multimedialnymi przy CANie i super innych diodach i innych szmelcach atakowalbym oryginalny modul i wiazka - mozna to kupic na allegro, mozna u mnie, mozna bezposrednio u zrodla.

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

dobra :evil:
                    ja sie wypowiem jako że byłem chyba pionierem w tym zakresie:
                    1. po FL zderzaka do haka nie trzeba ciąć
                    2. zamontowałem hak ori wypinany oraz wiązkę z modułem ori - pasuje od Tourana
                    3. to co bedzie pokazywał na Columbusie to kwestia odpowiedniego zakodowania
                    4. jest temat gdzie opisuję perypetie z tym związane ale pewnie nikomu nie chce sie uzywać szukajki, lepiej wygenerować nowy temat :roll:
                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• lampion
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 198
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                      dobra :evil:
                      ja sie wypowiem jako że byłem chyba pionierem w tym zakresie:
                      1. po FL zderzaka do haka nie trzeba ciąć
                      2. zamontowałem hak ori wypinany oraz wiązkę z modułem ori - pasuje od Tourana
                      3. to co bedzie pokazywał na Columbusie to kwestia odpowiedniego zakodowania
                      4. jest temat gdzie opisuję perypetie z tym związane ale pewnie nikomu nie chce sie uzywać szukajki, lepiej wygenerować nowy temat :roll:
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=hak
                      piotrek_gdybyś odezwał się wcześniej nie było by tak długiego głowienia się. I sprawa druga to właściwie koszt haka wyniósł Cie 1400 PLN, a za 1900 to ja kupiłem przyczepkę. Zakładając hak za taką kwotę to żeby mi się to w jakimś stopniu zwróciło musiałbym zawodowo jeździć po straganach i czymś handlować. Chcę mieć hak ale nie za taką kasę, potrzebuje go użyć kilka razy w roku do przewiezienia większych rzeczy typu meble, pralka lub lodówka. Zakładając ten temat kierowałem się głownie myślą o jakimś genialnym, niedocenionym elektroniku który rozgryzie ten system i poda tańszy sposób jego założenia (tak do 800PLN). Bo nie oszukujmy się cena w aso kompletnie nie odzwierciedla kosztów produkcji.

P.S. Ostatnio chciałem jeździć na ori częściach i poszedłem do aso i kupiłem wycieraczki przedniej szyby. Skasowali mnie na 170 PLN. Ponieważ nie miałem czasu szukać gdzieś indziej zapłaciłem im tą kasę ale byłem na się zły, że wcześniej się nie zainteresowałem tematem.
                      Pozdro

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez lampion
                        gdybyś odezwał się wcześniej
                        ludzie :roll:
                        przecież jest szukajka

Zamieszczone przez lampion
                        Zakładając hak za taką kwotę to żeby mi się to w jakimś stopniu zwróciło musiałbym zawodowo jeździć po straganach i czymś handlować
                        a ja sobioe załozyłem chociaz wogóle nie mam zamiaru go uztywać
                        od holowania mam Wranglera :wink:
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

P.S. Ostatnio chciałem jeździć na ori częściach i poszedłem do aso i kupiłem wycieraczki przedniej szyby. Skasowali mnie na 170 PLN. Ponieważ nie miałem czasu szukać gdzieś indziej zapłaciłem im tą kasę ale byłem na się zły, że wcześniej się nie zainteresowałem tematem.
                          A poczytalbys forum i okazalo by sie ze wymieniasz same gumki za 40zl i masz wycieraczki jak nowe :twisted:

Za te 800zl da sie zrobic hak i elektryke
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• lampion
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 198
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                            A poczytalbys forum i okazalo by sie ze wymieniasz same gumki za 40zl i masz wycieraczki jak nowe :twisted:

Za te 800zl da sie zrobic hak i elektryke
                            Maicrof tak jak Ci pisałem nie miałem czasu. Poszedłem do ASO bo w mojej mieścinie nigdzie nie mieli, a ponieważ wyjeżdżałem za granicę na 2 lata nie mogłem się bawić w szukanie. Bo tak się załatwiłem z filtrami. Zamówiłem przez kolesia który miał mieć wszystkie dostępne cześci jakie są w serwisie i się okazało, że: filtr powietrza ok, filtr kabinowy ok, ale olejowy i paliwa to już nie wiedział jaki nawet jak mu podałem numer. Ponieważ miałem z oddaniem tego trochę kłopotu nie bawiłem się już w zamawianie tylko pojechałem do ASO. I z tym do końca nie byłem pewien czy się uda ponieważ facet wziął ode mnie numer VIN (wersję mam na Afrykę) i powiedział, że nie ma filtra paliwa do mojej skodziny. No to ja się go pytam czy na Afrykę wymyślili jakiś nowy filtr, a on na to, że nie wie ale do mojej nie ma. No kur...... niemożliwe dawaj pan ten co masz na Polskę i co się okazało PASUJE. W tych serwisach pracują jakieś odmóżdżone orangutany. W każdym razie udało się no ale jak pisałem wcześniej za sporą kasę.

Dobra to by było na tyle w kwestii wyjaśnień teraz pytanie za te 800 PLN jaki hak proponujesz i z jaką wiązką?
                            Pozdro

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

lampion, wiazke i sterownik kup u mnie, a hak ori za 200-300 pln z allegro :P

Komentarz

• krzynol
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 11007
                                • Superb II combi (3T5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

hak znajdziesz na allegro, sterownik też:

wiązka od miśka
                                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                poprzednie modele:
                                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• zajas
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 631

Panowie, a co o tym myślicie:

potrzebuje zakupić do O2, wydaje mi się że jest ok

Komentarz

• krzynol
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 11007
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

jest ok, tylko moduł jest nieroginalnym wynalazkiem
                                    poprzednie modele:

Komentarz

• zajas
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 631

ale da rade? czy będzie komp wariował?

Komentarz

• lampion
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 198
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                        lampion, wiazke i sterownik kup u mnie, a hak ori za 200-300 pln z allegro :P
                                        Misiek w takim razie ile za wiązkę i sterownik?

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

wiazka + sterownik + wysylka + schemat elektryczny ktorego nawet niektore ASO nie maja :lol: to kwestia 600 zl. Wszystko zalezy od kursu korony. Dla porownania sama wiazka w serwisie to wlasnie podobna kasa.

Komentarz

• piotrcar
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 641

misiek zrobie ci konkurencje sprzedam za 500

Komentarz

• krzynol
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 11007
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Michał a ile sama wiązka u czecha?
                                              poprzednie modele:

Komentarz

• lampion
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 198
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CLCB 2.0 TDI CR 140 KM

Misiek będzie jeszcze obniżka z Twojej strony?
                                                piotrcar rozumiem że 500 pln w takim samym zestawie jak to podaje Misiek tak?

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

A macie jakies zdjecia jak ta wiazka ma wygladac.

Mam wiazke, gdzie jest ten modul Westfalia, potem wisi jakas wtyczka chyba do modulu parktronika(zolta wtyczka), ale to gdzie sie wpina ta wiazke haka ??
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrcar
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 641

bedzie wszystko to samo

Komentarz

Pracuję...