Problemem jest twoja wersja VCDS a raczej brak pliku LBL z opisem , tu masz lbl wklej do notatnika z opisem 3C8-907-336.lbl i wstaw do labels w vcds zobacz też czy nie masz podobnego pliku z rozszerzeniem lbl jak jest to go podmień na ten .
wersja beta :evil: a pliku LBL nie było. jedynie CLB
dzieki bardzo - przetestuje i dam znac.
do modułu klimy z Lcode nie mam etykiet. może tam się coś kryje ?
prosiłbym o podpowiedź w temacie.
Problemem jest twoja wersja VCDS a raczej brak pliku LBL z opisem , tu masz lbl wklej do notatnika z opisem 3C8-907-336.lbl i wstaw do labels w vcds zobacz też czy nie masz podobnego pliku z rozszerzeniem lbl jak jest to go podmień na ten .
LC,00,0~5,00,Model: Determination via CAN (Standard)
LC,01,0~2,00,Glass Type: Normal Glass (Standard)
LC,01,3,Extended Display Temperature Range active
LC,02,0~2,00,Air Circulation Type: Normal
LC,02,3~5,00,Roof Type: Full Roof
LC,03,3,Indirect Ventilation installed
LC,03,4~6,00,Country/Air Distribution: Determination via CAN (Standard)
LC,03,4~6,10,Country/Air Distribution: North American Region (NAR)
LC,03,4~6,20,Country/Air Distribution: China
LC,03,4~6,30,Country/Air Distribution: Japan
LC,03,4~6,40,Country/Air Distribution: Rest of World (RoW)
LC,04,1~3,00,Humidity Sensor UNKNOWN
LC,04,1~3,02,Humidity Sensor NOT installed
V,A64
Powinno działać i musisz już widzieć kodowanie długie w sterowniku 08 .
Potem kasowanie błędów, adaptacja klap. Kontrola działania czujników.
zgodnie z > tym < tematem, poskładaliśmy wszystko, i uruchomiliśmy. Działa.
Adaptacji nie robiłem. Błędów nie wypluwa żadnych, ale zastanawiam się co nalezy "zakodować",
obecnie moje kodowanie :
\
Address 08: Auto HVAC (J301) Labels: 3C8-907-336.clb
Part No SW: 3T0 820 047 C HW: 3T0 820 047 C
Component: Climatic 120 X031
Revision: 00001001
Coding: 0000000000
Shop #: WSC 00000 000 00000
ASAM Dataset: EV_Climatic A01001
ROD: EV_Climatic_SK35.rod
VCID: 2F69178FC239
No fault code found.
i nie daje mi to za bardzo spokoju.
do modułu klimy z Lcode nie mam etykiet. może tam się coś kryje ?
prosiłbym o podpowiedź w temacie.
Tak jak/pisze Jasiek[ b]iFi[/b], demonrujac kratke srodkowa montujesz na/lewy nawiew kolo drzwi. Drugi czujnik za schowkiem pasazera.W tym watku/sa/kilka stron wczesniwj moje zdjecia czujnikow. Ten za kratka nawiewu montujesz w miejscu fabrycznym a ten za schowkiem jak ci wygodnie.Uwazaj zeby nie zrobic za duzych otworow.
Nie trzeba demontowac kierownicy na stopy, jest tam dobry dostep.
Witam, czujnik jest montowany na nawiew na bok kierowcy po lewej stronie. Ja montowałem czujniki 4B0 820 539 one są dłuższe niż zalecane i wymagają innego montażu. Więc nie trzeba rozkręcać deski. Działają tak jak inne, mają te same rezystancję w czasie zmian temperatury. W ustawieniu na szybę i stopy, odczyt na kompie był prawie identyczny. Ja montowałem bez demontażu deski, wiertło 9mm i pilnik iglak. Demontujesz tyko środkowe kratki nawiewu i wiercisz od góry. Jak mi się uda wrzucę fotkę.
[ Dodano: Sob 02 Lut, 13 08:39 ]
Czujnik na stopy to tak jak koledzy opisywali, odkręcasz schowek, demontujesz kierownicę powietrza na stopy i montujesz
Byłem ostatnio w ASO i nabylem drobiazgi do moda. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie... Bo jeden z czujników montowałeś w środkowej kratce. Czy dobrze się tam sprawdza? Ostatnio patrzyłem jak ta wentylacja dmucha i przy ustawieniu nadmuchu na szybę/nogi środkową kratka praktycznie nic nie leci...
Jest jakaś szansa zamontować to w nawiewie pasażera czy trzeba rozbierać cala deskę? Po zdjęciu schowka była by chyba szansa się tam dostać?
no tak to jest... tak się podjarałem, że dorwałem sterownik, że mi oczy mgłą zaszły :P
[ Dodano: Pon 28 Sty, 13 20:30 ]
Dzisiaj przyszedł do mnie panel klimatyzacji Przyznam, że jestem w szoku bo stan jest idealny - najmniejszych oznak zużycia.
Powiedzcie mi, czujniki warto kupować używane na allegro czy to raczej sprzęt łatwo padający i lepiej zainwestować w nowe?
Przeczytałem temat i załapałem bakcyla... z racji trudnej dostępności sterowników zacząłem od razu szukać i dorwałem taki ze sterowaniem pod fotele: 3T0 820 047K (które także mam zamiar w przyszłości założyć) także jestem mega zadowolony
Pozostaje tylko pytanie jakie dokładnie mają być te czujniki? Tzn jakie są ich numery? Może ktoś podratować?
Witam, ja również założyłem panel 3T0 820 047 L i bez problemu działa, ramka pasuje. kodowanie to same zera, po założeniu czujników G191 i G192 nie wywala błedów. Bez tych czujników są błędy, lecz panel działa i utrzymuje temperaturę bo ma wbudowany czujnik, który ma zadanie utrzymać zadaną temperaturę wewnątrz. Jeżeli ktoś nie chce widoku siedzeń na pokrętłach to może przełożyć zaślepki z panela manuala AC. Wystarczy lekko podważyć malutkim śrubokrętem, wychodzi bez problemu.
A jakie oznaczenie ma ten panel ? , bo to już rarytas mało tego w używkach .
Dobra już nalazłem 3T0 820 047 L , a odpaliłeś już u siebie ? i faktycznie ramka ta sama bo na oko to jakby większe te klawisze .
Zostaw komentarz: