WIELKIBONGO, a masz odpinany hak czy na stałe ???
Hak holowniczy w OII
Zwiń
X
-
stysiek, mam odpinany ale za pomocą dwóch kluczy płaskich :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Mogłem brać automat ale miałem wtedy inne wydatki-wiem,że był dostępny ale wziąłem ten.
Do odpięcia wystarczy odkręcić dwie śrubki i po problemie.NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975a ja mam pytanie ile sumarycznie kosztowala ta rzezba?
i ile kosztowalby nowy w ASO
Montaż w ASO (Rowiński-Wajdemajer w Piasecznie) - ok 2500. Instalacja elektryczna haka jest wpięta bezpośrednio do magistrali. Po podłączenie przyczepki lub bagażnika rowerowego deaktywowane są wewnętrzne czujniki cofania.
pozdrawiamJarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez jarek_wtMontaż w ASO (Rowiński-Wajdemajer w Piasecznie) - ok 2500
Generalnie w Rowiński-Wajdemajer jest drogo - ale przynajmniej w miarę pewnie.
Po przeglądzie mam wypunktowane takie drobiazgi, których nawet normalnie się nie zauważa. Mają natomiast problemy z obsługą przy przyjmowaniu auta do serwisu - obsługa notorycznie nie zauważa czekającego klienta.
pozdrawiamJarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBjarek_wt, Strasznie drogo. W Krakowie do OII 8 m-cy temu montowałem w ASO hak za 1250zł z montażem.
Komentarz
-
-
AdamB, no nie tak do końca :roll:
Kolega Tytus, pytał też:
Zamieszczone przez Tytusbiorąc pod uwagę brak konieczności robienia dodatkowego specjalnego wpisu w dowodzieNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Maicroft, niestety,zgodnie z moją wiedzą to musisz jechać zrobić przegląd-to jest wymagane,żeby dokonać wpisu w dowód rejestracyjny pojazdu.
Ale mogę się mylić :lol:
I jeszcze jedna możliwość-jak odbierasz nowy samochód w salonie,którego serwis ma stację diagnostyczną to mogą zrobić przegląd przed odbiorem pojazdu i wtedy masz po sprawieNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOI jeszcze jedna możliwość-jak odbierasz nowy samochód w salonie,którego serwis ma stację diagnostyczną to mogą zrobić przegląd przed odbiorem pojazdu i wtedy masz po sprawie
Z innej strony patrzac, jak robi sie pierwszy przeglad gabloty sprowadzonej, to zwykly kosztuje 169zl a jak auto ma hak to jest to drozsze o te wlasnie 35 stopni.
Komentarz
-
-
AdamB, w serwisie "krzykneli" mi 2300 za hak z montażem,po znajomości 1800 :roll:
Poszukałem i założyłem prywatnie za................600 zeta
Dodam,że taki sam jak w serwisie. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Maicroft, tak,z wiązką CAN,z tym śmiesznym modułem :lol: :lol: :lol:
I jedyny minus tego rozwiązania jest taki,że po włączeniu wstecznego gdy zapięta jest przyczepa to nie odłączają się czujniki cofania i piszczą :szeroki_usmiech
Naciśnięcie guzika od parktronica rozwiązuje problem :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
I mam go też odkręcany dwoma śrubamiNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
-
Wystarczy moduł przyczepy...
Witam tak czytam te posty dotyczące wiązki elektrycznej... www.quasarelectronics.pl moduły przyczepy http://www.quasarelectronics.pl/?co=products&m1=10 . Od dwóch lat montuje takie w serwisie VW i nie ma z nimi najmniejszych problemów. Można podłączyć alarm pod kabel info alarm (po odłączeniu przyczepki zostanie podana masa do alarmu, co powoduje wywołanie stanu alarmowania), pin kolejny to masa podawana na komputer lub centralkę dokładanych czujników gdy podpięta przyczepka nie działają czujniki i nie piszczą... Pozdrawiam
Komentarz
-
-
artur_jak, możesz jaśniej wytłumaczyć drugą część posta-chodzi o te czujniki parkowania-mam oryginalne-jak spowodować aby nie piszczały????
oczywiście nie mam oryginalnego modułu tylko podróbkę 8)NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
Komentarz
-
Komentarz