A czy na takim chińskim pokrętle napis AUTO świeci cokolwiek słabiej niż na oryginalnym? Bo widzę ten napis w lusterku bocznym, a nie ma takiej potrzeby.
O2 FL wymiana żarówki w lusterkach opcja podświetlenia przestrzeni w około auta
Zwiń
X
-
Gość
-
ten chiński RLS elektronicznie przełącza konfiguracje w samym włączniku, nie komunikuje się z autem jak ori system, więc nie daje też takiej funkcjonalności->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
Krzychu myślisz że jak dołożę czujnik z ALI to zadziała wyłączanie w dzień ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpisChoć się nie znam, myślę że to by mogło podejsc, jedynie włącznik chyba byłby inny bo od gulfa nie wchodzi do O2
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Więc Przemek wprowadziłem Cię w błąd, pisząc że nie ma znaczenia brak RLS, mam w O2 ori lampki luster i ori bez RLS i zapalają się wiadomo w dzień też, w vw mam ori RLS i ori lampki luster i też zapalają się w dzień, nigdy nie zwracałem na to uwagi że zapala się w dzień, tzn nie przeszkadza mi to, to zapewne sprawa kodowania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafaello20 Zobacz wpisWięc Przemek wprowadziłem Cię w błąd, pisząc że nie ma znaczenia brak RLS, mam w O2 ori lampki luster i ori bez RLS i zapalają się wiadomo w dzień też, w vw mam ori RLS i ori lampki luster i też zapalają się w dzień, nigdy nie zwracałem na to uwagi że zapala się w dzień, tzn nie przeszkadza mi to, to zapewne sprawa kodowania.
Przesyłka "sziped from Czajna"
Komentarz
-
-
Jeszcze powiedzcie mi coś:
1. Kiedy się włączają te lampki?
2. Jak długo świecą - Jak odblokujemy auto pilotem aż do odpalenia silnika??
3. Czy świecą jak na przykład są cały czas otwarte drzwi na myjni?
4. Czy świeca się po zgaszeniu auta aż do zamknięcia centralnego?
Komentarz
-
-
Przemek_i ogólnie to wygląda tak o ile się nie mylę:
Odryglowujesz zamek, zapala się podświetlenie pod lusterkami, otwierasz auto, wsiadasz, zamykasz drzwi, lampki gasną....
Otwierasz drzwi od wewnątrz, zapalają się lampki, są odpalone do czasu zaryglowania drzwi z pilota (gasną tak samo jak lampki w podsufitce lub (CH-LH) tutaj nie jestem pewien.
Jeśli posiadasz otwarte drzwi i ich nie zamkniesz to świecą się jeszcze przez jakiś czas, jeśli masz uruchomiony zapłon i masz otwarte drzwi to świecą się (cały czas ?)
Montuj a nie dywagujesz czy warto czy nie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpisMontuj a nie dywagujesz czy warto czy nie
Komentarz
-
-
Wykonane
Podziękowania za wskazówki dla aryziomex i rafaello20
oraz dla naszego "filmowca" - krzynol Twoje filmy maksymalnie ułatwiły sprawę - nawet śrubki poukręcałem jak TY i 2 zatrzaski poszły bo faktycznie kruche to wszystko na maksa.
20190223_132741.jpg
Komentarz
-
-
i miodzio->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisWykonane
Podziękowania za wskazówki dla aryziomex i rafaello20
oraz dla naszego "filmowca" - krzynol Twoje filmy maksymalnie ułatwiły sprawę - nawet śrubki poukręcałem jak TY i 2 zatrzaski poszły bo faktycznie kruche to wszystko na maksa.
20190223_132741.jpg
Może napisałbyć jakiś, krótki opis z przebiegu prac. Uwagi, refleksje
Czy takie podświetlenie mozna zrobić do każdego lusterka w O2 FL przed FL?Garbus jest zawsze uśmiechnięty
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nurek Zobacz wpis
Może napisałbyć jakiś, krótki opis z przebiegu prac. Uwagi, refleksje
Czy takie podświetlenie mozna zrobić do każdego lusterka w O2 FL przed FL?
Co do prac to w przypadku O2FL wrzuciłem zdjęcia do tematu w którym jest poradnik co i jak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpisWskazane jest żeby "lampiony ' porządnie zabezpieczyć przed wilgocią przed złożeniem do kupy lusterka . U mnie jedna strona dostała wody i świeci na 15 % jasności początkowej ;-(. Zrobi się cieplej to oblukam co " poleciało" .
Komentarz
-
-
Raczej to pierwsze
Obstawiam że nie ma tam żadnego rezystora i mimo tego że świeci to tylko przez chwilę jest w stanie wytworzyć sporą ilość ciepła co przekłada się na "zimne luty" albo śniedzenie styków, choć jestem ciekaw czy można tą lampkę z ali rozebrać (tj. zdjąć dolną tą mleczną osłonkę, wywalić jak oś panel i mieć nadal w pełni sprawną obudowę do której wrzucimy LED (tak jak to w moim przypadku jest gdzie mam wrzucone 6x5050smd)
Jak przyjdą to będę się wtedy martwił :P czy da się coś "wystrugać"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smajler Zobacz wpisWięc jak się spali jakiś to mam zamiar rozłożyc lampkę i wstawić zwyczajną diodkę z rezystorkiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisA kupowałeś te z ALI??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpisRaczej to pierwsze
Obstawiam że nie ma tam żadnego rezystora i mimo tego że świeci to tylko przez chwilę jest w stanie wytworzyć sporą ilość ciepła co przekłada się na "zimne luty" albo śniedzenie styków, choć jestem ciekaw czy można tą lampkę z ali rozebrać (tj. zdjąć dolną tą mleczną osłonkę, wywalić jak oś panel i mieć nadal w pełni sprawną obudowę do której wrzucimy LED (tak jak to w moim przypadku jest gdzie mam wrzucone 6x5050smd)
Jak przyjdą to będę się wtedy martwił :P czy da się coś "wystrugać"
Też ma zamiar po rozebraniu ocenić czy reanimować to co jest czy wsadzić innego led-a. Wygląda to na sklejone. Tak czy inaczej zdam relację z naprawy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpisU mnie coś jednak siedzi , mayfriend pisze że "Built-in Canbus Controller " ( podejrzewam że stabilizator napięcia jak rozbiorę to potwierdzę ) a świecidło ma 18 sztuk 3528SMD
https://pl.aliexpress.com/item/2x-B-...2cefc912cd21-1
i też jak w filmiku od Kolegi krzynol musiałem uskutecznić "rzeźbę" ale świecą fajnie
Komentarz
-
Komentarz