piotrek_gdy, Kabel spoko to znosi , sam to sprawdziłem , obecnie używam wersji 11.2 beta ze zmodyfikowanymi labels od 11.3 beta .
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
chciałbym wrocic do podlaczenia kabla. soft 12.10.3 beta system win 7 64 bit. zrobilem vmware i xp sp3 zainstalowalem soft -kabel jest rozpoznawalny przez system sterowniki zainstalowan poprawnie.po podlaczeniu kabla,odpaleniu programu i testowaniu polaczenia otrzymuje blad :
VCDS:Port Test
Port Status: OK
USB Library Version:03.01.19
USB Driver Version 02.06.01
Interface: Not Found!
Jakie rady jak mógłbym z tym wybrnąć? Dodam, że kabelek z tym softem działał na tym samym laptopie ale z zainstalowanym systemem XP.
Komentarz
-
-
Kiedy ostatnio działał, spróbuj cofnąć datę w systemie wirtualnym.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Mi działa 11.2 Beta z lbl z 11.11.4... a 11.3 jak się zorientuje, że jest cofnięta data to niestety znajduje ten moduł 33 i wtedy nie dokończy auto-scanu. A zorientuje się jak kolejne uruchomienie programu nastąpi z datą taką samą lub wcześniejszą niż poprzednie, więc niestety nie da rady tego obejść przy pomocy Run As Date.
Komentarz
-
-
Koledzy, poda ktoś link do sprawdzonej wersji 11.2 beta, bo w necie to tych instalerów od groma, a nie chcę sobie jakąś spierdzieloną wersją kompa syfić.
Póki co, to znalazłem VCDS-Beta-11.2.0-Installer_Perfect!.exe - trochę mi to "perfect!" podejrzanie wygląda, ale w sumie zainstalowany 11.3 też miał tego typu dopisek --> Millenium. Ale lepiej dopytać tych, którzy zmienili na 11.2 beta
Próbował ktoś tych nowszych wersji z kablem z e-service --> z ich strony:
Kod:Ponadto mniej stabilnie ale bez zagrożenia dla kabla i pojazdu współpracuje z oprogramowaniem: 11.8 EN, 11.10.1 EN, 11.11.0 EN, 11.11.2 EN
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Ja swojego VCDS 11.11.3 używałem już we wrześniu i nie było żadnych problemów z datą.Zamieszczone przez Andrzej.PZ uwagi na problemy związane z datą (od września). Tak bym nie zmieniał.
[ Dodano: Pią 13 Wrz, 13 21:06 ]
Jak odpalę program to pisze, że jest to wersja 11.11.3 bez dopisku "beta"Zamieszczone przez tzokZarówno wersje 11.2 jak i 11.3 to bety...
Komentarz
-
-
Śmigać może wszystko nawet 12.12.0 tylko nie u wszystkich.Zamieszczone przez georggNa kabelku od kolegi innova śmiga bez problemu 11.11.3 Milenium :szeroki_usmiechZamieszczone przez Andrzej.PWojtenio, dzięki
Maicroft, z kablem od eservice/innova?
Nie siej zamieszania w tym temacie, masz inny kabel i inną wersje softu.
Tutaj mowa jest o 11.3 na ft232BL a nie o 11.11.3 na ft232RL
Komentarz
-
-
Najpierw przeczytaj nazwę tematu a potem mędrkuj. temat jest o VCDS 10.6 i myślę, że w zwyż. Skąd wiesz czy Andrzej.P pisze faktycznie o 11.3 czy może może skrótowo o 11.11.3? Dlaczego w jego poście jest zapytanie:Zamieszczone przez bat21Śmigać może wszystko nawet 12.12.0 tylko nie u wszystkich.Zamieszczone przez georggNa kabelku od kolegi innova śmiga bez problemu 11.11.3 Milenium :szeroki_usmiechZamieszczone przez Andrzej.PWojtenio, dzięki
Maicroft, z kablem od eservice/innova?
Nie siej zamieszania w tym temacie, masz inny kabel i inną wersje softu.
Tutaj mowa jest o 11.3 na ft232BL a nie o 11.11.3 na ft232RL
Jeżeli jesteś taki drobiazgowy to zwróć uwagę też Maicroft-owi bo napisał :Próbował ktoś tych nowszych wersji z kablem z e-service --> z ich strony:
Kod:
Ponadto mniej stabilnie ale bez zagrożenia dla kabla i pojazdu współpracuje z oprogramowaniem: 11.8 EN, 11.10.1 EN, 11.11.0 EN, 11.11.2 EN
Z mojej strony koniec OT.Ja mam 11.11.0 i smiga az milo. Wyswietla sie od dawna komunikat out of date, ale nie przeszkadza to w pracy
Komentarz
-
-
Widzę, że zostałem wezwany do tablicy, zatem:
Zdecydowanie o 11.3 beta - tym, który nie chce działać od 1 wrzesnia br.Zamieszczone przez georggSkąd wiesz czy Andrzej.P pisze faktycznie o 11.3 czy może może skrótowo o 11.11.3?
Zapytanie dotyczy tekstu ze strony e-service, gdzie mowa jest o nowszych wersjach, które również mają szanse działać z tym kablem (chyba, że to tyczy się jakiegoś nowszego interfejsu, który maja w ofercie).Zamieszczone przez georggDlaczego w jego poście jest zapytanie:Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Jak ty się tak skupiłes na tresci tego tematu to powiedz mi co wnosi do niego Twój post.powyżej. Ja chcialem pomóc koledze i napisałem, że ten kabel i wersja programu działają bez zarzutu i nie widzę powodu instalowania wersji beta. Nie wiem po co ty się tak unosisz. Wyluzuj trochę. Każdy ma prawo do własnego zdania i do własnej opinii. Jak Ci się moje posty nie podobają to ich nie czytaj albo odpowiedz na temat konkretnej osobie. Jakoś nie widzę żebyś coś poradzil koledze Andrzej.P .Zamieszczone przez bat21Skup się może lepiej na treści tego tematu a nie na jego nazwie.
Przeczytaj kilka postów wstecz dokładnie jeszcze raz bo ludzie zwracają Ci uwagę ale dalej nie dociera.
Komentarz
-
-
A ty mi odpowiedz co mu po Twojej radzie jak on ma zupełnie inny kabel i nie może użyć softu 11.11.3?
Żeby kabelki ze strony e-service (nie mylić z Twoim kabelkiem w wersji 11.11.3 sprzedawanym po cichu przez e-service bo to dość kiepski kabel i tylko nieświadomi go kupują)
trzeba wymienić firmware w atmedze na oryginał np. 11.11.0 tak jak u kolegi Maicrofta lub wersji jeszcze wyższej np. 11.11.4 lub 11.11.5 i wtedy nie ma problemu z datą ani z fluxem
Komentarz
-
-
Ja go kupiłem świadomie i jak pisałem wyżej nie mam problemów ani z kabelkiem a tym bardziej z datą. Kodowałem w swoim aucie już różne rzeczy i jakoś mnie jeszcze nie zawiódł. Na moje potrzeby wystarczy.Zamieszczone przez bat21A ty mi odpowiedz co mu po Twojej radzie jak on ma zupełnie inny kabel i nie może użyć softu 11.11.3?
Żeby kabelki ze strony e-service (nie mylić z Twoim kabelkiem w wersji 11.11.3 sprzedawanym po cichu przez e-service bo to dość kiepski kabel i tylko nieświadomi go kupują)
trzeba wymienić firmware w atmedze na oryginał np. 11.11.0 tak jak u kolegi Maicrofta lub wersji jeszcze wyższej np. 11.11.4 lub 11.11.5 i wtedy nie ma problemu z datą ani z fluxem
A moja rada może się przydać mniej doświadczonym użytkownikom (jakim jestem i ja), którzy będą przeglądać ten temat w poszukiwaniu możliwości oprogramowania i kabelka.
Komentarz
-

.
Komentarz