piotrek_gdy, Kabel spoko to znosi , sam to sprawdziłem , obecnie używam wersji 11.2 beta ze zmodyfikowanymi labels od 11.3 beta .
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
chciałbym wrocic do podlaczenia kabla. soft 12.10.3 beta system win 7 64 bit. zrobilem vmware i xp sp3 zainstalowalem soft -kabel jest rozpoznawalny przez system sterowniki zainstalowan poprawnie.po podlaczeniu kabla,odpaleniu programu i testowaniu polaczenia otrzymuje blad :
VCDS:Port Test
Port Status: OK
USB Library Version:03.01.19
USB Driver Version 02.06.01
Interface: Not Found!
Jakie rady jak mógłbym z tym wybrnąć? Dodam, że kabelek z tym softem działał na tym samym laptopie ale z zainstalowanym systemem XP.
Komentarz
-
-
Kiedy ostatnio działał, spróbuj cofnąć datę w systemie wirtualnym.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Mi działa 11.2 Beta z lbl z 11.11.4... a 11.3 jak się zorientuje, że jest cofnięta data to niestety znajduje ten moduł 33 i wtedy nie dokończy auto-scanu. A zorientuje się jak kolejne uruchomienie programu nastąpi z datą taką samą lub wcześniejszą niż poprzednie, więc niestety nie da rady tego obejść przy pomocy Run As Date.
Komentarz
-
-
Koledzy, poda ktoś link do sprawdzonej wersji 11.2 beta, bo w necie to tych instalerów od groma, a nie chcę sobie jakąś spierdzieloną wersją kompa syfić.
Póki co, to znalazłem VCDS-Beta-11.2.0-Installer_Perfect!.exe - trochę mi to "perfect!" podejrzanie wygląda, ale w sumie zainstalowany 11.3 też miał tego typu dopisek --> Millenium. Ale lepiej dopytać tych, którzy zmienili na 11.2 beta
Próbował ktoś tych nowszych wersji z kablem z e-service --> z ich strony:
Kod:Ponadto mniej stabilnie ale bez zagrożenia dla kabla i pojazdu współpracuje z oprogramowaniem: 11.8 EN, 11.10.1 EN, 11.11.0 EN, 11.11.2 EN
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PZ uwagi na problemy związane z datą (od września). Tak bym nie zmieniał.
[ Dodano: Pią 13 Wrz, 13 21:06 ]
Zamieszczone przez tzokZarówno wersje 11.2 jak i 11.3 to bety...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggZamieszczone przez Andrzej.PWojtenio, dzięki
Maicroft, z kablem od eservice/innova?
Nie siej zamieszania w tym temacie, masz inny kabel i inną wersje softu.
Tutaj mowa jest o 11.3 na ft232BL a nie o 11.11.3 na ft232RL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bat21Zamieszczone przez georggZamieszczone przez Andrzej.PWojtenio, dzięki
Maicroft, z kablem od eservice/innova?
Nie siej zamieszania w tym temacie, masz inny kabel i inną wersje softu.
Tutaj mowa jest o 11.3 na ft232BL a nie o 11.11.3 na ft232RL
Próbował ktoś tych nowszych wersji z kablem z e-service --> z ich strony:
Kod:
Ponadto mniej stabilnie ale bez zagrożenia dla kabla i pojazdu współpracuje z oprogramowaniem: 11.8 EN, 11.10.1 EN, 11.11.0 EN, 11.11.2 EN
Ja mam 11.11.0 i smiga az milo. Wyswietla sie od dawna komunikat out of date, ale nie przeszkadza to w pracy
Komentarz
-
-
Widzę, że zostałem wezwany do tablicy, zatem:
Zamieszczone przez georggSkąd wiesz czy Andrzej.P pisze faktycznie o 11.3 czy może może skrótowo o 11.11.3?
Zamieszczone przez georggDlaczego w jego poście jest zapytanie:Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bat21Skup się może lepiej na treści tego tematu a nie na jego nazwie.
Przeczytaj kilka postów wstecz dokładnie jeszcze raz bo ludzie zwracają Ci uwagę ale dalej nie dociera.
Komentarz
-
-
A ty mi odpowiedz co mu po Twojej radzie jak on ma zupełnie inny kabel i nie może użyć softu 11.11.3?
Żeby kabelki ze strony e-service (nie mylić z Twoim kabelkiem w wersji 11.11.3 sprzedawanym po cichu przez e-service bo to dość kiepski kabel i tylko nieświadomi go kupują)
trzeba wymienić firmware w atmedze na oryginał np. 11.11.0 tak jak u kolegi Maicrofta lub wersji jeszcze wyższej np. 11.11.4 lub 11.11.5 i wtedy nie ma problemu z datą ani z fluxem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bat21A ty mi odpowiedz co mu po Twojej radzie jak on ma zupełnie inny kabel i nie może użyć softu 11.11.3?
Żeby kabelki ze strony e-service (nie mylić z Twoim kabelkiem w wersji 11.11.3 sprzedawanym po cichu przez e-service bo to dość kiepski kabel i tylko nieświadomi go kupują)
trzeba wymienić firmware w atmedze na oryginał np. 11.11.0 tak jak u kolegi Maicrofta lub wersji jeszcze wyższej np. 11.11.4 lub 11.11.5 i wtedy nie ma problemu z datą ani z fluxem
A moja rada może się przydać mniej doświadczonym użytkownikom (jakim jestem i ja), którzy będą przeglądać ten temat w poszukiwaniu możliwości oprogramowania i kabelka.
Komentarz
-
Komentarz