VCDS 10.6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Jeśli chcesz CH/LH da się to zrobić, montując nowy włącznik z modułem BT patrzyłem u majfrendów koszt coś koło 200 zł max, ja co prawda nie mam tego ale widziałem obrazki z telefonu

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Czas świecenia ustawiasz w adaptacjach.

Pozycja przełącznika nie ma tu znaczenia. Mrugasz dlugimi wychodzisz z auta i startuje CH. Można ustawić czy ma sie włączać po wylączeniu zapłonu lub otwarciu drzwi.

Zostaw komentarz:

• marcinsze
    odpowiedział(a)
    Ok, w takim razie mam dwa pytania:
    1) ustawieniach VCDSa (pierwsze zdjęcie powyżej) mam zaznaczone odliczanie czasu CH od momentu otwarcia drzwi - więcej zyskam czasu świecenia na dojściu, nie będzie z tym problemu?
    2) czy włącznik/wyłacznik świateł powinien być w jakiejś szczególnej pozycji? Czy po prostu po zaparkowaniu samochodu wyłączeniu silnika przed wysiadką z samochodu mrugam światłami (nie ważne położenie wyłącznika świateł) otwieram drzwi i startuje CH?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    To możesz tylko zakodować CH i po mrugnięciu długimi przy wychodzeniu z auta będzie działać

Zostaw komentarz:

• marcinsze
    odpowiedział(a)
    Czujnika zmierzu/światła nie posiadam.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Czujnik światła posiadasz?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Jak nie masz czujnika deszczu/zmierzchu to LH/CH nie będzie działać.
    Coming Home mozna jedynie włączyć przez mrugnięcie dlugimi. Bajt 12, bit 2 o ile dobrze pamiętam.

Zostaw komentarz:

• marcinsze
    odpowiedział(a)
    Witam, Panowie włączyłem w swojej skodzie funkcje Coming Home, Leaving Home ale niestety światła nie palą się zarówno przy wysiadaniu jak i przy wsiadaniu (nieważne jak są włączone bity 0 i 2 w bajcie 12 . Poniżej dołączam fotki.
    Nie wiem co to jest za funkcja pod bitem 4 w bajcie 17? Czy może ona powinna być włączona?

Samochód: skoda octavia II FL, 2010 kombi

IMG_20181014_195851.jpgIMG_20181014_195923.jpg

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Kupi nowy

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mivhalf Zobacz wpis
    a próbował ktoś aktualizować lub uruchamiać wersję polską vcds na chinskim kabelku?? Kupiłem i dotarł po 3tygodniach. chodzi super w porównaniu do 309.1. i działa na win 10 x64
    Spróbuj i będziesz miał po kablu.

Zostaw komentarz:

• mivhalf
    odpowiedział(a)
    a próbował ktoś aktualizować lub uruchamiać wersję polską vcds na chinskim kabelku?? Kupiłem i dotarł po 3tygodniach. chodzi super w porównaniu do 309.1. i działa na win 10 x64

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Kupowałeś czy poprostu znalazles?
    Akurat ten sprzedawca jest sprawdzony. Sam od niego kiedyś kupowałem.

Słyszałem żeby nie kupować u tych co nie mają ocen.w sensie aukcja nie ma ocen
    W tym wypadku to się nie sprawdza bo aukcje z kabelkami co jakiś czas znikają (pewnie chodzi o prawa autorskie) i pokazują się na nowo więc i o oceny trudno.

Zostaw komentarz:

• mivhalf
    odpowiedział(a)
    Kupowałeś czy poprostu znalazles? Słyszałem żeby nie kupować u tych co nie mają ocen.w sensie aukcja nie ma ocen

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    A jaka jest aktualnie najnowsza wersja?17?

Zostaw komentarz:

• mivhalf
    odpowiedział(a)
    A jaka jest aktualnie najnowsza wersja?17?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    a jeśli kupię coś takiego to czy na tym będzie chodził VCDS jakikolwiek na win10??
    To jest VAG CAN PRO i ma swoje oprogramowanie. Na tym kablu nie uruchomisz VCDS-a.

czy lepiej kupić to i mieć spokój?
    Bierz VCDS tylko, ze są już nowsze wersje.

Zostaw komentarz:

• mivhalf
    odpowiedział(a)
    Witam
    a jeśli kupię coś takiego to czy na tym będzie chodził VCDS jakikolwiek na win10??
    czy lepiej kupić to i mieć spokój?
    Aktualnie używam vag-com 309.1(kupiony 7lat temu) i maszyny wirtualnej.
    pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bohen Zobacz wpis
    Tylko zastanawiam się dlaczego miałby nie obsługiwać golfa 6 a już O2 FL tak, skoro to jest to samo??
    Znalazłem jakąś aukcję na 15.7 i tam piszą:

opis.jpg
    ​​​​​​​

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Tylko zastanawiam się dlaczego miałby nie obsługiwać golfa 6 a już O2 FL tak, skoro to jest to samo??
    To trzeba by już spytać Chińczyków.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Panowie co może być przyczyną, że VCDS 15.7 nie chce się połączyć z golfem 6 (brak komunikacji po CAN)?? Od razu zaznaczam, że to nie chodzi o mój kabel, tylko kumpel z drugiego końca Polski kupił niedawno kabel na Ali i nic nie może nim zrobić w swoim Golfie.
    A czytał dokładnie opis kabla na tej aukcji? Ja dzisiaj oglądałem kabelek co prawda 17,1 ale w opisie było, że nie obsługuje właśnie Golfa 6. Czemu tego nie wiem. Może tu jest przyczyna.

Zostaw komentarz:

• bohen
    odpowiedział(a)
    Panowie co może być przyczyną, że VCDS 15.7 nie chce się połączyć z golfem 6 (brak komunikacji po CAN)?? Od razu zaznaczam, że to nie chodzi o mój kabel, tylko kumpel z drugiego końca Polski kupił niedawno kabel na Ali i nic nie może nim zrobić w swoim Golfie.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    JohnnyRemy

Zostaw komentarz:

• JohnnyRemy
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez JohnnyRemy Zobacz wpis
    witam u kogo dostane vcds 15.7 z kablem?
    np u brata skośnookiego

Zostaw komentarz:

Pracuję...