VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Jeśli chcesz CH/LH da się to zrobić, montując nowy włącznik z modułem BT patrzyłem u majfrendów koszt coś koło 200 zł max, ja co prawda nie mam tego ale widziałem obrazki z telefonu
-
-
Czas świecenia ustawiasz w adaptacjach.
Pozycja przełącznika nie ma tu znaczenia. Mrugasz dlugimi wychodzisz z auta i startuje CH. Można ustawić czy ma sie włączać po wylączeniu zapłonu lub otwarciu drzwi.
Zostaw komentarz:
-
-
Ok, w takim razie mam dwa pytania:
1) ustawieniach VCDSa (pierwsze zdjęcie powyżej) mam zaznaczone odliczanie czasu CH od momentu otwarcia drzwi - więcej zyskam czasu świecenia na dojściu, nie będzie z tym problemu?
2) czy włącznik/wyłacznik świateł powinien być w jakiejś szczególnej pozycji? Czy po prostu po zaparkowaniu samochodu wyłączeniu silnika przed wysiadką z samochodu mrugam światłami (nie ważne położenie wyłącznika świateł) otwieram drzwi i startuje CH?
Zostaw komentarz:
-
-
To możesz tylko zakodować CH i po mrugnięciu długimi przy wychodzeniu z auta będzie działać
Zostaw komentarz:
-
-
Jak nie masz czujnika deszczu/zmierzchu to LH/CH nie będzie działać.
Coming Home mozna jedynie włączyć przez mrugnięcie dlugimi. Bajt 12, bit 2 o ile dobrze pamiętam.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, Panowie włączyłem w swojej skodzie funkcje Coming Home, Leaving Home ale niestety światła nie palą się zarówno przy wysiadaniu jak i przy wsiadaniu (nieważne jak są włączone bity 0 i 2 w bajcie 12 . Poniżej dołączam fotki.
Nie wiem co to jest za funkcja pod bitem 4 w bajcie 17? Czy może ona powinna być włączona?
Samochód: skoda octavia II FL, 2010 kombi
IMG_20181014_195851.jpgIMG_20181014_195923.jpg
Zostaw komentarz:
-
-
Spróbuj i będziesz miał po kablu.Zamieszczone przez mivhalf Zobacz wpisa próbował ktoś aktualizować lub uruchamiać wersję polską vcds na chinskim kabelku?? Kupiłem i dotarł po 3tygodniach. chodzi super w porównaniu do 309.1. i działa na win 10 x64
Zostaw komentarz:
-
-
a próbował ktoś aktualizować lub uruchamiać wersję polską vcds na chinskim kabelku?? Kupiłem i dotarł po 3tygodniach. chodzi super w porównaniu do 309.1. i działa na win 10 x64
Zostaw komentarz:
-
-
Akurat ten sprzedawca jest sprawdzony. Sam od niego kiedyś kupowałem.Zamieszczone przez mivhalf Zobacz wpisKupowałeś czy poprostu znalazles?
W tym wypadku to się nie sprawdza bo aukcje z kabelkami co jakiś czas znikają (pewnie chodzi o prawa autorskie) i pokazują się na nowo więc i o oceny trudno.Zamieszczone przez mivhalf Zobacz wpisSłyszałem żeby nie kupować u tych co nie mają ocen.w sensie aukcja nie ma ocen
Zostaw komentarz:
-
-
Kupowałeś czy poprostu znalazles? Słyszałem żeby nie kupować u tych co nie mają ocen.w sensie aukcja nie ma ocen
Zostaw komentarz:
-
-
-
To jest VAG CAN PRO i ma swoje oprogramowanie. Na tym kablu nie uruchomisz VCDS-a.Zamieszczone przez mivhalf Zobacz wpisa jeśli kupię coś takiego to czy na tym będzie chodził VCDS jakikolwiek na win10??
Bierz VCDS tylko, ze są już nowsze wersje.Zamieszczone przez mivhalf Zobacz wpisczy lepiej kupić to i mieć spokój?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
a jeśli kupię coś takiego to czy na tym będzie chodził VCDS jakikolwiek na win10??
czy lepiej kupić to i mieć spokój?
Aktualnie używam vag-com 309.1(kupiony 7lat temu) i maszyny wirtualnej.
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Znalazłem jakąś aukcję na 15.7 i tam piszą:Zamieszczone przez bohen Zobacz wpisTylko zastanawiam się dlaczego miałby nie obsługiwać golfa 6 a już O2 FL tak, skoro to jest to samo??
opis.jpg
Zostaw komentarz:
-
-
To trzeba by już spytać Chińczyków.Zamieszczone przez bohen Zobacz wpisTylko zastanawiam się dlaczego miałby nie obsługiwać golfa 6 a już O2 FL tak, skoro to jest to samo??
Zostaw komentarz:
-
-
Tylko zastanawiam się dlaczego miałby nie obsługiwać golfa 6 a już O2 FL tak, skoro to jest to samo??
Zostaw komentarz:
-
-
A czytał dokładnie opis kabla na tej aukcji? Ja dzisiaj oglądałem kabelek co prawda 17,1 ale w opisie było, że nie obsługuje właśnie Golfa 6. Czemu tego nie wiem. Może tu jest przyczyna.Zamieszczone przez bohen Zobacz wpisPanowie co może być przyczyną, że VCDS 15.7 nie chce się połączyć z golfem 6 (brak komunikacji po CAN)?? Od razu zaznaczam, że to nie chodzi o mój kabel, tylko kumpel z drugiego końca Polski kupił niedawno kabel na Ali i nic nie może nim zrobić w swoim Golfie.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie co może być przyczyną, że VCDS 15.7 nie chce się połączyć z golfem 6 (brak komunikacji po CAN)?? Od razu zaznaczam, że to nie chodzi o mój kabel, tylko kumpel z drugiego końca Polski kupił niedawno kabel na Ali i nic nie może nim zrobić w swoim Golfie.
Zostaw komentarz:
-
-
np u brata skośnookiegoZamieszczone przez JohnnyRemy Zobacz wpiswitam u kogo dostane vcds 15.7 z kablem?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: