VCDS 10.6
Zwiń
X
-
W wersji FL nie dotykać bajtu 18. W przed fl można wszystko ruszać
Zostaw komentarz:
-
-
Nie wiem w sumie gdzie zadać pytanie a dyskutujecie tutaj o różnościach w kwestii vcds więc.
Stałem się posiadaczem kabelka w wersji 12.12 en, wszystko działa.
Pierwsze co poszło na ogień to doświetlanie zakrętów i stąd moje pytanie od czego to jest zależne że jedni mają w bajcie 14 a inni w 23.
Ja aktywowałem w bajcie 14, 23 też mam więc jak czytam to mam w taki razie 30 bajtowy sterownik?
Chciałbym jeszcze, żeby doświetlało podczas wrzucania kierunkowskazu, gdzie tego szukać lub pod jaką nazwą angielską?
Pamiętam, że jak zaczynałem szukać to gdzieś przeczytałem tutaj żeby pod żadnym pozorem nie ruszać jakiegoś bajtu, który to był?
Ewentualnie jakieś inne rady na co uważać podczas użytkowania?
Zostaw komentarz:
-
-
Udało mi się dziś wybrać ponownie z kompem do samochodu. Dzisiejsza próba została zakończona sukcesem
VCDS poprawnie połączył się z autem i dostałem pierwszą partie błędów do weryfikacji.
Tak więc u mnie finalnie pomogło zainstalowanie program w wersji 15.7.1 (dokładnie taką też mam wersję kabelka).
Jakby ktoś potrzebował też dokładnie tej wersji to mogę gdzieś wrzucić
Zostaw komentarz:
-
-
Może to zależeć od wersji VCDSa którą ma chińczyk, mam wersje 12, 14, 15, i wszystkie się uruchamiają bez podłączonego interfejsu, zainstalowane w różnych katalogach.Zamieszczone przez Ciekavy Zobacz wpisTo dziwne bo nawet w instrukcji (chińczyk) pisze że trzeba podłączyć do auta żeby program się uruchomił
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki wszystkim za porady, poszedłem dziś z kompem do auta, jednak bez większych sukcesów.
Kabel po podpięciu do wejścia zaświecił się na zielono, jednak próba uruchomienia programu zakończyła się tym samym (czyli niczym), jedyna różnica była taka, że proces VCDS'a nie znikał od razu z listy procesów tylko wisiał tam przez chwilę. W logach programu również nic się nie odłożyło.
Zauważyłem jednak że wersja którą pobrałem od Ciekavy to 15.7 więc poszukałem dokładnie wersji 15.7.1 - ta wersja uruchamia mi się na kompie i podczas testu połączenia dioda miga na zielono, spróbuję jeszcze później wybrać się do auta z kompem i sprawdzę czy poprawie się połączy z autem
Zostaw komentarz:
-
-
To dziwne bo nawet w instrukcji (chińczyk) pisze że trzeba podłączyć do auta żeby program się uruchomiłZamieszczone przez Pyotrek Zobacz wpisU mnie 15.7 i 15.7.1 działa bez podłączonego interfejsu.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie na Win10 to samo. Bez podpięcia do auta nie uruchomi się.Zamieszczone przez CiekavyWersja 15.7 działa tylko przy podpietym kablu do auta. Inaczej się nie odpali
Wysłane przy użyciu Tapatalk
Zostaw komentarz:
-
-
Wersja 15.7 działa tylko przy podpietym kablu do auta. Inaczej się nie odpali
Zostaw komentarz:
-
-
Ok, w takim razie zostawiam zainstalowane tak jak miałem wcześniej, czyli w katalogu Ross-Tech
Do auta jeszcze nie podpinałem, bo chciałem najpierw uruchomić program na kompie, ale spróbuję jutro zejść z kompem i spróbuję w aucie czy zagada wszystko
Zostaw komentarz:
-
-
Tak właśnie powinno być. Próbowałeś podpiąć kabel do auta?Zamieszczone przez marioo3Zainstalowałem w C:\Ross-Tech\VCDS
Zostaw komentarz:
-
-
A gdzie się instaluje VCDS? 15.7 ma być bezpośrednio na dysku C.
Zostaw komentarz:
-
-
Dziękuję
pobrałem i zainstalowałem wersję win64
Jednak mam problem, jak uruchamiam program to w liście procesów pojawia mi się ten od VCDS'a i po chwili znika ;/ mam ten problem na win10 oraz win7.. spotkał się ktoś z podobnym problemem?
Podczas instalacji doinstalował się sterownik do kabla.
Próbowałem uruchamiać VCDS'a jako administrator oraz w trybie zgodności z starszymi systemami, jednak bez skutku
Zostaw komentarz:
-
-
-
Czy byłby ktoś na tyle uprzejmy i wrzucił gdzieś do pobrania działający vcds?
Odebrałem dziś paczkę z aliexpress z kabelkiem VAG 15.7.1 jednak dostałem pustą płytę ;/
Zostaw komentarz:
-
-
Ma ktos juz moze HEX v2 i moglby sie podzielic swoimi odczuciami?
Zostaw komentarz:
-
-
...wiec sprawdzilem I funkcja auto nie dziala wyskakuje informacja :Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisvag 10.6 - rozumiem, że chodzi Ci o VCDS? Jeżeli tak to ja zawsze mam ustawione na automatycznie (nie wybieram rodzaju auta). Skanowanie przy włączonym zapłonie.
wybrane auto-detect(CAN only)
function not supported by the gateway
Zostaw komentarz:
-
-
...wiec sprawdzilem I funkcja auto nie dziala wyskakuje informacja :Zamieszczone przez szamoT1984 Zobacz wpis
tak tak vcds.
nie zwrocilem uwagi ze jest taka mozliwosc by wybieralo automatycznie model auta..sprawdze
wybrane auto-detect(CAN only)
function not supported by the gateway
Zostaw komentarz:
-
-
Temperatura na wskaźniku wskakuje na 90'C jak ciecz na czujniku ma lekko powyzej 70'C.
Zostaw komentarz:
-
-
A kolega wchodził w serownik poduszki, jest w ogóle taka możliwość w tym urządzeniu? Bo jeżeli nie widzi innych serowników, to jedynie można diagnozować sterownik silnika, chodzi tu o sposób komunikacji. Co do temperatury to niestety tak jest, że wskazówka temperatury jest w pionie, a tak naprawdę rzeczywista temperatura silnika to ok. 80 st. C, szczególnie w zimie.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: