VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Ad 1 )
Adapt flap end stops
Necessary when flap motors are replaced -or- when a self check needs to be performed for self diagnosis of faulty motors.
[Select]
[08 - Heating/Air Conditioning]
[Basic Settings - 04]
Select "Adapt flap end stops" from the drop-down list
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
The basic setting takes approximately 20 seconds.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
w 100% jak tutaj.
Engine at idle - jest.
Transmission in Park or Neutral - jest.
Do not cycle the ignition - czyli nie zamykamy obiegu ... jest
Basic setting was performed for the flaps - siur.
Inside blower motor is switched on - wieje na maxa.
Air vents fully open - wszystkie mozliwe przyciski otwarte - tj klapy
Load management not active - siur, baterka full.
"AC Compressor First Run-In" Steps:
Start engine and allow it to Idle. - 5 minut i dzialam ...
Adapt flap end stops as described above. - jw.
[Basic Settings - 04]
Select "Compressor Run In; Automatic Start" from the drop-down list. - no jest ...
It will show completed, but wait 120 sec (2 Min) and observe the flashing A/C button light on the HVAC panel. - pulsuje pulsuje, gasnie, czekam i tak dwie jebane minuty ...
After the Basic Settings has completed, the A/C light will quit flashing and the fault code will clear.
Jest status completed - ale i tak blad ciagle wisi w sterowniku i nie odpala sie po calosci kompresor.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
mam następujący problem:
posiadam kabel VAG 002, korzystałem zawsze z VCDS Beta 11.3.0, zawsze przed podłączeniem kabla wyłączany był antyvirus oraz internet. dzisiaj jak zawsze podłączam kabel do komputera, z którego zawsze korzystałem do VCDS i mam komunikat:
Port OK, Interface not found.
przeinstalowałem sterowniki oraz VCDS, uruchamiałem ponownie komputer lecz nic nie pomaga.
czekałem nawet 2 minuty z kablem, 0 reakcji...
jakiś pomysł?VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM
Komentarz
-
-
r0mek, bzyq, cofnijcie datę w systemie byle była chyba przed 31 sierpniem. Chińczyki chyba nie przewidzieli ze ta wersja będzie aż tak długo używanahttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 1 6 Dr0mek, bzyq, cofnijcie datę w systemie byle była chyba przed 31 sierpniem.Zamieszczone przez bzyqwłaśnie dostałem też maila od sprzedawcy i powiedzieli to samo oby zadziałało i kabel nie został uszkodzony
bzyq, daj znać czy u Ciebie pomogła zmiana daty.
Komentarz
-
-
Dzisiaj specjalnie sprawdziłem swój kabel też klonik made by china wersja 11.3 beta i podobnie jak u kolegów wyżej czyli komunikat Out of data , przestawienie daty w laptopie rozwiązało problem , ale co mnie zaciekawiło , używając wersji 11.2 kabel nie protestuje i działa OK ( bez zmiany daty ) .
Komentarz
-
-
ADAKO mnie rozbroiło, wrzucili na stronę nową wersję VCDS 11.11.6 datowaną na 4 września, labelki nic się nei zmieniły względem wersji 11.11.5, przypominam że 11.11.5 względem 11.11.4 różnił się tylko 1 polskim plikiem pod licznik Audi A5. Po co w ogóle ten update, chyba tylko do powiększenia czarnej listy.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
kkk, załóż nowy temat lub poszukaj, bo ten wątek dotyczy interfejsu jako takiego, a nie kodowania->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Enriquez, no ale mogli wrzucić, że jest OK, a nie że zaraz malfunction :wink:
Back to the future się kłania :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WojtenioDzisiaj specjalnie sprawdziłem swój kabel też klonik made by china wersja 11.3 beta i podobnie jak u kolegów wyżej czyli komunikat Out of data , przestawienie daty w laptopie rozwiązało problem , ale co mnie zaciekawiło , używając wersji 11.2 kabel nie protestuje i działa OK ( bez zmiany daty ) .
czy tutaj można coś wybrać :?: http://www.zachowajto.pl/xLGA4fA/vcd...-installer-exePozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
Komentarz