a poza tym ten link który podałeś na temat ukrytych funkcji w O2 jest o kant ..... :?
ponieważ są tam szczątkowe informacje na temat funkcji z maxi dot w O2 i większość postów w tym temacie rozmija się z tematem rozmowy ....
No i co teraz myślisz o tym wątku. Bo ja widzę, że się rozjeżdża dokładnie w ten sam sposób jak tamten. Nie wspominając nawet o tym, że są dokładnie te same tematy wałkowane.
Może ma a może nie :szeroki_usmiech jeszcze nie sprawdziłem
Mam troche inne pytanie wiem ze to forum skody ale może ktoś będzie znał odpowiedz wiec sory za OT
Czy jest możliwość włączenia tej kontrolki przy światłach w trybie amerykański/jak to zrobić ?
Może ma a może nie :szeroki_usmiech jeszcze nie sprawdziłem
Mam troche inne pytanie wiem ze to forum skody ale może ktoś będzie znał odpowiedz wiec sory za OT
Czy jest możliwość włączenia tej kontrolki przy światłach w trybie amerykański/jak to zrobić ? Obrazek http://furmanka.blogspot.com/2006/02...disabling.html
Spoko .... pytaj.
Natomiast generalnie ta kontrolka dla nas obca. Jeśli chcesz zachować światła dzienne w trybie amerykańskim, to dupa blada. MOŻE(!) udałoby się to wyłączyć w zestawie wskaźników, ale to taka luźna myśl.
Odświeżam temat :
Czytałem na forum , że jest coś takiego jak sygnał dźwiękowy zaciągniętego hamulca ręcznego przy ruszaniu.
W mojej wersji tej funkcji nie posiadam , czy jest możliwość uaktywnienia tego w O2 ? w jaki sposób ? bo chciałbym to uruchomić .
był VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradziona Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
Odświeżam temat :
Czytałem na forum , że jest coś takiego jak sygnał dźwiękowy zaciągniętego hamulca ręcznego przy ruszaniu.
W mojej wersji tej funkcji nie posiadam , czy jest możliwość uaktywnienia tego w O2 ? w jaki sposób ? bo chciałbym to uruchomić .
Zaciągnij ręczny (na wszelki wypadek dodam, że wystarczy tyle, żeby zaświeciła się kontrolka na desce rozdzielczej) i przejedź się tak ze 2m. Tylko rozpędź się jakoś po ludzku do co najmniej 10km/h, a nie jedź jak baba z wózkiem po auchan'ie.
Ach .... i uprzedzam Twoje kolejne pytanie jak się okaże, że to faktycznie działa: "Nie. Nie da się tego wyłączyć VCDS'em czy innym softem".
I jeszcze jedno apropos tego czy kolejnego Twojego pytania: zanim zadasz pytanie (zwrócę uwagę na słowo ZANIM), przeczytaj instrukcję obsługi samochodu. Specjalnie dla Ciebie ją znalazłem w necie (właśnie sprawdziłem czy da się ściągnąć - da się, tylko nie korzystaj z tego linka na górze, a dwóch ikonek DOWNLOAD, bo plik jest w dwóch częściach): http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1732782.html bo z niej możesz się wiele dowiedzieć. Może nawet w trakcie dostaniesz erekcji. I np. [urwał nać] na stronie 145 tego [jechanego] PDF'a (a na 143 oryginalnej instrukcji) jest odpowiedź na Twoje pytanie. I gdybyś miał wątpliwości, to przez GOOGLE znalazłem ją w ciągu mniej niż 2 minut!
...... jak ja nienawidzę lenistwa i leserstwa... Obiecuję już nic więcej nie pisać w tym wątku. Przepraszam administratorów, że się uniosłem i przeklnąłem i do tego pisałem CAPSLOCK'iem. Chyba zasłużyłem na ostrzeżenie o wartości 3 punktów [tak chociaż na 10 dni] (mam nadzieję, że grizzly potwierdzi, że należy mi się kara za bycie złośliwym dupkiem)...
Odświeżam temat :
Zaciągnij ręczny (na wszelki wypadek dodam, że wystarczy tyle, żeby zaświeciła się kontrolka na desce rozdzielczej) i przejedź się tak ze 2m. Tylko rozpędź się jakoś po ludzku do co najmniej 10km/h, a nie jedź jak baba z wózkiem po auchan'ie.
Ach .... i uprzedzam Twoje kolejne pytanie jak się okaże, że to faktycznie działa: "Nie. Nie da się tego wyłączyć VCDS'em czy innym softem".
I jeszcze jedno apropos tego czy kolejnego Twojego pytania: zanim zadasz pytanie (zwrócę uwagę na słowo ZANIM), przeczytaj instrukcję obsługi samochodu. Specjalnie dla Ciebie ją znalazłem w necie (właśnie sprawdziłem czy da się ściągnąć - da się, tylko nie korzystaj z tego linka na górze, a dwóch ikonek DOWNLOAD, bo plik jest w dwóch częściach): http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1732782.html bo z niej możesz się wiele dowiedzieć. Może nawet w trakcie dostaniesz erekcji. I np. [urwał nać] na stronie 145 tego [jechanego] PDF'a (a na 143 oryginalnej instrukcji) jest odpowiedź na Twoje pytanie. I gdybyś miał wątpliwości, to przez GOOGLE znalazłem ją w ciągu mniej niż 2 minut!
...... jak ja nienawidzę lenistwa i leserstwa... Obiecuję już nic więcej nie pisać w tym wątku. Przepraszam administratorów, że się uniosłem i przeklnąłem i do tego pisałem CAPSLOCK'iem. Chyba zasłużyłem na ostrzeżenie o wartości 3 punktów [tak chociaż na 10 dni] (mam nadzieję, że grizzly potwierdzi, że należy mi się kara za bycie złośliwym dupkiem)...
do tego wszystkiego mogę dodać już tylko ten topik jeżeli chodzi o instrukcję:
Znam ten ból z forum komputerowego. 80% problemów pomagam rozwiązać poprzez użycie google za pytającego. Ludziom się po prostu nie chce poszukać, więc zakładają tematy.
Ale też nie ma co chłopaka stresować, bo od tego jest forum, żeby pomagać i znaleźć odpowiedź na swoje pytania
kropeck , za ton w jakim to napisałeś to ban się należy a nie 3pkt ...
podziękowania za instrukcje obsługi ...
p.s bez komentarza , widzę , że najlepiej będzie dla Wszystkich żebyś nie pisał w tym temacie bo teraz widac z kim się rozmawia :lol: , poza tym będąc na forach vw i opel takiej osoby jak ty jeszcze nikt nigdy nie widział , żeby takie słowa wypisywac :diabelski_usmiech oby mniej takich osób na forum za taką złośliwośc :wink:
co do tematu to wybieram się do ASO uruchomic kilka dodatkwoych funkcji , więc dam znac co i jak poszło w tej sprawie
tak, dokładnie. Informacja dodatkowa: te światła załączają się przy spełnieniu jednego z dwóch warunków, a mianowicie, albo auto będzie zwalniało w tempie 7m/s2, bądź podczas hamowania ABS będzie działało przez conajmniej 2 sekundy.
Czyli, jak rozumiem, zimą dosyć często te światła będą się załączały? :shock:
A wie ktoś może jak długo migają awaryjne, czy może trzeba je samemu wyłączyć?
Dopóki na spocie ktoś mi nie włączy to podjechałem do ASO z ciekawości o uruchomienie kilku funkcji w mojej O2 i jak usłyszałem jaką mi cene powiedzieli to o mało co nie padłem na zawał tam :shock: , więc odradzam w ASO uruchamiac dodatkowe funkcje .... .
Za samą funkcje corner zawołali mi 200zł :shock: , więc narazie czekam na spot i kogoś z lapkiem :wink:
to coś zmienili w FL-kach bo u mnie mrugną kilka razy i same się wyłączają.
A jeździłeś zimą?
Możesz napisać, jak często uruchamiają się te światła na śniegu/lodzie?
Bo zastanawiam się, czy jest sens aktywować tę funkcję na zimę.
A jeździłeś zimą?
Możesz napisać, jak często uruchamiają się te światła na śniegu/lodzie?
Bo zastanawiam się, czy jest sens aktywować tę funkcję na zimę.
to już będzie 3-cia zima z kolei, tylko raz mi się to włączyło i to latem kiedy miałem faktycznie awaryjne hamowania, nie musisz tego aktywować bo to jest domyślnie włączone, żeby się zaświeciły to trzeba się mocno postarać.
... żeby się zaświeciły to trzeba się mocno postarać.
Eeee no bez przesady :P . Wystarczy ostro przyśpieszać i gwałtownie wcisnąć hamulec ( liczy się czas przełożenia nogi z pedału gazu na hamulec ). Mi się zdarzyło je odpalić kilkanaście razy ( głównie przy ostrym ruszeniu ze świateł i nagłym hamowaniu przed następnymi :diabelski_usmiech ). A i u mnie też trzeba wyłączyć wyłącznikiem...
( liczy się czas przełożenia nogi z pedału gazu na hamulec )
No i to wiele wyjaśnia, bo coś mi nie pasowało z tym, że włączają się po 2 sekundach działania ABSu.
Czyli ALBO przeciążenie, ALBO gwałtowna reakcja bez przeciążenia + 2sek ABS. Teraz to ma sens.
Dzięki Panowie za info.
Komentarz