[O2] Montaż auto poziomowania - tutorial

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kompletnie różnią się wiązki O2 i O2FL dla informacji

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Rozkład w wtyczkach

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Pytasz o nr pinów do lamp czy ich rozkład we wtyczkach??

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Pewnie tą sama tylko że teraz jak mi pisał wykonana jest z 'lepszego materiału'
    maxpaynemm masz może rozpiske pinów do lampy?

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    daj znać potem jak się ją przepychało w praktyce
    Ja kupiłem taką gotową wiązke tyle że trochę taniej. Wszystko szło bardzo sprawnie jedyne co mi nie pasowało to złe piny do lamp. Te zaintalowane na wiązce byly mniejsze od tych w lampach i musiałem je zmienić. Poza tym wszystko smiga aż miło

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    ma być taki jak w opisie 1T0 907 357

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Jeszcze jedno.
    Musze mieć konkretnie sterownik 1T0 907 357 czy mogę mieć inny np http://allegro.pl/modul-swiatel-audi...687844862.html

Ten nie jest za stary ?
    Ostatnio edytowany przez Ciekavy; 38557.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    daj znać potem jak się ją przepychało w praktyce

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Dla leniwych gotowa wiązka

Zostaw komentarz:

• matthews
    odpowiedział(a)
    dobór czujników

Witam znawców tematu mam pytanko odnośnie czujników samo poziomowania do Octavi przed liftem mianowice do tyłu potrzebujemy 1K0 941 273 D a ja znalazłem cos takiego w miarę dobrym stanie ale z pasata CC czy możecie potwierdzić ze będzie pasował do tyłu

Identyczne zapytanie do przodu zamiast 1K0 941 274 B cos takiego

Niestety ze zdjęcia trudno ocenić

Jeśli nie pasuje czy możecie podać numery do jakiego modelu mogę się podłączyć.

Wielkie dzięki

[ Dodano: Pon 18 Lip, 16 23:10 ]
    Witam pytanie do osób posiadających oryginalne xenony, czy w miejscu w którym normalnie jest regulacja świateł halogenowych macie jakąś zaslepke, jak to jest rozwiązane oryginalnie? Czeka mnie przegląd wszystko udało się jak należy,samopoziomowanie działa tylko zastanawia mnie czy to mi nie przysporzy problemów?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    greg44, w sumie jo
    tylko może ruch poziomowania góra/dół jest troszkę inny dla innych aut
    ale znaczenie tego IMHO jest marginalne

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    A czy w OII przed FL to kodowanie jest aż takie ważne? Generalnie moduł odpowiada jedynie za poziomowanie lamp, w OIIFL już coś tam więcej robi i to po odpowiednim zakodowaniu (kodowanie od Tigułana na przykład) fajnie to wygląda. Czym różni się kodowanie OII z napędem na przednią oś z kodowaniem OII z napędem na cztery łapy?

Rozumiem, że w OII przed FL, w lampach xenonowych jest tylko jeden silniczek odpowiadający za poziomowanie i robi to przesłoną, nic więcej nie steruje soczewką, lustrem?

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    maxpaynemm u mnie jest:

Adressword : 55 - Dynamische LWR
    Numer VAG : SW: 1T0907357 HW: 1Z0920842D 0000000
    Wersja SW : 0003

# Kodowanie : 0000007

ASAM: TP2.0, CANT=300 CANE=785
    DATASET:

>>> Nie wykryto usterek.

Działa bez problemów

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    maxpaynemm, być może masz sterownik biedniejszy, zostaw spokojnie na 000002

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Poziomowanie ukończone i działa

Ale: w kodowaniu 55 Xenon Range - mam do wyboru kodowania (to przykłady):

0000001 - Turan
    0000002 - Jetta Golf front
    0000004 - Jeta golf AWD
    0000006 - Skoda front
    0000007 - Skoda AWD
    0000009 - Seat

No i o ile turany jetty i golfy moge zakodować to już skody i Seat nie - "out of range".

Oczywiście poziomowanie działa na np golfie lub jetta ale czy nie bedzie z tym problemów??
    Sterownik był zakodowany na Turana więc podejżewam że z niego pochodzi - szukać od Skody czy sobie darować i zostawić kodowanie na jetta/golf front weel???

PS. kodowania sa przykładowe bo ich nie pamietam ale jakoś tak to wygląda

Zostaw komentarz:

• robreg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maxpaynemm
    I teraz w pizdu pewnie z 60 zeta pójdzie na nowe piny
    Na allegro jest kilku sprzedawców umilajacych modziarzom zycie. Jest wtyczkolandia, jest batpol z warszawskiego Wolumenu, jest bodajze cwspiekarski (oni z kolei sprzedaja oryginalne wtyczki z kawalkami przewodow). Nie trzeba na sile dawac zarabiac szalonym ksiwgowym z grupy VW AG.

[ Dodano: Nie 01 Maj, 16 21:28 ]
    Wpisujesz w allegro dokladny symbol wtyczki i u piekarskiego dostaniesz ja z kompletem oryginalnych pinow zarobionych na oryginalnych przewodach. Nic tylko dolutowac przewody docelowe i gotowe.

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    kowal 2002, A znasz może nr pinów do przednich lamp ale takie z zarobionymi już gumkami uszczelniającymi???. Niestety okazało się że kupiona gotowa wiązka do samopoziomowania ma za małe piny do lamp zarobione I teraz w pizdu pewnie z 60 zeta pójdzie na nowe piny

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    Panowie pomożcie pilnie. W przedlifcie do jakiej wtyczki i pinu podłączyć się do Centralnej Elektryki??? W po FL Jest C 52 a w przedlifcie???
    Wtyczka A pin 2 ( "+" zasilania prawego światła mijania )

Zostaw komentarz:

• robreg
    odpowiedział(a)
    Ilość pracy jaka trzeba wykonać jest nieadekwatna do efektu. Ostatni mod zrobiony i nigdy więcej... za stary już jestem :diabelski_usmiech
    Łiii tam, więcej roboty, więcej kłopotów i mniej bezpośredniego "funu" daje zdecydowanie wymiana pompy ABS-u, jakiejkolwiek na taką wszystkomającą. Niemniej jednak satysfakcja z tego, że się dało radę, nie do przecenienia ;-)

W przypadku niektórych ludzi nie chodzi o to, by coś mieć, ale by to coś zrobić. :-)

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Ciekavy, Kupiłem 2 lata temu na allegro.

blind_walker chyle czoła przed tobą jak ty jeszcze sam wiązkę robiłeś i montaż i wogóle to zrobienie tego to jakaś masakra. Ilość pracy jaka trzeba wykonać jest nieadekwatna do efektu. Ostatni mod zrobiony i nigdy więcej... za stary już jestem :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    maxpaynemm, pochwal się gdzie dorwałeś czujniki do poziomowania

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Panowie pomożcie pilnie. W przedlifcie do jakiej wtyczki i pinu podłączyć się do Centralnej Elektryki??? W po FL Jest C 52 a w przedlifcie???

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ciekavy
    zwykle klasy 8.8 starcza?
    5.8 to są zwykłe, 8.8 to już mocne i wystarczą

Zostaw komentarz:

• robreg
    odpowiedział(a)
    Panowie może ktoś podpowie: Jakich śrub należy użyć aby przykręcić czujnik przedni i tylny?? Czym można zastapić oryginalne śruby???
    Kod:
    http://vagpart.com/skoda/octavia-oct-eu-2007-1z-7-000-001-94125-sensor-for-headlight-range-control-control-unit-for-automatic-headlight-range-control-for-vehicles-with-gas-discharge-bulb/
    Są już fajne katalogi w necie, trzeba z nich korzystać :-P

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    Jakieś mocniejsze czy zwykle klasy 8.8 starcza?

Zostaw komentarz:

Pracuję...