[O2] Montaż auto poziomowania - tutorial
Zwiń
X
-
Pytasz o nr pinów do lamp czy ich rozkład we wtyczkach??
Zostaw komentarz:
-
-
Pewnie tą sama tylko że teraz jak mi pisał wykonana jest z 'lepszego materiału'
maxpaynemm masz może rozpiske pinów do lampy?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja kupiłem taką gotową wiązke tyle że trochę taniej. Wszystko szło bardzo sprawnie jedyne co mi nie pasowało to złe piny do lamp. Te zaintalowane na wiązce byly mniejsze od tych w lampach i musiałem je zmienić. Poza tym wszystko smiga aż miłoZamieszczone przez krzynol Zobacz wpisdaj znać potem jak się ją przepychało w praktyce
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze jedno.
Musze mieć konkretnie sterownik 1T0 907 357 czy mogę mieć inny np http://allegro.pl/modul-swiatel-audi...687844862.html
Ten nie jest za stary ?Ostatnio edytowany przez Ciekavy; 38557.
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
dobór czujników
Witam znawców tematu mam pytanko odnośnie czujników samo poziomowania do Octavi przed liftem mianowice do tyłu potrzebujemy 1K0 941 273 D a ja znalazłem cos takiego w miarę dobrym stanie ale z pasata CC czy możecie potwierdzić ze będzie pasował do tyłu
Identyczne zapytanie do przodu zamiast 1K0 941 274 B cos takiego
Niestety ze zdjęcia trudno ocenić
Jeśli nie pasuje czy możecie podać numery do jakiego modelu mogę się podłączyć.
Wielkie dzięki
[ Dodano: Pon 18 Lip, 16 23:10 ]
Witam pytanie do osób posiadających oryginalne xenony, czy w miejscu w którym normalnie jest regulacja świateł halogenowych macie jakąś zaslepke, jak to jest rozwiązane oryginalnie? Czeka mnie przegląd wszystko udało się jak należy,samopoziomowanie działa tylko zastanawia mnie czy to mi nie przysporzy problemów?
Zostaw komentarz:
-
-
greg44, w sumie jo
tylko może ruch poziomowania góra/dół jest troszkę inny dla innych aut
ale znaczenie tego IMHO jest marginalne
Zostaw komentarz:
-
-
A czy w OII przed FL to kodowanie jest aż takie ważne? Generalnie moduł odpowiada jedynie za poziomowanie lamp, w OIIFL już coś tam więcej robi i to po odpowiednim zakodowaniu (kodowanie od Tigułana na przykład) fajnie to wygląda. Czym różni się kodowanie OII z napędem na przednią oś z kodowaniem OII z napędem na cztery łapy?
Rozumiem, że w OII przed FL, w lampach xenonowych jest tylko jeden silniczek odpowiadający za poziomowanie i robi to przesłoną, nic więcej nie steruje soczewką, lustrem?
Zostaw komentarz:
-
-
maxpaynemm u mnie jest:
Adressword : 55 - Dynamische LWR
Numer VAG : SW: 1T0907357 HW: 1Z0920842D 0000000
Wersja SW : 0003
# Kodowanie : 0000007
ASAM: TP2.0, CANT=300 CANE=785
DATASET:
>>> Nie wykryto usterek.
Działa bez problemów
Zostaw komentarz:
-
-
maxpaynemm, być może masz sterownik biedniejszy, zostaw spokojnie na 000002
Zostaw komentarz:
-
-
Poziomowanie ukończone i działa
Ale: w kodowaniu 55 Xenon Range - mam do wyboru kodowania (to przykłady):
0000001 - Turan
0000002 - Jetta Golf front
0000004 - Jeta golf AWD
0000006 - Skoda front
0000007 - Skoda AWD
0000009 - Seat
No i o ile turany jetty i golfy moge zakodować to już skody i Seat nie - "out of range".
Oczywiście poziomowanie działa na np golfie lub jetta ale czy nie bedzie z tym problemów??
Sterownik był zakodowany na Turana więc podejżewam że z niego pochodzi - szukać od Skody czy sobie darować i zostawić kodowanie na jetta/golf front weel???
PS. kodowania sa przykładowe bo ich nie pamietam ale jakoś tak to wygląda
Zostaw komentarz:
-
-
Na allegro jest kilku sprzedawców umilajacych modziarzom zycie. Jest wtyczkolandia, jest batpol z warszawskiego Wolumenu, jest bodajze cwspiekarski (oni z kolei sprzedaja oryginalne wtyczki z kawalkami przewodow). Nie trzeba na sile dawac zarabiac szalonym ksiwgowym z grupy VW AG.Zamieszczone przez maxpaynemmI teraz w pizdu pewnie z 60 zeta pójdzie na nowe piny
[ Dodano: Nie 01 Maj, 16 21:28 ]
Wpisujesz w allegro dokladny symbol wtyczki i u piekarskiego dostaniesz ja z kompletem oryginalnych pinow zarobionych na oryginalnych przewodach. Nic tylko dolutowac przewody docelowe i gotowe.
Zostaw komentarz:
-
-
kowal 2002, A znasz może nr pinów do przednich lamp ale takie z zarobionymi już gumkami uszczelniającymi???. Niestety okazało się że kupiona gotowa wiązka do samopoziomowania ma za małe piny do lamp zarobione
I teraz w pizdu pewnie z 60 zeta pójdzie na nowe piny
Zostaw komentarz:
-
-
Wtyczka A pin 2 ( "+" zasilania prawego światła mijania )Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie pomożcie pilnie. W przedlifcie do jakiej wtyczki i pinu podłączyć się do Centralnej Elektryki??? W po FL Jest C 52 a w przedlifcie???
Zostaw komentarz:
-
-
Łiii tam, więcej roboty, więcej kłopotów i mniej bezpośredniego "funu" daje zdecydowanie wymiana pompy ABS-u, jakiejkolwiek na taką wszystkomającą. Niemniej jednak satysfakcja z tego, że się dało radę, nie do przecenienia ;-)Zamieszczone przez maxpaynemmIlość pracy jaka trzeba wykonać jest nieadekwatna do efektu. Ostatni mod zrobiony i nigdy więcej... za stary już jestem :diabelski_usmiech
W przypadku niektórych ludzi nie chodzi o to, by coś mieć, ale by to coś zrobić. :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Ciekavy, Kupiłem 2 lata temu na allegro.
blind_walker chyle czoła przed tobą jak ty jeszcze sam wiązkę robiłeś i montaż i wogóle to zrobienie tego to jakaś masakra. Ilość pracy jaka trzeba wykonać jest nieadekwatna do efektu. Ostatni mod zrobiony i nigdy więcej... za stary już jestem :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
maxpaynemm, pochwal się gdzie dorwałeś czujniki do poziomowania
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie pomożcie pilnie. W przedlifcie do jakiej wtyczki i pinu podłączyć się do Centralnej Elektryki??? W po FL Jest C 52 a w przedlifcie???
Zostaw komentarz:
-
-
5.8 to są zwykłe, 8.8 to już mocne i wystarcząZamieszczone przez Ciekavyzwykle klasy 8.8 starcza?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie może ktoś podpowie: Jakich śrub należy użyć aby przykręcić czujnik przedni i tylny?? Czym można zastapić oryginalne śruby???Są już fajne katalogi w necie, trzeba z nich korzystać :-PKod:http://vagpart.com/skoda/octavia-oct-eu-2007-1z-7-000-001-94125-sensor-for-headlight-range-control-control-unit-for-automatic-headlight-range-control-for-vehicles-with-gas-discharge-bulb/
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: