Moja skodzinka na serce na razie nie narzeka Z panewkami nic nie robiłem i niedawno dowiedziałem się, że w Belgii (skąd pochodzi autko) również nie było robione przy nim nic poważnego.
[O2] BXE, panewki korbowodowe, korbowód, korbowody
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
demmsi, haha od dawna już nie miałem spokojnego snu;p. A tak na serio to póki co nic nie robię z tymi panewkami. Być może w przypływie gotówki popcham temat. Sam sobie rozkręce i sam sobie skręce. Jeśli by wierzyć w to co głosiła legenda że mój silnik ma 40 kkm to w sumie mogę jeszcze spać spokojnieSPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiDobra panowie temat i u mnie DGW załatwił.
Panewki wyglądają podobnie jak zdjęcie na stronie 22 (BXE 70kkm) troszkę bardziej były wytarte po bokach. Napewno nie wyglądały jak panewki u szkody.
Auto ma w tej chwili 142kkm a do 120kkm olej był zalewany w trybie zmiennookresowym (LL) olejami 5W30 z normą VW507.00.
Od 120kkm do teraz zalewany w trybie stałookresowym (15kkm) olejami 5W30 z normą VW507.00
Wydawałoby się, że temat nie do końca taki straszny jak go malują :diabelski_usmiech
Co prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - [...] ? :diabelski_usmiech
Co ma być to będzieO2 2006, 1.9 TDI BXE 105km teraz Superb I
Komentarz
-
-
Panewki wyglądają podobnie jak zdjęcie na stronie 22 (BXE 70kkm) troszkę bardziej były wytarte po bokach. Napewno nie wyglądały jak panewki u szkody.
Auto ma w tej chwili 142kkm a do 120kkm olej był zalewany w trybie zmiennookresowym (LL) olejami 5W30 z normą VW507.00.
Od 120kkm do teraz zalewany w trybie stałookresowym (15kkm) olejami 5W30 z normą VW507.00
Wydawałoby się, że temat nie do końca taki straszny jak go malują :diabelski_usmiech
Co prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - [...] ? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
demmsi, u mnie poszło grubo... Turbo, głowica, czyszczenie całego silnika.
Zamieszczone przez blind_walkerTurbina miała ok 3-4mm luzu na ośce, została u mechanika w rozliczeniu. Miska olejowa była demontowana i czyszczona, podobnie jak cały silnik. Prawdopodobną przyczyną zapchania kanałów olejowych był syf, który został wypłukany wraz z eksploatacją silnika na lepszym oleju. Oliwa i filtr oczywiście zostały wymienione.
Można powiedzieć, że silnik jest po kapitalnym remoncie.
Poniżej foty.
Miejsce popychaczy, wtrysku.
Uszczelka pod głowicą.
"Dół" głowicy.
Połowa śrub, podkładek, które były wymienione. Reszta wala się pod bagażniku Golfa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiCo prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - Podbiel ?Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsi,
Co prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - Wally ? :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiCo prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - Robercik ?
Poza tym rozmawiałem z człowiekiem od którego odkupiłem auto mają w firmie ok 40 skód mówił, że tylko w dwóch scoutach 1.8 tsi zmieliło silniki a tak to bajkaJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiCo prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - AdamB ? :diabelski_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Co prawda ja już śpię spokojnie, a Ty - marlej108 ? :diabelski_usmiech
MPI rządzi! :hehe
ps. ooo widze ze post demmsi zostal zmieniony i juz nie ma do mnie pytania (postawionego chyba przez przypadek bo 1.9 TDI nie mam juz od kilku lat... - swoja droga to byl super silnilk), wiec i moj post traci tu racje bytu i prawde mowiac moznaby go usunac...
Komentarz
-
-
barteq, Castrol EDGE z wszystkimi normami VW. Tylko, co ile ten olej wymieniał? Na to pytanie odpowiedzi chyba nigdy nie poznam. U nas, o ile dobrze pamiętam 3 wymiany na Castrolu max co 10kkm. Teraz jest zalany motulem specyfic 5w40, w sumie już trzecia wymiana. Pracuje ciszej, mniej pali i myślę, że już będzie ok. Po 2kkm zrzucamy filtr oleju i zobaczymy, co tam siedzi.
Komentarz
-
-
Witam. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem Jetty BXE 105km. Nastukane 118000km . Kawalek obejmy wraz z panewką znalazł się poza blokiem. Na obejmie oznaczenie 034 050508, pod kodem kreskowym 072557. Masakra. Teraz mam dylemat kupić niepewną używkę czy remont od podstaw i jeździć. Pozdrawiam i nie życzę innym takich doświadczeń. VW odpisało że nie widzą powodu dla którego mieliby partycypować w jakichkolwiek kosztach.
PozdrawiamMIałem BXE a terozki mom dziure.
Komentarz
-
-
I co ile i na jaki olej wymieniane?SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
Komentarz