podpinam się pod pytanie kolegi.za parę dni oddaje szkodnika na kontrolę panwi i chciałbym wiedzieć jakie kupić i czy są one z zamkiem czy też bez jak w ori.proszę podpowiedzcie biednemu ... :cry:
[O2] BXE, panewki korbowodowe, korbowód, korbowody
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Panowie, wczoraj po tygodniowym urlopie odpalam swojego dzwonnika i słyszę takie odgłosy (dodatkową atrakcją były kłęby białego dymu):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6qlDvXZQ078[/youtube]
Początkowo myślałem, że ktoś mi wsadził motor ze starego MB, ale to chyba szklanki dają znać o sobie, prawda :?: :roll:
DGW, przyjmujesz pacjentów w godzinach wieczornych, ew. w weekendy? :szeroki_usmiechPozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
W innym wątku DGW pisał, że problem może leżeć w braku ciśnienia oleju na biegu jałowym i podobno zwiększenie wolnych obr pomaga ? Czy faktycznie się to sprawdza ? bo jestem przed wymianą panewek a obr mogę sobie już podnieść
Zamieszczone przez DGWDziś dodatkowo zwiększyliśmy maxymalnie wolne obroty. Za jakiś czas kontrola i zobaczymy czy wałek się wygładził czy zjadł szklankę. Jeśli moja teoria odnośnie ciśnienia oleju na biegu jałowym się sprawdzi to miejmy nadzieję że podniesienie obrotów pomożeZamieszczone przez szkodaidzie o smarowanie na rozgrzanym już oleju, na przykład grzejesz trasą katowicką i zatrzymujesz się na światłach, smarowania brak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteqW innym wątku DGW pisał, że problem może leżeć w braku ciśnienia oleju na biegu jałowym i podobno zwiększenie wolnych obr pomaga ? Czy faktycznie się to sprawdza ? bo jestem przed wymianą panewek a obr mogę sobie już podnieść
ja mam podniesione, ciśnienie na jałowym 1 - 1,2 bar (AMS AFL) w zależnościod stylu.>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
barteq, to tylko "mazowsze" wymieniało panewki?to może nie wina materiału panewek lecz klimatu w jakim przyszło im jeżdzić :P
navigator, muszę się zdać na luki267.bo z tego co widzę to jedyny właściciel BXE, który wie co ma wsadzone(panewki w sensie) :wink:
Troszkę dziwi mnie ,że nie bardzo mogę uzyskac odp. na moje pyt.chyba po to jest to forum,klub aby sobie pomagać a nie trzymac wiedzę dla "swoich ziomków".Dziwne to ......a w garażu "zielona kura"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez navigatorbarteq,
950 rpm....końputer wskazuje 0,6 l/h, z lodooffką 0,8 l/h na rozgrzanym motorzePozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DeoZamieszczone przez navigatorbarteq,
950 rpm....końputer wskazuje 0,6 l/h, z lodooffką 0,8 l/h na rozgrzanym motorze>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shubo z tego co widzę to jedyny właściciel BXE, który wie co ma wsadzone(panewki w sensie) :wink:
Troszkę dziwi mnie ,że nie bardzo mogę uzyskac odp. na moje pyt.chyba po to jest to forum,klub aby sobie pomagać a nie trzymac wiedzę dla "swoich ziomków".Dziwne to ...
trza przeczytać cały temat :diabelski_usmiech na stronie 11 masz co wsadzili do mnie :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
shu, niestety też próbowalem sie dowiedziec jakie wsadzić, i nic z tego. Tajemnica, no cóż dziwne to troszkę, bo przecież ja bym nikomu klientów nie zabrał, sam sobie bym wymienił. No nic szanuje jednak taką decyzje, nikt nie ma obowiązku mi mówic co i jak. Jak już wyminisz to pochwal się, jak było, bo mnie prędzej czy później też to czekaSPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
w związku z faktem, że dotarła do mnie paczka z zestawem części informuję, że do wymiany niezbędne są:
- panewki korbowodowe Glyco nr katalogowy 71-3904 STD (panewki sputterowe),
- śruby korobowodowe OEM nr katalogowy 045105425. oczywiście nie wspominam o oleju, filtrach, oddtłuszczaczach itp. :diabelski_usmiech o kosztach z premedytacją ani słowa :szeroki_usmiech
niedługo foto z wymiany panewek po 82 kkm"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteqCo dokładnie trzeba mieć jeszcze do wymiany panewek ? oprócz samych panewek i śrub korbowodowych ?
Jakieś uszczelki, uszczelniacze itp ?
jak łolej to i filtery
silikon uszczelniający
i mechaniora, który będzie się znał na robocie
opisane wszystko gdzieś w tym wątku ale nie chce mi się szukać :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz