=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
W końcu nadszedł czas na wymianę feralnych panewek w mojej octavce, trafił zestaw, o którym pisałem kilka postów wcześniej, auto z 2008 r. przebieg 85 kkm, olej wymieniany co ok. 10 - 12 kkm, auto nigdy nie było serwisowane w zmiennym okresie przeglądowym,
Dotychczas silnik był zalewany poniższymi olejami (w kolejności chronologicznej):
1. coś co wlała fabryka,
2. Castrol Edge 5W30,
3. Motul Specific 505.10,
4. LM 4200 5W30,
5. Motul x - clean 5W40,
6. Motul x - clean 5W40,
7. LM 4600 5W30,
8. obecnie do czasu ułożenia się nowych panewek Pentosin,
9. za ok. 500 - 1000 km będzie Amsoil AFL.
a teraz górne panewki nadgryzione zębem czasu i …
dolne wyglądały jak nowe
podsumowując koszty:
1. zakup niezbędnych elementów - ok. 600 zł
2. profi robocizna - 250 zł
"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Jestem umówiony na 27 sierpnia z Grzesiem...Mam nadzieje, że po wymianie panewek będzie kłopot z głowy i nie okaże się, że jeszcze mam coś do roboty. Drogie to oszczędne auto ;-)
Po długim zastanawianiu się zdecydowałem się na wymianę panewek i w moim BXE. Po wyjęciu zgodnie z DGW uznaliśmy, że operacja przeprowadzona w ostatnim momencie. Pacjent to Octavia II 4x4 z marca 2008r, silnik seria, przebieg 120 tys. km. Serwisowana w ASO co 15 tys. Olej to Shell Helix Ultra 5W30, ostatnia wymiana na Amsoil AFL 5W40.
Paular, tak na moje oko to w duzo gorszym stanie niż powyższe keraj998
Bardzo pobieżnie można by stwierdzić, że w odmienny sposób zużywają się panewki od różnych dostawców, moim zdaniem te z oznaczeniem TH7 są zużyte w mniejszym stopniu od tych drugich, nie mają też takich wyłupanych kraterów, a jedynie wytarcia. Na pierwszy rzut oka widać również, że różnią się kolorem warstwy ślizgowej co może świadczyć o użyciu innych składników do produkcji.
Zastanawia mnie jeden fakt dotyczący panewk (naświetlił mi go mechanik, który wyminiał panewki), które zużywają się w mniej kulturalny sposób, czy takie zużycie w postaci ubytków nie powoduje wytarcia i uszkodzenia warstwy ślizgowej czopu wału. W moim przypadku na czopie nie było żadnych oznak spwodowanych współpraca z feralną panewką.
"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
cytat:
"W przypadku zanieczyszczenia oleju smarowego twardymi cząstkami, pochodzącymi ze zużycia elementów roboczych silnika lub przedostającymi się wraz z zasysanym do silnika powietrzem, na skutek uszkodzenia np. filtra zostają one osadzone (wciśnięte) w miękką powierzchnię panewek, tworząc rodzaj „tarki”. W dalszej eksploatacji powoduje to przedwczesne ścierne zużycie panewek i współpracujących z nimi czopów oraz innych powierzchni roboczych (krzywek wałków rozrządu, powierzchni płaszczy tłoków, rowków pierścieni tłokowych itp.). Wyżej opisane procesy destrukcyjne intensyfikują powstawanie produktów kwaśnych w stopniowo degradowanym oleju". itd...
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
A mnie dalej zastanawia czy rozkrecac to, jak auto zrobilo wg sterownika silnika 280kkm do tej pory, a jest z 2006 roku i silnik jest raczej oryginalny
A mnie dalej zastanawia czy rozkrecac to, jak auto zrobilo wg sterownika silnika 280kkm do tej pory, a jest z 2006 roku i silnik jest raczej oryginalny
jakby się miało wy...c to chyba duzo wcześniej.... Sam bym się zastanwiał jakbym kupił znów BXE czy robić to czy jeżdzieć, bo jakby nie było to tych BXE jeżdzi od pierona i tylko jakis % leci - nie wszyscy trafiaja "6"tke w totka......
Dzwoniłem w tej sprawie do krakowskiego serwisu skoda-pogwarancyjnie.pl . Pan mechanik stwierdził że u niego ta przyjemność kosztuje łącznie 1700pln, dwa dni roboty i że generalnie odradza bo problem jest wg niego nie w słabej jakości panewkach a w braku zamków co powoduje ich obrót. Jego zdaniem problem dotyka ułamka procenta, on zetknął się z 4 przypadkami a serwisował aut z tymi silnikami dziesiątki (z przebiegami >> 100k). Pytałem też w ASO (emida kraków) o ten problem, tam wybałuszyli gały jakby zagadnienie dotyczyło wysłania skody na księżyc. Też nie słyszeli o takich problemach w większej skali.
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Zastanawia mnie czy ta OII ma również ten problem o którym mowa w temacie :idea: Czyżby ten problem dotyczył również OII produkowanych na zachodni rynek, a nie tylko do PL? Chyba nie ma na to reguły.
Rozmawiałem z kolegą który robi bardzo dużo przy skodach i mówił, że z obróceniem panewek się jeszcze nie spotkał i pierwsze co słyszy o takim przypadku.
Czyżby ten problem dotyczył również OII produkowanych na zachodni rynek, a nie tylko do PL? Chyba nie ma na to reguły.
Auta z poza polski również mają ten problem. Kiedyś kolega z forum (wcześniej miał BMW 5 obecnie przesiadł się na Audi 6 LPG- nie pamiętam jak się nazywał ) miał Skodę z importu i też się wysrało. Przebieg miał poniżej 200tyś km. Udzielał się w tym temacie ...
po przeczytaniu tych wszystkich postów patrze z małym niesmakiem na moją o2 :roll: . 3 miesiące szukałem szkodnika z malym przebiegiem serwisowaną i bezwypadkowa. W końcu udało się , a tu po kolejnych 3miesiącach dowiaduję się o jakiś wadliwych panewkach;/ czy jeśli po wyjęciu panewek okaże się że są ok to można je zostawić czy trzeba wymieniać?? i czy przy tym zabiegu górę silnika też trzeba rozbierać czy wystarczy tylko z dołu miche?? i ile taki zabieg kosztuje orientacyjnie u średniej klasy mechanika??
po przeczytaniu tych wszystkich postów patrze z małym niesmakiem na moją o2 :roll: . 3 miesiące szukałem szkodnika z malym przebiegiem serwisowaną i bezwypadkowa. W końcu udało się , a tu po kolejnych 3miesiącach dowiaduję się o jakiś wadliwych panewkach;/ czy jeśli po wyjęciu panewek okaże się że są ok to można je zostawić czy trzeba wymieniać?? i czy przy tym zabiegu górę silnika też trzeba rozbierać czy wystarczy tylko z dołu miche?? i ile taki zabieg kosztuje orientacyjnie u średniej klasy mechanika??
jak bym wiedział, że się przewrócę to bym się położył, ważniejsze, że wiemy jak to naprawić, poczytaj wątek ceny orientacyjne były podane, zdejmujesz samą samą michę, co do włożenia tych samych to nie wiem.
Witajcie! Dziś o godzinie 17.00 DGW zabrał się za wymianę panewek w mojej białej strzale. :twisted: Panewki górne zjechane dość kulturalnie :diabelski_usmiech
Chociaż do tych ostatnich pokazanych w temacie jeszcze troszkę brakowało he he.
Będę spał nieco spokojniej ;-) O2 fl, 2010 r., 149000 km. Pozdrawiam
Komentarz