zabrzmiało strasznie- awaryjnie odpalałem na kable octavię 4techa
zapomniałem o siłowniku i mi normalnie prawie maskę z ręki wyrwało do góry - zajebiście
Wczoraj podjechalem do kumpla i zrobilismy jeszcze latwiej ten sworzen w masce. Ten otwor musialem rozwiercic na 10mm i kumpel mi wstawil nita gwintowanego. Potem sobie tylko sworzen wkrecilem
Mocowanie to dolne wlasnie dzis przyszlo i juz odebralem z tutejszego aso. W linku nizej sa fotki tej nitonakretki. wszystko sie ladnie trzyma a z obroceniem jej nie powinno byc chyba problemu bo jak sie dobrze przykreci to juz drugi raz nie trzeba tam grzebac.
Dwa dni temu i u mnie zagościła podpórka , wersja rosyjska. Wygląda to jak oryginał. Ja zastosowałem sprężynę gazową z Superba II. Bardzo ładnie podnosi maskę, szczególnie w ostatniej fazie otwarcia. Nie ma żadnego szarpnięcia jak u krzynol
-a w zamieszczonym jego filmie. Cały filmik bardzo fajny ,warto obejrzeć przed montażem. Co do nitonakrętki , to moim zadaniem jest zbędna . Można to zrobić ze zwykłą nakrętką, trochę powyginać łapę . Ale pomysł nie jest zły.
wlasnie skonczylem montaz. dziala super tylko ta sprezyna z superba na moje oko podnosi maske odrobinke nizej niz patyk. grzesz4 u ciebie jak to wyglada z wysokoscia podnoszenia?
Jak montowałem sprężynę, to maska była jeszcze podparta patykiem. Sprężyna wtedy weszła na sworznie bardzo lekko, bez naginania maski, ale patyka później musiałem wyszarpać z błotnika. Może ciut jest niżej. Inne rodzaje sprężyn ,którzy inni montowali nie są wcale dłuższe od naszych. Dla mnie jest o.k. Myślę że ten sposób montażu jest zdecydowanie lepszy, niż montaż sprężyny w miejscu podpórki. Jest lepszy dostęp do silnika.
Komentarz