1 Carlsberg na szybko przed snem wczoraj byly 3
[O2] Dorobienie przycisku OFF w climatronicu
Zwiń
X
-
[O2] Dorobienie przycisku OFF w climatronicu
Jesli ktos widział climatronic w VW, to wie, ze jest to prawie to samo co w O2.
Jednak w VW wystepuje dodatkowy przycisk OFF w srodkowym pokrętle:
Okazuje sie, ze w Skodzie też można go aktywować.
Jest to doslownie 5-10 minut roboty.
W tym celu nalezy:
1. Wyjąć górny przycisk/zaślepkę ze środkowego pokrętła. Mozna do tego uzyc np. karty kredytowej, w celu podhaczenia - ja zrobilem to od góry i "objechałem". Poszło bez problemu.
2. Po wyjęciu Waszym oczom ukaże się to:
Na zdjeciu ten górny "wypustek" jest pokolorowany (w rzeczywistości jest czarny).
3. Należy go obciąć, zeby uzyskac taki efekt:
4. Wlozyc guzik na miejsce i cieszyc sie nowym bajerem.
Operacja zajela mi ok. 8 minut.
Pomysl zaczerpniety z brytyjskiego forum briskoda.org
PozdrawiamTDI 205PS
-
-
Zamieszczone przez Andjabo skoda to druga kategoria w/g VW
W/g Vw to skoda moze byc co najwyzej cennym skarbem, bo przynosi takie zyski, ze ratuje to w ogole caly koncern, ktory gubi kase na kazdym kroku.
A jest cos takiego jak pozycjonowanie produktu. Wiadomo, ze Skoda ma byc tansza od VW, a przez to pod jakims wzgledem ubozsza.
Przewaznie sprowadza sie to do tego, ze jest mniej luksusowo wygladajaca w srodku oraz, ze nie mozna zakupic pewnych opcji, ktore sa dostepne w VW.
Brak przycisku OFF jest groteskowy - niemniej jednak czyms te samochody muszą sie roznic, bo inaczej VW kupowaliby tylo zagorzali wielbiciele tej marki.
Prosze juz o koniec O/T w tym temacie.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Właśnie zmodyfikowałem sobie climatronic. Co prawda użyłęm karty bibliotecznej zamiast kredytowej ale odkryłem inną funkcję przycisku, z tego co szukałem - nieopisaną. Przycisk działa również jako ON . Czyli jak sobie wyłącze to potem tylko naciskam znowu i wracają poprzednie ustawienia. Nie trzeba więc krecić kółeczkiem od regulacji siły nadmuchu.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jareczek71Cześć,
do tej pory myślałem, że wciśnięcie "econ" wyłącza klimę. Po co zatem dodatkowy wyłącznik? Ale ja mam O2 dopiero 1,5 miesiąca i może coś mieszam...
Pozdr.
Jarek
taki sam efekt uzyskujesz przekrecając pokretlo nawiewu na "off", tak jak zrobił MiKruS jest troche wygodniej.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
rakowawa, po pierwsze np. tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=climatronik
po drugie klime i nawiew wylacza sie przekrecajac pokretlo sily nawiewu na minimum i jeszcze "dalej" - 2 ruchy, albo przy pomocy takiego wlasnie przycisku o ktorym mowa w tym topicu.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rakowawaczyli przy ustawionej temperaturze 18 stopni bez włączonego auto powinna działać klima..?
auto mowi ci tylko, że temperatura, kierunek i siła nawiewów jest regulowana automatycznie.
jak zmienisz no kierunek nawiewu, ikona auto nie swieci sie ale klimatyzacja działa.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Przetestowane i u mnie dziala
Dzieki MiKruS
Czekam na nastepne patenty :szeroki_usmiech...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
Komentarz